Kokoska Děkuju, z té oblasti jsme odjeli ve čtvrtek, teď jsme na Bali, navíc ve vnitrozemí. Zajímavé ale je, že moře bylo před tím neobvykle vysoké, i úřady na to upozorňovaly.
Cestování
Makara my měli 4*, nebylo to vůbec levné, takže to nemusí být záruka ničeho. Letos ty snídane taky nebyla žádná hitparáda, jako vybrat se nějak dalo, hlady neumřeš, ale kafe výslovně hnusne, džusy z postmixu, nějaké saláty, ale krájené ovoce jen meloun, nabídka taková standartní, nic coby člověka trochu pozitivně překvapilo, jako třeba domácí buchta nebo pomazánka. Kdekoliv v západní Evropě dostanu v 4* o parník lepší snídani.
Černá kočka nemám osobní zkušenost, ale šéf byl letos tuším na Krétě i s dětma a spokojený byl i s jídlem. Výběru hotelu věnují teda dost času a asi nebývá levný.
continuity že na dobrý kafe musím do kavárny, s tom počítám. A že běžný resort nemá all inclusive na Michelinskou hvězdičku taky. Osobně už teď taky preferuju apartmány, ale s předškoláky mi to s AI vyhovovalo. Děti nebyly extra divoké, ale čekání v běžné restauraci teda neoblibovaly.
nevim, jaké priority má Černá kočka , ale kvůli dítěti bych spis vybírala podle pláže, vybavení zahrady a vzdálenosti od letiště.
Garfie tak jste meli stesti. Preju pohodovy zbytek cesty.
Já jsem se tu chtěla zeptat na zkušenosti s hotely s plnou penzi v Polsku u Baltu...ale když vidím dnes ten vyhled pocasi, tak to nema smysl. Ještě mám ten poslední srpnový tyden dovolenou, tak jsem přemýšlela zda ještě něco nepodniknout a to Polsko je vzdálenosti autem docela dobře dostupné, ale chtěla bych to docela easy. V Chorvatsku jsme byli předloni ten poslední týden a stále tam bylo plno lidí, velké teplo a silnice narvane, tam se mi úplně nechce.
koukala jsem na teploty moři, kdyz se resila teplota vody na koupališti a u Baltu bylo 19 (na Kanárech teda 24, kdo tam chcete nutno otužovat
).
Ale pokud uvažujete o Polsku, co zkusit Krkonoše z polské strany - tam má každý druhý hotel bazén a jídlo fakt slušné (měli jsme teda jen polopenzí) nebo pak stolowe gory, co jsou Broumovky z Polské strany. Tam jsme teda byli jenom v takové chatičce, tak nevím jak hotely.
continuity Ano, na to jsem se taky koukala pred prazdninami a ta nabidka vypadala fakt dobre, ale chtěla jsem hlavně to more:D
Karja s morem je to tady složité, a co nějaký šikovný last minute do Řecka?
continuity No já bych jela s holkama sama, tak na to se moc necítím na leteckou dovolenou a hlavně když jsem takhle párkrát na konci srpna byla u moře, ještě mi tam bylo poměrně dost vedro:D, takže o to víc by se tam hodila další osoba, abych měla prostor i na svou termoregulaci:D
Teď jses dobře aklimatizovaná, jak byly vedra i tady. Letadla se neboj, s dětma ti každý na letišti rád pomůže, pustí te ve fronte a tak a pak už se o vás postará cestovka. V Praze už se na security ani nic nevytahuje z batohu, můžeš mit velkou láhev vody, je to teď fakt easy.
continuity No my právě doma žádné moc vedro nemáme, jak pracuju z domu a celkově máme o prázdninách volný rezim, nikam nemusime atp..tak prostě v 10 zavřu barak, ve 3 se přesunu k vode.... právě nemám z letošního léta vůbec pocit, že by bylo nějak k nepreziti, takže moje aklimatizace za moc nestojí, ta je fakt nulova:D. Let jako takový mi nevadí, to bych si všechno zjistila, spíš mi jde o ten pobyt, na to se ještě s holkama sama necitim;-), pár hodin od domova v dojezdové vzdálenosti je pro mě momentálně více berné.
Karja já bych teda spíš letěla, ale kam, aby tam nebylo horko, tak to nevím. Tady totiž taky padla myšlenka, že příští rok by to byla asi ideální dovolená, ale to bysme museli jet tak první týden v říjnu ![]()
Evaevaupozorňuji, že první týden říjnu jsme byli kdysi na Kypru, protože jsme to posouvali kvůli nemoci a hlavní problém je, že se tam strašně brzo stmívá. Dále pak místní děti už na pláži akorát hrají kopanou a běhají v mikinách a domácí měli hroznou starost, aby nám to naše nenastydlo (vzduch 28, more nevím těch 23-25). ![]()
Jinak jsme kvůli těm vedrum přešli z Řeckých ostrovů se začátkem školni docházky na to Slovinsko a Chorvatsko. Ale teď mám nějak pocit, že už je vedro všude a hlavně je to dost nevyspytatelne.
Ze svatební cesty si pamatuji Lindos v druhé půlce září a 41 ve stínu a myslela jsem, že chcipnu. No uteklo 25 let a už to máme i tady.
continuity já už právě tuhle myšlenku opustila. První týden v říjnu jsme byli před 25 lety v Tunisu a dobrý. Ale to mi nepomůže vyřešit prázdniny. Já ani muž k tomu moři nepotřebujeme, ale říkala jsem si, že by si to děti užily, zvlášť, když příští rok to s mimiňákem bude komplikované. Ale nebudeme utrácet peníze za dovolenou, kde nám bude akorát horko
Takže nezbývá než vymyslet něco jiného.
Evaeva Jedine tim vyresit prazdniny podzimni:D:D. Nekde jsou prece tyden. Nebo velikonocni;-)
Karja jo, u nás jsou týden. Ale jako konec října už je jistota koupání tak možná v Egyptě
Naši byli na podzimky ve středomoří teď několikrát, ale oni cestují, koupání berou jen jako bonus. Měli všechno od 10 stupňů a deště po 25 a krásně. Je to teda typ dovolené, co by se mi líbil, ale děti asi mají jinou představu, když mluví o moři
(plus půjčení auta v naší sestavě bude ještě pár let komplikované/drahé)
Karja na Velikonoce je středomoří určitě brzo a na podzimni pozdě. Muž jezdil na Sicílii na lezení, vykoupat se prý dalo, ale na nějaké velké cachtani to fakt není. Ještě dodám, že jemu přijde 23C na koupání hraniční teplota - směrem nahoru. Na vše teplejší už dost brblá, že se v tom neschladi.
My se teda dost často ve středozemním moři koupeme i během jarních prázdnin, ale že by to byla úplná teplotní pohoda bych neřekla.
Těžko v tomto radit, do Egypta se já vůbec nechystam, protoze jsem hrozně náchylná na všechny střevní potíže a já bych tam určitě dovolenou strávila na WC, pokud ne rovnou v nemocnici.
continuity já se do Egypta právě taky nechystám, ta lokalita mi vůbec není sympatická.
A jinak je to přesně, jak píšeš. Je rozdíl se vykoupat a koupat se
A na jarňáky ti taky může celý týden pršet.
Evaeva a to já bych se tam ráda podívala, takové pyramidy jsou můj sen, ale potřebovala bych se nějak imunizovat nejlíp doma. ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY