Sweet Potato klido. Dnes jsem ji fikla celej velkej šlahoun, ale bude polámaný.
Kytičky aneb zelené prsty...
continuity tak moje kopřivy včera a dnes

Pinot Noir jak vzniklo moudro kopřivu mráz nespálí, když po 1 dni toto? ![]()
Catherinne no, není to opravdová kopřiva, jen takový nafrněný fejk ![]()
Ráno jsem je tolik nezkoumala, ale pokud nějaký filuta nenechal otevřené zasklení, tak to bude v pohodě.
Keď som astru sadila minulý rok, bola pekne rozkvitnutá. Na jar a v lete veľmi rýchlo rástla a v záplave letničiek sa mi na tom mieste nepáčila, dvakrát som ju zrezala. A pozrite, aká krása. Chcela som ju vytrhnúť, ospravedlňujem sa jej.
Dnes jsem jí zrovna sázela, doufám, že se chytne a pořádně rozroste jako tvoje...ten tvuj záhonek vypadá moc hezky.
milacka astry jsou úžasné. S tím, že celou sezónu to bude zelená masa, se musí u nich a chryzantém počítat. Ale jak píšeš, ten závěr stojí za to, tak jim to ráda odpouštím. Máš to krásné.
milacka Nádherná. Mám astry moc ráda, ale hodně mi plesniví.
Astry často trpia chorobami, dočítala som sa, že treba aj prevzdušňovať aj pôdu, asi vezmem do ruky motyku. Tento druhý rok po výsadbe je nádherná, snáď ostane v dobrej kondícii. Pleseň sa ako prejavuje?
A ďakujem za vaše komentáre.
milacka Šedý nebo bělavý povlak na listech, horší kvetení. Hodně na ni trpí floxy a právě astry.
Už se mi podařilo něco trochu píchnout do toho nového trvalkového záhonu, co jsem založila pod ovocné stromy. Zkuste mi sem prosím napsat nějaké další tipy, co takhle pod ty ovocné stromky, jsou to hlavně jabloně a švestky, dávat. Já to googlim, pročítám, promýšlím.....Ještě bych tam před zimou už něco dala, at se to trochu chytá už a rozrustá. Nesmí to být moc vysoké, jsou to ty sloupcové stromky, větve to bude mít spíš níže země. Myslim si, že jsem si zavařila, že budu celej život plejt:D:D:D
Keře, co jsem sázela na jaře, se už hezky chytají, přes léto to bylo takové nijaké, ale vidím, že to má správný směr:D
Na instagramu má jedna tetina mraky těch kopřiv, a obrovskejch!
https://www.instagram.com/p/C6Rci0mtPZN/?utm_source=ig_web_copy_link&igsh=MzRlODBiNWFlZA==
Karja já mám pod stromy pořádné obludárium rostlin, které jsou mi až po ramena, ale pokud něco nižšího, tak bych zvolila traviny kombinované s něčím barevným. Z tráv mám ráda dochan, ten je ale celkem vysoký. Letos jsem zasadila pěchavy v kombinaci s čistci Hummelo, vypadá to na fajn kombinaci, ale zkušeností ještě neposloužím. Pak jsem se letos zamilovala do Ožanky íránské (ale musí to být opravu hircanicum, nikoli kalamandra, ta není tak hezká. S travinami vypadá hezky agastache, vyšší rozchodníky (rozchodník nádherný), krásné jsou mitrovničky, to je mega roztomilost. Šedé tóny - plesnivka, klasická šalvěj lékařská (ta je podle mě přehlížená, všude jsou ty okrasné hajní, ale lékařská nebo i přeslenitá - tj. babské ucho
, jsou taky krásné). No a určitě bych doporučila dlužichy, to jsou úžasné rostliny, miluju je. A taky nižší podzimní astry, ať tam něco kvete i na podzim a nakonec mezi to nastrkat cibule, ať je to hezké už od března.
Pod stromy, zvlášť sloupovitými, vlastně není až tolik stínu, a ten jejich tzv. bloudivý stín je vlastně ideál, daří se tam v podstatě všemu.
Pinot Noir Děkuju, je tam zmíněno několik veci, které nemam a ani jsem o nich neslyšela!
A prosím tě, jak bys mi doporučila zazimovat tu aukubu japonskou? Moje máma se na to nějak netváří, že mi to vydrží v květináči,mám to v takovém tom hliněném, tak to by mohlo izolovat víc než plast . Celé léto byla krásná, obrasily ji nové listy, teď jde lehce do žluta. Nemám ten květináč radši něčím omotat nějakým molitanem přece jen nebo nějakým kartonem? mam to u domu, u vnitřního rozu, takže úplně jako ten největší mráz tam nebude, ale je to místo, kam zas nezasvítí
Karja měla jsem tu aukubu první dvě zimy omotanou bublinkovou fólií, jako že květináč a kousek do výšky, ale tak, abych ji mohla čas od času zalít. A když měla být nějaká extrémní noc (taková ta jedna, dvě nejhorší za zimu) tak jsem přes korunu navlíkla tašku z Rohlíku. Třetí sezónu jsem ji přesadila do záhonu a od té doby s ní nedělám nic. Ale v Praze je tepleji.
Hlavně nezapomenout i v zimě zalít.
Pinot Noir Díky, já si jí chci nechat na stálo v tom květináči, pak přesadit do většího, tak snad o ni nepřijdu hned první zimu:-/ Jj, na to mě mamka taky upozornovala, at mi to nevyschne přes zimu. Tak to jsem zvědavá, je to pěkná kytka!
milacka máš to krásné. Co je jsou ty špičaté fialové trsy uprostřed?
Edge tráva Niger
Gazania kvitne neúnavne. 
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje