Cestování

09. srpna 2014 10:36
Offline Garfie
28584 příspěvků moje polička 27. července 2026 08:20

Evaeva To je krásný. Já v Rakousku nikdy na dovolené nebyla, pokaždé když tu vidím fotky, říkám si, že to musím napravit! 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 27. července 2026 08:36

Garfie rozhodně!

Offline Amy_Mee
168 příspěvků moje polička 27. července 2026 13:15

Ahojte, nemáte, prosím, náhodou tipy co dělat/vidět v Rumunsku ve městech Craiova, Pitesti a okolí? Cokoli, turistika, kultura, histiorie, jídlo ...  

Offline continuity
43187 příspěvků moje polička 27. července 2026 14:47

Amy_Mee 

Pokud to už není pro vás daleko, tak určitě lze zajet do Brašova. 

Cestou v Bušteni je ten hrad, kde se natáčela Wednesday. A naproti na kopci je lanovka. Dá se tam projít, jen bacha na medvědy. 

https://maps.app.goo.gl/ZciD1oH6837rQhoF8?g_st=ac

Cele to údolí je plně hradu, ale to už bych hledala stejně jako ty. 

Offline Amy_Mee
168 příspěvků moje polička 27. července 2026 15:42

continuity Děkuji! Uvidím, kam nás vítr zavane ...

Offline brrr
12367 příspěvků moje polička 27. července 2026 19:04

Amy_Mee 100 km na západ je Drobeta Turnu Severin. Je to na hranicích se Srbskem, blízko Železných vrat, ve městě je krom Dunaje hrad, model Trajanova mostu a tak. Z Pitesti je do Brasova docela daleko, ale na sever je Transfagarašská magistrála a tu doporučuju hodně. Nevím, jak na tom budete s časem, ale jde jen projet (klidně do půlky), jde tam udělat nějaký výšlap a cestou je hrad Cetatea Poenari, kde se na rozdíl od hradu Bran Drakula aspoň mihnul (ale je to fest krpál). Akorát na té Transfagarašské magistrále je nutno počítat s docela hodně lidmi.

Offline Amy_Mee
168 příspěvků moje polička 28. července 2026 07:55

Děkuji moc za tipy. V Craiově budeme určitě první 4 noci, pak se uvidí podle umístění děvčat ve skupině a dál (dcera tam bude hrát na MS v házené do 18 let) 

Offline Sweet Potato
40480 příspěvků moje polička 28. července 2026 12:41

Amy_Mee Tak to držíme palce!

Offline Magráta
8133 příspěvků moje polička 28. července 2026 14:51

Garfie rozhodně to naprav! :-)

Offline Garfie
28584 příspěvků moje polička 28. července 2026 15:01

Amy_Mee Jeje, to je takové to "buď postoupí, nebo budeme cestovat?"

Tak držím pěsti, ať to vyjde podle plánu!!! 

Offline Mini
příspěvků moje polička 30. července 2026 14:56

barbucha

Byla jsem v Bergamu v půlce května (2023) a celou dobu pršelo a byla mi zima, tak doufám, že to budeš mít, co se počasí týče, mnohem lepší !

Bydlela jsem v Citta Alta a na snídani na cappuccino e cornetto chodila do Pasticceria Cavour

Nahoře na kopci, kam se dojede lanovkou San Vigilio (nebo pěšky :) je restaurace Baretto se zahrádkou s nádherným výhledem. A ještě kousek do kopce je klidný park s výhledem.

Líbilo se mi v Accademia Carrara Museum Visí tam vedle sebe obrazy na stejné téma od různých autorů a je zajímavé pozorovat rozdíly. Je tam také skvěle vytapetovaná schodišťová hala :)

Pokud bys jela dolů do města lanovkou Citta Alta, cestou je parfumerie kde nemají polední pauzu.

Offline 999
19828 příspěvků moje polička 31. července 2026 08:21

Někde jsem se tady ptala, jakou variantu zvolit, když se chci jet podívat na jeden den z Milána k jezeru Como. Jestli na vlastní pěst nebo si tam koupit zájezd. Správná odpověď je ŽÁDNOU :-). Zvolila jsem po vlastní ose a bylo to fakt peklo od rána do večera. Co jsem to tak pozorovala, když už, tak ten zájezd, protože se tam jezdí klimatizovanými autobusy už z Milána, přejíždějí vlastními loděmi, a když musí trajektem, průvodci se skupinou předbíhají fronty. Ale i tak peklo, peklo, peklo...

Offline continuity
43187 příspěvků moje polička 31. července 2026 10:19

999 v zimě tam lidi nejsou a taky to za to vůbec nestojí. Doteď mi je ty jedny noci líto.

Můj dojem z toho byl, že ještě tak na týden se zašít do nějaké zapadlejší zátoky a chodit tam po horách a to zas nevím, jestli na to nejsou v Evropě lepší destinace. 

Offline 999
19828 příspěvků moje polička 31. července 2026 10:45

continuity Já tam pojedu leda do nějaký tý milionářský vily, až mě tam někdo pozve na party :-).

Offline stes
9288 příspěvků moje polička 31. července 2026 11:40

My byli na Comu před pár lety, týden - bydleli jsme v Menaggiu a navštívili všechny dostupné vily i městečka a bylo to krásný. Ovšem v květnu, takže minimum lidí. Ty prázdninový měsíce jsou prostě peklo všude, ty se snažím přežít tady.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 31. července 2026 11:47

continuity my tam strávili asi dva nebo tři dny a líbilo se mi tam. Ale už si skoro nic nepamatuju, tak to asi nebyla taková bomba

Offline barbucha blogger
35916 příspěvků moje polička 31. července 2026 13:14

Mini 

Díky moc za tipy! Jako doufám že v půlce září by to počasí mohlo vyjít, ale v případě horšího bych určitě šla do tý Accademie (když bude čas, tak i když bude hezky ). A mají až do sedmi, to je fajn! Zkusím i nějakou tu provozovnu, to je vždycky vítaná část zájezdu - něco dobrýho a posedět a pořádně pozevlovat! 

Offline barbucha blogger
35916 příspěvků moje polička 31. července 2026 13:22
Reakce na 999:

continuity Já tam pojedu leda do nějaký tý milionářský vily, až mě tam někdo pozve na party :-).

​To mám v úmyslu! Zeť tam má kamaráda (dokonce si byli vzájemně za svědka) s takovou malou vilkou už tam u něj samozřejmě byl, a já zatím vymejšlím jak se mu tam taky nakýblovat

Byla jsem akorát na Gardě a líbilo se mi tam moc... nicméně Como si vysloveně toho milionáře žádá!

Offline 999
19828 příspěvků moje polička 31. července 2026 13:35

barbucha Eurovýho milionáře:-).