Cestování

09. srpna 2014 10:36
Offline Karja
44888 příspěvků moje polička 16. srpna 2026 15:24

continuity Evaeva Jj se Středozemím jsem ani nepocitala, to by se skutečně musel vyznamne rozšířit okruh lokalit;-). Byl to spíš povzdech, že je za rok spousta prázdnin co se musí vyřešit!

Jinak ideální letní dovolená u moře pro mě, by byla někde ve Švédsku někde na ostrově na písčité pláži v teple letní dny...

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 16. srpna 2026 15:39

continuity jo, tam ale asi nepojedeš s malými dětmi. S nimi by to v Evropě bylo nejspíš jen o rezortu.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 16. srpna 2026 15:40

Karja ano, ano. Jako mně hodně láká Dánsko (mimo jiné), to by i příští rok šlo, ale nevím, jestli přesvědčím muže.

Ono to středomoří má lety v rozumné délce, já bych se s kluky asi do letu trvajícím déle jak tři hodiny nepouštěla.

Offline Černá kočka
1781 příspěvků moje polička 16. srpna 2026 21:31

Dekuju vsem za postrehy.

Karja Ja bych na leteckou dovolenou sama se dvema mensimi detmi asi taky nemela naturu, to by pro me nebyla dovolena,. My mame v planu jet v kombinaci ja,sestra a mala neter,tak to je uplne jina situace, dva dospeli na jedno dite nez jeden dospely na dve deti.

Offline rasaNori
8874 příspěvků moje polička 16. srpna 2026 21:37

continuity no neke, svět je fakt malý:D 

Offline Karja
44888 příspěvků moje polička 16. srpna 2026 21:37

Černá kočka Jj, to není o cem;-). Já to ani neberu z pohledu odpočinku, naše holky jsou takhle docela v pohodě, když se něco děje, a doma si taky neodpocinu:D. Ale proste když se něco stane je tam člověk jen jeden dospelej. Já jsem s nimi byla vloni v tom Rakousku, bylo to úplně super od začátku do konce, ale když mi psala kamarádka, co jsem s ní byla večer před odjezdem na oslavě, že její dcera vecer po te oslave zvracelq a ona má 39 a nemůže se hnout, úplně veselá jsem nebyla ten vecer a nacpala se endiaronama:D

Offline Mulen
5044 příspěvků moje polička 16. srpna 2026 21:38

continuity tak to jsem tu s nima taky. Ktery to jsou? Delam tu pomocnou kucharku tentokrat

Offline continuity
43534 příspěvků moje polička 16. srpna 2026 21:44

Mulenprávě mi muž volal a říkal, že v kuchyni je takové vedro, že to je jen pro silné jedince.  

Je tam muž s dcerou. Ta skautská tlupa, co prijela s Mylunem.

Trochu jim závidím, ale vzhledem k tomu, že jsem byla naruby už po čtyřech hodinách cesty za kosatkami, tak se bojím, že tohle bych nedala. 

Offline Mulen
5044 příspěvků moje polička 16. srpna 2026 21:54

continuity vedro hrozny, v kuchyni dneska bylo 37°. Nemusim se koupat

Ktery je tvuj muz, jestli to neni tajemství .  S Milunem jsem prijela autem. Teda tou druhou dodavkou. Pokud nejsou z te skupiny co prijela ze Spanelska

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 16. srpna 2026 21:57

Karja na to mi právě přijde dobrá ta cestovka, delegát a tak. Ale zase do Rakouska kdyžtak někdo dojede za pár hodin, že jo.

Offline continuity
43534 příspěvků moje polička 16. srpna 2026 22:13

Mulen

počkám až se mi ozvou, předpokládám, že se k tobě sám přihlási. On je takový hodně komunikativní. 

Offline Mulen
5044 příspěvků moje polička 16. srpna 2026 22:15

continuity super

Offline Malenge
4853 příspěvků moje polička 16. srpna 2026 22:17

Černá kočka prosim te, švagrovci se před par dny vraceli, byli tuším Zakyntos?! A byli děsně spokojeni, oni jsou takoví hodne valeci a lehce líní, deti zase dost vymrzujici, pokud jde o jidlo, jako ze jedno dite si hraje na vegetariána, maso by nepozřelo, ale cpe se bramborama s vyprazenou slaninou a šunkou, druhe je taky v teto oblasti velmi specifické, to ani popisovat nebudu. A all in si moc pochvalovali, ze všeho spousta, od masa, zeleniny, těstovin, ovoce, mořské plody, no popisovali to dost nadšeně. Byli s cestovkou, hotel nejaky větší. Ja bych se toho nebála, myslim, ze je to dobrý nápad. My byli v Řecku s kluky 2,5 a 5,5. Bylo to jejich první moře, měli jsme jen snídani a byla to chyba chyba veliká. Večery v tavernách byly dost náročné, po pár dnech už ani ty hranolky nejedli a míchala jsem jim pak na pokoji instantní kaše. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 16. srpna 2026 22:39

Malenge po celém dni u moře/v bazénu s takhle malými dětmi si restauraci nechci představovat, to mi taky přijde lepší to mít rovnou v hotelu. Já dodnes vzpomínám na výbornou fetu, co jsme dostávali k večeři i snídani v jednom menším hotýlku v Řecku, jedli jsme jí furt. Je to tak dvacet let minimálně

Offline Gatita
8677 příspěvků moje polička 16. srpna 2026 22:47

Karjaten Balt by nemusel byt špatný, ale Polsko neznám. Slyšela jsem chválu na ostrov Leba, že tam je hodně atrakcí pro děti, ale nevím. A ještě mě poblíž napadají ta Luzicka jezera? Tam to bude spíš o kempování, ale stínu tam bude hodně v těch lesích. A fajn na brusle, kolo atd.  Ale jasně, je to průmyslový kraj, s Baltem se to nedá srovnávat. Osobně, kdybych měla jet někam úplně sama s dětmi, tak autem buď po ČR, dál  snad radsi letecky. Ale já jsem hrozný srab a kdyz musím řídit, jsem celá opocená...

Offline continuity
43534 příspěvků moje polička 16. srpna 2026 22:57

Jak to píšete s těmi nemocemi, vzpomněla jsem si na jedny lyže, z kterých se muž vracel s protrženým vazem v koleni a já s covidem.  

Gatitamě taky přijde ta veřejná doprava jednodušší a v případe, že se mi něco stane, je to určitě líp řešitelné. Možná by na tyto případy šlo nějak využít i asistenci u cestovního pojištění. 

Offline continuity
43534 příspěvků moje polička 16. srpna 2026 23:01

Mulenjá jsem je byla doprovodit a prý jsme se minuli o pár minut. Škoda, škoda. 

Offline Mulen
5044 příspěvků moje polička 16. srpna 2026 23:18

continuity myslis na ten odjezd s Milunem? Skoda fakt!

Offline Karja
44888 příspěvků moje polička 16. srpna 2026 23:38

Evaeva Ja jsem s cestovkou jela trikrat a nemela jsem ani jednou z tech delegatu pocit, ze by se snad o neco pripadne postarali;-)  spis to beru tak, že s autem seberu se jedu domu, pobyt prodlouzim, zkratim jak chci, tam taky vyrazim snaze na výlety a tak. 

Gatita Mně to rizeni nevadi, i na rodinnou dovolenou řídím vetsinu času. Ale ono se na zbytek prázdnin nehlásí nějak zvlášť pěkne pocasi, takže to už není aktualni;). 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 17. srpna 2026 07:33

Karja to jo, flexibilita je horší, ale když odpadneš jako jediný dospělý, tak mi přijde lepší, když je vše včetně dopravy zajištěné.