Kytičky aneb zelené prsty...

01. února 2015 13:31
Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 21. července 2025 07:34

Janulik03 Já taky díky!

Offline barbucha blogger
35175 příspěvků moje polička 22. července 2025 12:42
Reakce na continuity:

Už jsem tuto předzahrádkou chtěla pro vás odfotit dříve. Nakonec to na idnesu udělali za mně. 

https://www.idnes.cz/hobby/zahrada/soutez-nejkrasnejsi-zahrada-2025-14-5-20-8-2025-28381.A250622_024725_hobby-zahrada_mce

​Pěkný! 

U nás se poslední roky taky rozmáhají jakože předzahrádky... ale většinou je před každým vchodem (a mají menší rozestupy než na těch fotkách, to jest ta zahrádka je menší) ten pozemek úplně jinak vyřešenej/osázenej, včetně nejrůznějšího, leč mocnýho oplocení... tak to působí dost nesourodě a navíc, lidová tvořivost tady kvete víc než ty kytky: nedávno jsme zrovna natrefili na jednu čerstvou, vylepšenou mnoha a mnoha trpaslíky, žabičkami, zajíčky... i hrnky na tom plůtku měli pověšený jak kdysi na vesnicích... hrůza děs. 

Já už několik let plánuju vysadit na trávníku pod balkónama aspoň pár růží, ale chtěla bych je volně - a pořád váhám, protože se s tím nehodlám crcat, aby si je ctění sousedé pak chodili trhat a já koukala na holý větve... ano ti samí sousedé, který mi ukradli už několik oleandrů přezimujících na chodbě Tak pořád nevím...

Offline barbucha blogger
35175 příspěvků moje polička 22. července 2025 12:47
Reakce na Sweet Potato:

Já vím, že nedozraje, ale je to první vlaštovka, že třeba za rok...

​U nás v okolí roste mraky fíků, plodů mají dost (zralejch). Nikdy dřív jsem si jich moc nevšimla, možná teda začaly řádně plodit až letos úplně mě překvapilo kolik jich tady máme.

Offline continuity
41793 příspěvků moje polička 22. července 2025 14:00

barbucha

U nás to je taky nesourodé, ale radši nesourodé záhony než pochcaný trávník. Výslovné kýče nemáme. 

Offline Liesel
1630 příspěvků moje polička 22. července 2025 15:14

Minuly tyden jsem na Chodove objevila tohle

Offline Sweet Potato
39677 příspěvků moje polička 22. července 2025 15:48

Liesel Ňuňuňu. A med?

Offline Pinot Noir
29392 příspěvků moje polička 22. července 2025 15:50

Sweet Potato asi obětina

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 22. července 2025 16:07

Liesel Tak tohle je slušně hnusný.

Offline RoSa
9966 příspěvků moje polička 22. července 2025 16:38

Liesel a nemaj tam pohřbenýho křečka nebo tak něco? vypadá to jak hrobeček...

Offline Liesel
1630 příspěvků moje polička 22. července 2025 16:56

RoSa nejspis ne, protože to melo pokračování i pred vchodem

Offline Zu
2749 příspěvků moje polička 23. července 2025 18:28

Prosímprosím, co je zelená housenka požírající listy na pokojovkách a jak se jich zbavit?

já vím jako že odstranit, ale mám fobii ze všeho z č..... ranku, ptám se hlavně na prevenci, už druhé léto jsem schopná raději obětovat kytku než se toho dotknoutfuj. 
Kytky miluju, ale ty věci mi způsobujou hrozný ujímání.

Offline Pinot Noir
29392 příspěvků moje polička 23. července 2025 19:25

Zu já nic takového sbírat taky nedokážu. Na zahradě danou rostlinu buď obětuju s myšlenkou, že i oni mají právo žít, nebo vidím, že napadení není rak masivní a rostlina to zvládne i s housenkami. Pokud ji opravdu zachránit chci a vidím, že bez zásahu nepřežije, tak holt sáhnu po chemii. Na housenky na buxusu jsem používala přípravek Karate, fungoval.

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 23. července 2025 19:34

Mám Jiřiny, asi 10 kopců různých barev a v každém květu jsou nalezlí, maličkatí, hnusní škvoři. U těch bílých mě to štve nejvíc. 

Offline brrr
12156 příspěvků moje polička 23. července 2025 19:45

Kan Tyhle pomponkové mám nejradši, máš je nádherné. Já mám letos krásné, ale myslím, že mi spletli objednávku(samozřejmě si nepamatuju jake jsem přesně kupovala, ale tyhle bych si nevybrala).

Online notna
9142 příspěvků moje polička 23. července 2025 20:04

Ostříhala jsem asi před 14 dny růže pnoucí i keříky. Dnes u nás byl zahradník a řikal, že jsem je ostříhala hezky, ale jarním střihem Já se to snad v životě nenaučím Tak se teď modlím, aby to chudinky nějak přežily.

A stejně za to může on! Pořád mi říká, ať se toho nebojím a střihnu to pořádně. Doteď po mě vždycky ještě musel stříhat. Konečně seberu odvahu a vezmu to víc a ono je to v nevhodnou dobu

Online notna
9142 příspěvků moje polička 23. července 2025 20:05

Kan Krásné! A já co? Já jsem je loni zase zapomněla vytáhnout ze země. Tak jsem letos ani nové nekoupila. Ale ono mě to přejde a zase to zkusím za čas znovu.

Offline Zu
2749 příspěvků moje polička 23. července 2025 21:01

Pinot Noir já vím z ig! a držíš mě nad vodou, protože si ze mě spousta lidí kvůli tomu utahuje Mně je jen líto těch pokojovek, dneska jsem donutila návštěvu to z kytky vzít a zahodit, ale bude to asi na víc rostlinách. V bytě se mi to nedělo a teď nevím, co s nima, doma už tu kytku prostě nemůžu mít, takže je teď odsuzuju na přežití venku

Já teda tou fobijkou hrozně trpim, třeba od jedněch známých dostává drahý zásadně sušené ty věci k jídlu a mě je z toho na omdlení a nemohu to mít ani ve špajzu

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 23. července 2025 21:20

brrr notna Díky, díky. Hezký jsou, ale je mi to k prdu, když jsou zavšivený. Hlavně jsem si myslela, že tenhle brouk žije jenom ve starejch dřevnikách a nebo ve stanu.

Offline RoSa
9966 příspěvků moje polička 23. července 2025 21:28

Kan a lezou do uší! hele a trošku biolitu by nepomohlo?

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 23. července 2025 21:31

RoSa Jako na květ to nastřikat? Ale to bude po kytce, ne?