Janulik03 A co tam budete místo toho buxusu dávat? Už jen nějaké okrasné trvalky?
Kytičky aneb zelené prsty...
Diky za každý takový počin. Hned to sídliště vypadá líp.
Makara ja si na ten záhon vzpomenu vždy, když slyším že by někdo měl zařídit víc zelené v městě. U nás je před každým vchodem do paneláku alespoň několik kytek.
KarjaAnabela hortenzie ako základ, trávy, šalvie, rudbekie, krásenky, verbeny, okrasné bodliaky a stracky. Taký je plán. Už som dala zakorenit hortenzie
Janulik03 dobre robíš, záhon bude nádherný. 
Janulik03 To bude krásný! Já jsem si taky chtěla udělat trvalkový záhon, ale pak jsem si řekla, že na to nemám momentálně, takže si chci dát taky jen pár hortenzií a asi nějaké pivonky.
Janulik03 to bude paráda ![]()
Karja neboj se těch trvalek. Čím víc jich zasadíš, tím mín pletí. Sázej nahusto a uvidíš, co přežije. To pak můžeš rozesazovat. Co nepřežije, znovu nekupuj. Dělat pomyšlení citlivkám není teď pro tebe.
edit: pivonky jsou moc hezký, ale mají jen krátkou dobu kvetení a celý léto máš jen zelený listí.
Janulik03 Jo, ještě mi prosím napiš, jak si necháváš zakořenit ty hortenzie, moje mamka má takové dvě hodně vzrostlé, segra zase jinou barvu, mohla bych si to od nich namnožit
Karjamnozim len metlinate.
Ustrihnem vetvičku nie moc drevnatu, zbavíme ju listov, okrem vrchného páru, zastipnem vrcholec, a dám do kvetináča, ktorý zatvoríme do igelitu, aby som vytvorila klímu. Alebo pod pohár. A udržujem vlhké kým nevidím, že idú nové listy. Potom počkám až zosilnie, presadim a na jar šup do zeme
continuity to je krásna sidliskova záhrada ![]()
milacka krása
Pinot Noir ty vieš najlepšie, že plán je plán a realita sa uvidí
Už len to dávať preč mi celkom nerobí dobre, ale do konca leta to chceme všetko odstrániť, nemôžeme rýchlo, napríklad čistenia je ním zarastená, to je náročné. Potom sa musí zem upraviť, nevozime kompost, na jeseň tomu dám kostru a na jar už by som chcela nahotovo. Mastné sa aj teším, proste som rozpoltená ![]()
Janulik03Děkuju moc, vrhnu se na to;-)
Karja
drzim palec
Janulik03píšu si ještě kompost:D.
Janulik03 super, mám jednu krásnou latnatou hortenzii, zkusím ji namnožit dle tvého postupu. A trvalkovej záhon bude parádní
moora vyskúšaj, môžeš ešte vyskúšať metódu, že obalis hlinou vetvičku v mieste, kde idú listy, zabalia do gazy a igelitu a necháš zakorenit vetvičku priamo na kriku. Takto by išla asi aj väčšia rastlinka hneď.
A keď to píšem, viem čo urobím keď prídem domov ![]()
Karja kompost dávame v jeseni do záhonov ako mulc
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje