Gatita my byli loni (nebo už předloni?) v květnu na Rujane s VW California. Spali jsme asi ve třech nebo čtyřech kempech a měli tam zdaleka nejmenší auto. ![]()
Muž se obětoval jen kvůli dětem a jasně řekl, že jednou kempování stačilo. On spal dole v autě, já s dětma ve "střešním stanu". Ja musím každou noc na záchod a to noční chození v dešti přes obrovskej kemp mě nenadchlo. Děti byly spokojený moc. ![]()
Cestování
Garfie no, abych nakonec nezvonila na váš barák v Olomouci. ![]()
Tabea
Tak to by byla neplánovaná dovolená pro nás obě, ale klidně přijeď!
Tabea já mam takový vnitřní neklid, nebo jak to popsat. Na dovolené potřebuji pohyb, plus trochu komfortu (zvládla bych teda asi i stan nebo spaní v autě, ale muselo by to být někde v divočině). Jsem asi jako tvůj muž, že bych si to jednou zkusila, dokud jsou děti ještě děti:) A líbilo by se mi spíš se posouvat z místa na místo, a aby to mělo nějakou přidanou hodnotu. Jinak na to prostě musíš být asi stavěná, jako ti Holanďani tady, ti jsou úplně vyzenovaní pod těma borovicema:) Je to hrozně sympatické, ale chce to jinou náturu.
Gatita tak ten neklid máme u nás doma asi všichni
.
Ta California byla dobrá v tom, že se s ní dá vjet všude. Z tý malý velikosti teda plyne i její nevýhoda. Když prší, tak je to v autě s dětma (našima) dost otrava. Trochu mi taky nesedlo to neustálý přehrabováni věci sem a tam. Na noc přestavět na postele, ráno zas všechno přehrabat, dětem přendat sedačky, aby se dalo někam vyrazit. Ale třeba to mecklenbursko vypadalo taky dost fajn.
Tabea
Tak to by byla neplánovaná dovolená pro nás obě, ale klidně přijeď!
letím na západ, letím na západ.... a už letím na východ... ![]()
Gatita je potřeba počítat s tím, že to přesouvání a balení je trochu jiné. Když děti malinko odrostly, tak jsme už dávali zborku a rozborku do dvou hodin včetně takových věcí jako natažena hamaka, pokud bylo kde. Když jedeme po apartmenech tak je to o cca hodinu kratší. Ale stejně bych to nechtěla dělat obden. Leda jako putování a to je jiná disciplína.
Gatita já to měla ráda, ale právě musí být to stěhování, rozbalit si stan na 14 dní v jednom kempu mně vůbec neláká. Jak píše C. měli jsme to pak už nacvičený, ať už s našima nebo pak s mužem. Tenkrát jsme ještě skoro všechno vařili (protože peníze), v kempech ani nebývaly ledničky, ale rozteklý a znovu ztuhlý plátkový sýr nebo svačiny na parkovišti supermarketu jsou to, na co pak člověk vzpomíná ![]()
Evaeva no my jsme upgradovali na elektrickou přípojku a kompresorovou lednici.
continuity teď už jsou v kempech ledničky a mrazáky, ledničku do auta máme... Tenkrát byl vrchol našeho kempování světlo do autozásuvky, co se dalo naháknout na horní tyčku v áčku, vařič s krytím ze tří stran a zachytávání zimy v noci do ledničky, která mohla být zavřená jen látkou (ne izolací)![]()
Evaeva kdyz jsem se podruhy vdala, jeli jsme na "svatebni cestu" na 3 tydny na puťák po Francii. Detem bylo 10 a 15, auto fabie s rakvi, stan starsi nekolikatunove acko. Spali jsme kazdy den jinde, mozna nekde tak 2x dve noci, ani jsme nemeli pevny plan nebo neco zamluveneho. Vareni na plynovem dvouvarici, syn od te doby nenavidi spagety. Dojeli jsme pres stredni Francii az do Bordeaux a po jiznim pobrezi zpatky k hranicim a pak na sever. Dneska uz bych to asi nedala, balit denne cely tabor.
Kdyz jsem byla ve Francii poprve jeste s prvnim manzelem a znamymi, taky jsme jeli se stanem, ale ani jednou jsme ho nepostavili, spali jsme na divoko kde se dalo. To bych se dneska uz bala.
Kokoska my jsme jeli podobně, když nám bylo 10 a 15
Octávka bez rakve, jinak vše sedí. Jeli s námi ještě dvě rodiny. Ale teda byly i jiná jídla, třeba jsme smažili lívanečky a samozřejmě zavařené maso z domova.
Jeli jsme přes Paříž, Bretaň dolů podél pobřeží, přes Pyreneje a pak už teda rychle nahoru. Taky jsme spali každý den jinde, výjimečně dva. Plán byl, ale rezervní čtyři dny se brzy rozplynuly
Byla to nejlepší dovolená ever![]()
Evaeva taky se nam to libilo. Teda byly momenty, ktere bych si odpustila, napr. hledani pasu po celem aute a kempu vcetne dotazu na vratnici, aby se pak muz podival do sve tasky ve stanu... a co byste rekli? Mel ho tam!
Kokoska bez těhlech věcí by to nešlo ![]()
Evaeva deti si to dodnes po tech 30 letech pamatujou, protoze kdyz se pas po tom nervaku nasel, nekontrolovatelne jsem se rozbrecela.
Saalbach

Moc pěkná oblast, kompaktní údolí, všechno je blízko a dobře dostupné místním autobusem, vůbec jsme nepotřebovali auto. Dají se udělat moc pěkné kratší výlety i delší treky, jedna z nejhezčích oblastí Alp, kde jsme byli. Saalbach i Hinterglemm jsou příjemná malá městečka. A je to taky rakouské alpské centrum trailů, je tu spousta tras, lanovky na to připravené a i celá infrastruktura.
Akorát to kafe mají všude hnusný
A lanovky vypínají v 16:15, což je v létě žalostně brzy. Vždycky, když jsme se po cestě zastavili na kafe a koláč, tak výlet končil prakticky dobíháním lanovky ![]()
Evaeva nadhera ![]()
Evaeva krasa!
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.