Kytičky aneb zelené prsty...

01. února 2015 13:31
Offline continuity
41790 příspěvků moje polička 19. října 2025 20:53

Sweet Potato klido. Dnes jsem ji fikla celej velkej šlahoun, ale bude polámaný. 

Offline Pinot Noir
29392 příspěvků moje polička 20. října 2025 09:39

continuity tak moje kopřivy včera a dnes

Offline Catherinne
10700 příspěvků moje polička 20. října 2025 09:47

Pinot Noir jak vzniklo moudro kopřivu mráz nespálí, když po 1 dni toto?

Offline Pinot Noir
29392 příspěvků moje polička 20. října 2025 09:50

Catherinne no, není to opravdová kopřiva, jen takový nafrněný fejk

Offline continuity
41790 příspěvků moje polička 20. října 2025 13:24

Pinot Noir

Ráno jsem je tolik nezkoumala, ale pokud nějaký filuta nenechal otevřené zasklení, tak to bude v pohodě. 

Offline milacka
5881 příspěvků moje polička 20. října 2025 18:25

Keď som astru sadila minulý rok, bola pekne rozkvitnutá. Na jar a v lete veľmi rýchlo rástla  a v záplave letničiek sa mi na tom mieste nepáčila, dvakrát som ju zrezala. A pozrite, aká krása. Chcela som ju vytrhnúť, ospravedlňujem sa jej.

Offline Karja
43817 příspěvků moje polička 20. října 2025 18:58

milacka

Dnes jsem jí zrovna sázela, doufám, že se chytne a pořádně rozroste jako tvoje...ten tvuj záhonek vypadá moc hezky. 

Offline Pinot Noir
29392 příspěvků moje polička 20. října 2025 19:30

milacka astry jsou úžasné. S tím, že celou sezónu to bude zelená masa, se musí u nich a chryzantém počítat. Ale jak píšeš, ten závěr stojí za to, tak jim to ráda odpouštím. Máš to krásné.

Offline Sweet Potato
39676 příspěvků moje polička 20. října 2025 20:26

milacka Nádherná. Mám astry moc ráda, ale hodně mi plesniví.

Offline milacka
5881 příspěvků moje polička 20. října 2025 21:07

Astry často trpia chorobami, dočítala som sa, že treba aj prevzdušňovať aj pôdu, asi vezmem do ruky motyku. Tento druhý rok po výsadbe je nádherná, snáď ostane v dobrej kondícii. Pleseň sa ako prejavuje? 
A ďakujem za vaše komentáre. 

Offline Sweet Potato
39676 příspěvků moje polička 20. října 2025 22:01

milacka Šedý nebo bělavý povlak na listech, horší kvetení. Hodně na ni trpí floxy a právě astry.

Offline Karja
43817 příspěvků moje polička 21. října 2025 09:10

Už se mi podařilo něco trochu píchnout do toho nového trvalkového záhonu, co jsem založila pod ovocné stromy. Zkuste mi sem prosím napsat nějaké další tipy, co takhle pod ty ovocné stromky, jsou to hlavně jabloně a švestky, dávat. Já to googlim, pročítám, promýšlím.....Ještě bych tam před zimou už něco dala, at se to trochu chytá už a rozrustá. Nesmí to být moc vysoké, jsou to ty sloupcové stromky, větve to bude mít spíš níže země. Myslim si, že jsem si zavařila, že budu celej život plejt:D:D:D

Keře, co jsem sázela na jaře, se už hezky chytají, přes léto to bylo takové nijaké, ale vidím, že to má správný směr:D

Offline barbucha blogger
35175 příspěvků moje polička 21. října 2025 13:29

Pinot Noir 

Na instagramu má jedna tetina mraky těch kopřiv, a obrovskejch! 

https://www.instagram.com/p/C6Rci0mtPZN/?utm_source=ig_web_copy_link&igsh=MzRlODBiNWFlZA==

Offline Pinot Noir
29392 příspěvků moje polička 21. října 2025 18:29

Karja já mám pod stromy pořádné obludárium rostlin, které jsou mi až po ramena, ale pokud něco nižšího, tak bych zvolila traviny kombinované s něčím barevným. Z tráv mám ráda dochan, ten je ale celkem vysoký. Letos jsem zasadila pěchavy v kombinaci s čistci Hummelo, vypadá to na fajn kombinaci, ale zkušeností ještě neposloužím. Pak jsem se letos zamilovala do Ožanky íránské (ale musí to být opravu hircanicum, nikoli kalamandra, ta není tak hezká. S travinami vypadá hezky agastache, vyšší rozchodníky (rozchodník nádherný), krásné jsou mitrovničky, to je mega roztomilost. Šedé tóny - plesnivka, klasická šalvěj lékařská (ta je podle mě přehlížená, všude jsou ty okrasné hajní, ale lékařská nebo i přeslenitá - tj. babské ucho , jsou taky krásné). No a určitě bych doporučila dlužichy, to jsou úžasné rostliny, miluju je. A taky nižší podzimní astry, ať tam něco kvete i na podzim a nakonec mezi to nastrkat cibule, ať je to hezké už od března. 

Pod stromy, zvlášť sloupovitými, vlastně není až tolik stínu, a ten jejich tzv. bloudivý stín je vlastně ideál, daří se tam v podstatě všemu. 

Offline Karja
43817 příspěvků moje polička 21. října 2025 20:39

Pinot Noir Děkuju, je tam zmíněno několik veci, které nemam a ani jsem o nich neslyšela! 

A prosím tě, jak bys mi doporučila zazimovat tu aukubu japonskou? Moje máma se na to nějak netváří, že mi to vydrží v květináči,mám to v takovém tom hliněném, tak to by mohlo izolovat víc než plast . Celé léto byla krásná, obrasily ji nové listy, teď jde lehce do žluta. Nemám ten květináč radši něčím omotat nějakým molitanem přece jen nebo nějakým kartonem? mam to u domu, u vnitřního rozu, takže úplně jako ten největší mráz tam  nebude, ale je to místo, kam zas nezasvítí 

Offline Pinot Noir
29392 příspěvků moje polička 21. října 2025 21:20

Karja měla jsem tu aukubu první dvě zimy omotanou bublinkovou fólií, jako že květináč a kousek do výšky, ale tak, abych ji mohla čas od času zalít. A když měla být nějaká extrémní noc (taková ta jedna, dvě nejhorší za zimu) tak jsem přes korunu navlíkla tašku z Rohlíku. Třetí sezónu jsem ji přesadila do záhonu a od té doby s ní nedělám nic. Ale v Praze je tepleji. 

Hlavně nezapomenout i v zimě zalít.

Offline Karja
43817 příspěvků moje polička 22. října 2025 13:37

Pinot Noir Díky, já si jí chci nechat na stálo v tom květináči, pak přesadit do většího, tak snad o ni nepřijdu hned první zimu:-/ Jj, na to mě mamka taky upozornovala, at mi to nevyschne přes zimu. Tak to jsem zvědavá, je to pěkná kytka!

Offline Edge
1739 příspěvků moje polička 23. října 2025 14:45

milacka máš to krásné. Co je jsou ty špičaté fialové trsy uprostřed?

Offline milacka
5881 příspěvků moje polička 23. října 2025 15:37

Edge tráva Niger

Offline milacka
5881 příspěvků moje polička 23. října 2025 15:39

Gazania kvitne neúnavne.