Evaeva
To je krásný. Já v Rakousku nikdy na dovolené nebyla, pokaždé když tu vidím fotky, říkám si, že to musím napravit!
Cestování
Garfie rozhodně!
Ahojte, nemáte, prosím, náhodou tipy co dělat/vidět v Rumunsku ve městech Craiova, Pitesti a okolí? Cokoli, turistika, kultura, histiorie, jídlo ...
Pokud to už není pro vás daleko, tak určitě lze zajet do Brašova.
Cestou v Bušteni je ten hrad, kde se natáčela Wednesday. A naproti na kopci je lanovka. Dá se tam projít, jen bacha na medvědy.
https://maps.app.goo.gl/ZciD1oH6837rQhoF8?g_st=ac
Cele to údolí je plně hradu, ale to už bych hledala stejně jako ty.
continuity Děkuji! Uvidím, kam nás vítr zavane ...
Amy_Mee 100 km na západ je Drobeta Turnu Severin. Je to na hranicích se Srbskem, blízko Železných vrat, ve městě je krom Dunaje hrad, model Trajanova mostu a tak. Z Pitesti je do Brasova docela daleko, ale na sever je Transfagarašská magistrála a tu doporučuju hodně. Nevím, jak na tom budete s časem, ale jde jen projet (klidně do půlky), jde tam udělat nějaký výšlap a cestou je hrad Cetatea Poenari, kde se na rozdíl od hradu Bran Drakula aspoň mihnul (ale je to fest krpál). Akorát na té Transfagarašské magistrále je nutno počítat s docela hodně lidmi.
Děkuji moc za tipy. V Craiově budeme určitě první 4 noci, pak se uvidí podle umístění děvčat ve skupině a dál (dcera tam bude hrát na MS v házené do 18 let)
Amy_Mee Tak to držíme palce!
Garfie rozhodně to naprav! :-)
Amy_Mee Jeje, to je takové to "buď postoupí, nebo budeme cestovat?" ![]()
Tak držím pěsti, ať to vyjde podle plánu!!!
Byla jsem v Bergamu v půlce května (2023) a celou dobu pršelo a byla mi zima, tak doufám, že to budeš mít, co se počasí týče, mnohem lepší !
Bydlela jsem v Citta Alta a na snídani na cappuccino e cornetto chodila do Pasticceria Cavour
Nahoře na kopci, kam se dojede lanovkou San Vigilio (nebo pěšky :) je restaurace Baretto se zahrádkou s nádherným výhledem. A ještě kousek do kopce je klidný park s výhledem.
Líbilo se mi v Accademia Carrara Museum Visí tam vedle sebe obrazy na stejné téma od různých autorů a je zajímavé pozorovat rozdíly. Je tam také skvěle vytapetovaná schodišťová hala :)
Pokud bys jela dolů do města lanovkou Citta Alta, cestou je parfumerie kde nemají polední pauzu.
Někde jsem se tady ptala, jakou variantu zvolit, když se chci jet podívat na jeden den z Milána k jezeru Como. Jestli na vlastní pěst nebo si tam koupit zájezd. Správná odpověď je ŽÁDNOU :-). Zvolila jsem po vlastní ose a bylo to fakt peklo od rána do večera. Co jsem to tak pozorovala, když už, tak ten zájezd, protože se tam jezdí klimatizovanými autobusy už z Milána, přejíždějí vlastními loděmi, a když musí trajektem, průvodci se skupinou předbíhají fronty. Ale i tak peklo, peklo, peklo...
999 v zimě tam lidi nejsou a taky to za to vůbec nestojí. Doteď mi je ty jedny noci líto.
Můj dojem z toho byl, že ještě tak na týden se zašít do nějaké zapadlejší zátoky a chodit tam po horách a to zas nevím, jestli na to nejsou v Evropě lepší destinace.
continuity Já tam pojedu leda do nějaký tý milionářský vily, až mě tam někdo pozve na party :-).
My byli na Comu před pár lety, týden - bydleli jsme v Menaggiu a navštívili všechny dostupné vily i městečka a bylo to krásný. Ovšem v květnu, takže minimum lidí. Ty prázdninový měsíce jsou prostě peklo všude, ty se snažím přežít tady.
continuity my tam strávili asi dva nebo tři dny a líbilo se mi tam. Ale už si skoro nic nepamatuju, tak to asi nebyla taková bomba ![]()
Díky moc za tipy! Jako doufám že v půlce září by to počasí mohlo vyjít, ale v případě horšího bych určitě šla do tý Accademie (když bude čas, tak i když bude hezky
). A mají až do sedmi, to je fajn! Zkusím i nějakou tu provozovnu, to je vždycky vítaná část zájezdu - něco dobrýho a posedět a pořádně pozevlovat!
continuity Já tam pojedu leda do nějaký tý milionářský vily, až mě tam někdo pozve na party :-).
To mám v úmyslu! Zeť tam má kamaráda (dokonce si byli vzájemně za svědka) s takovou malou vilkou
už tam u něj samozřejmě byl, a já zatím vymejšlím jak se mu tam taky nakýblovat ![]()
Byla jsem akorát na Gardě a líbilo se mi tam moc... nicméně Como si vysloveně toho milionáře žádá!
barbucha Eurovýho milionáře:-).
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.