Cestování

09. srpna 2014 10:36
Offline barbucha blogger
35883 příspěvků moje polička 20. července 2026 00:19

Koupila jsem letenky na půlku září, do Bergama na tři dny. Podařilo se mi zajistit pěkný ubytování hned u starýho centra, s vlastním vchodem do zahrady - doufám že budou teplé večery Jeden den plánuju zajet do Verony - já, milovník Shakespeara, tam ještě nebyla!

Něco zajímavýho v obou městech, co se v průvodci nedozvím?

Offline Friga
2164 příspěvků moje polička 20. července 2026 12:18

Sweet Potato a vis, ze jsme v Nuuksio byli ve vysce 110 m n. m.? Hned ten prvni kopec za druhym jezerem ma tech 110 m. Ten den jsme na tu finskou placku meli vyskovy rozdil vyletu 110 m!
continuityty jo, ja bych nerekla, ze Finsko je placka, jako nekde jo, treba zapadni pobrezi okolo mesta Kokkola byla placka. Jizni Finsko je dost skalnaty, hodne malych ale casto prudkych prevyseni. A Laponsko, hlavne sever ma tech kopcu hodne, i pred 1000 m n. m. Maji pro ty kopce i specialni nazev. 

Offline Friga
2164 příspěvků moje polička 20. července 2026 12:22

Garfie diky za politovani!

Offline Sweet Potato
40407 příspěvků moje polička 20. července 2026 13:08

Friga Ano prosím, vím. Výšková nemoc úplně.

Offline notna
9452 příspěvků moje polička 20. července 2026 13:27

Prosím nemáte tip na dobré ubytování v centru Prahy nebo na metru? Hlavně aby tam bylo čisto a měli dobré snídaně.

Lenka22 V Jeseníku jsme na podzim jedli tady https://nasebistrojesenik.cz/?lang=cs# na doporučení kamarádů, kteří bydlí nedaleko a bylo to dobré. Včetně servisu.

Offline Friga
2164 příspěvků moje polička 20. července 2026 13:42

Sweet Potato to je dobre

Offline Lenka22
2645 příspěvků moje polička 21. července 2026 06:50

notna díky.

Offline Kokoska
34993 příspěvků moje polička 21. července 2026 08:56
Reakce na Sweet Potato:

Garfie Přímo z Prahy se lítá už i Madagaskar.

​Jo. A do Tirany pres Varsavu a do Rejkjaviku pres Viden

Offline continuity
43141 příspěvků moje polička 21. července 2026 09:00

Kokoska od podzima bude Bergen. 

Offline Kokoska
34993 příspěvků moje polička 21. července 2026 09:04

continuity to uz asi nevyuzijem, ale kdo vi, nikdy nerikej nikdy. Ono se do ty Albanie snad primo lita nejak v lete, my byli komcem kvetna. A Island, to bylo zpusobeny vypadkama letu kvuli te krizi s ropou, ale i tak se melo letet pres Kodan. Jen pres tu Viden to je takovy trochu za roh.

Offline continuity
43141 příspěvků moje polička 21. července 2026 09:11

Kokoska Tiranu lital loni v létě Ryanair. 

Jakmjsem psala vše od nás na východ je těžký. Předtím jsem měla střední a východní Evropu a pokud jsme se chtěli někde sejít s kolegy Polska a Rakouska, nejlíp vycházel Istanbul.

Offline Kokoska
34993 příspěvků moje polička 21. července 2026 09:15

continuity a navic Turci davaj jidlo! Ale Aegean jeste taky.

Offline continuity
43141 příspěvků moje polička 21. července 2026 09:41

Kokoska

Pegasus to jídlo moc nedává  ale jinak ano lidi od letadel tvrdí, že turkish jsou poslední aerolinka klasického střihu v Evropě.

To spojení je hlavně tím, že turci nemůžou lítat dvě evropské země přímo, musí to být součástí nějaké linky co končí nebo začíná v Turecku. Takže všechny jejich cesty vedou do Istanbulu. 

Offline slniecko admin
19580 příspěvků moje polička 21. července 2026 14:12
Reakce na Mrs.Robinson:

Jinak nevím, jestli je ještě někdo, kdo se o cíli dovolené rozhoduje den před odjezdem. A není to poprvé. Což asi patří spíš do stížností.

​Ja sa hlásim:)

Offline slniecko admin
19580 příspěvků moje polička 21. července 2026 14:16

Otázka do plána:

Ako je to s tým Poľskom, čo sa kúpania týka, Rozmýšľali sme Gdaňsk (to je vraj studené), ale že vraj Puck, alebo Świnoujście lepšie. Čo presne znamená lepšie? Ja potrebujem polievku...

Ako Lotyšsko a Estónsko bolo fajn, ale tam je kombinácia teplého prúdu a plytkého mora.

Offline continuity
43141 příspěvků moje polička 21. července 2026 15:10
Reakce na slniecko:

Ako je to s tým Poľskom, čo sa kúpania týka, Rozmýšľali sme Gdaňsk (to je vraj studené), ale že vraj Puck, alebo Świnoujście lepšie. Čo presne znamená lepšie? Ja potrebujem polievku...

Ako Lotyšsko a Estónsko bolo fajn, ale tam je kombinácia teplého prúdu a plytkého mora.

​Lotyšsko neznám, ale v tom Polsku je to chladné všude. V případě potřeby teploty more jako lehce vystydleho kafe doporučuji spíš Řecko..

Cachtaci more to není ani pro nás a to jsme zocelení Sočou a Atlantikem. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 21. července 2026 18:48

slniecko kafe nečekej. Teplé mi to přišlo, akorát když bylo na mikinu, že to nebyl takový kontrast. Mně to nevadí, já mám studenou vodu ráda, ale že by sis třeba sedla na kraj a nechala si půl hodiny omývat nohy vlnami, tak to ne. A počasí je nestálé.

Offline continuity
43141 příspěvků moje polička 21. července 2026 18:51

Evaeva no to chladno venku je asi můj největší problém. Ve vedru zvládnu i tu sedmistupňovou Soču, protože vím, že se pak prohřeju. Ale pokud se podchladim v moři, tak se to ve 20 stupních už nezpravi do pozdního večera. Ale my jsme měli pokaždé štěstí na hezké počasí. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 21. července 2026 20:05

continuityjá se koupala i za chladna, ale tak vlezeš tam s přemáháním, musíš být pod vodou, jinak je ti zima a chvíli si zaplaveš a pak rychle oblíct a nejlíp na čaj, jsem pak taky prokřehlá. My měli všechno od 35 stupňů po 15 s deštěm.

Offline rasaNori
8849 příspěvků moje polička 22. července 2026 10:18
Reakce na slniecko:

Jinak nevím, jestli je ještě někdo, kdo se o cíli dovolené rozhoduje den před odjezdem. A není to poprvé. Což asi patří spíš do stížností.

​Ja sa hlásim:)

Na to je výhoda obytňák, koukneš na počasí a podle toho vyrazíš:)

My třeba jeli do Itálie a skončili ve Švýcarsku...Tohle je foto z Pigne de la Lé, 3400:D Zprava do leva Dent Blanche, Matterhorn a Breithorn.