Kytičky aneb zelené prsty...

01. února 2015 13:31
Online viktorka_od splavu
48923 příspěvků moje polička 03. října 2025 11:35

continuity od minuleho vikendu. u nas je fakt kosa cely tyden, mrzlo poprve

Offline continuity
41790 příspěvků moje polička 03. října 2025 11:43

viktorka_od splavu jo, takže už máme arktický vzduch. No pravda, vyndala jsem pláště. 

Offline slniecko admin
19371 příspěvků moje polička 03. října 2025 23:33

brrrr  tu bolo dnes doobeda 6°....pred odchodom z domu som si este rychlo supla do kabelky termotricko, ale nakoniec ho nebolo treba.

Offline Karja
43819 příspěvků moje polička 04. října 2025 13:15

moora Pinot Noir Dámy, chci si jako podrost pod keře dát tlustonitnik...ale nezvence se to časem a nepůjde to i hodně do trávy? Zatím mám takhle náhodou podbel a ten se drží kde má a fakt roste jen tam, kde bylo volne místo, do trávy nejde. Tento tlustonitnik bych si dala na stinna místa, kde mám keře, abych tam nemusela podstupovat kurou, tak bych tam mela tento podrost..ale abych to za chvíli neměla přes půl zahrady i místo travniku;-)  

Offline moora
8619 příspěvků moje polička 04. října 2025 14:43

Karja u me se mu nedari, tak nemuzu moc slouzit zkusenostma

Online Pinot Noir
29392 příspěvků moje polička 04. října 2025 18:11

Karja mně se moc nerozrůstá, protože ho mám na přímém slunci, v úplně nevyhovujících podmínkách. I tak ale žije a rozrůstá se pomalu, takže ve stínu asi bude životaschopný dost. 

Offline barbucha blogger
35175 příspěvků moje polička 06. října 2025 21:52

Teda vedro žádný... tak jsem včera využila chviliku slunečna a sklidila balkón... nechala jsem ještě jen truhlíky s muškátama, ty mi kvetou kolikrát i v listopadu když se zadaří.

Ve finále si nechám jeden truhlík plnej a z něj to namnožím na příští rok - mám ty muškáty ostříhat, až je dám dovnitř na parapet v ložnici (vono to přes zimu zas obroste bych řekla)? Jsem doteď kupovala furt nový, ale už na to kašlu.

Offline Karja
43819 příspěvků moje polička 08. října 2025 19:29

Pinot Noir mooraDěkuji za příspěvek, tak to zkusím, ale myslím, že se mu taky u nás dvakrát nepovede, zas tak moc stíněné to není. 

barbucha No moje mamka to tak vždycky dělala u těch vzpřímených, ale ona doma měla chladné místnosti, kam je dát. Ale říkala, že to dělá jen na dva roky, že ji pak nějak zdreveni ten stonek a to se jí nelíbí. Kámoš má muškáty už čtvrtej rok a jako jsou úplně v topu. Ale toho kluka nesnáším, on na co sáhne, to se mu daří. Minule mu moje dcera snědla všechny papriky...ta co papriky neji!! Nechapu, to je přijďte si na borůvky, přijdeš tam, větvičky se prohejbaj pod tou váhou, řekne rajčat mám pár sazenic...jenže asi z 8 sazenic je to 5 druhu a jsou obalený od shora dolu a takhle můžeš pokračovat. Ten mě sere hrozne:D:D

Offline eM
1715 příspěvků moje polička 08. října 2025 20:56

barbucha Muskaty striham na par oček, zimujeme na chalupě, kde je max 10 stupňů. Zalivam trochu, jednou za dva/tři týdny. Něco zdechne, něco obrazi, na jare zas ostriham, odstrihany řízky dam do truhlíků a tak furt dokola. Když jsou některý moc starý/drevnaty, tak vyhazu.

V te ložnici bude větší teplo, tak budou chtit zalit častěji. Ale jinak nevidím důvod, proč by neprezily.

Online Sweet Potato
39676 příspěvků moje polička 08. října 2025 21:34

barbucha Ony by se z těch přezimovaných měly koncem zimy vzít řízky. 

Offline barbucha blogger
35175 příspěvků moje polička 08. října 2025 23:27

Sweet Potato 

To mám v úmyslu, nechat jen jeden truhlík se starejma a do zbylejch pak nasázet z toho řízky.

eM 

Já v tý ložnici netopím, zdechla bych tam (v mrazech to řeším nanejvejš ohřívací lahví pod peřinou)... myslím že na okně moc teplo nebude. Tak je ostříhám a co znova vyroste, v předjaří nařízkuju.

Offline brrr
12155 příspěvků moje polička 11. října 2025 17:17

Jabka všude a teď se přidaly i kdoule

Offline brrr
12155 příspěvků moje polička 11. října 2025 17:18

A hlídačka

Offline Mha
příspěvků moje polička 11. října 2025 20:55

Karja

Nepomohlo by ti třeba i změnit nářadí? 

Já tam, kde nepotřebuji  do hloubky ryt rýčem, používám ruční plečku, je to lepší na záda než motyka.

Dneska jsem sklidila zbytek lilku, rajčat, paprik atd., přesadila hvozdiky, levanduli a chřest a už tam nejdu! Až v únoru! 

Online Sweet Potato
39676 příspěvků moje polička 11. října 2025 21:09

Offline Karja
43819 příspěvků moje polička 11. října 2025 21:14

Mha myslíš to s tím koleckem? Myslím, že to by mi nevzalo uplne vsechny zahonky, ale nejake, co jsou treba cerstve po sklizni by sly.  Hele já to dám, už mám polovinu a stejně to dělám moc brzo, jak mi všichni radi;-).  A  na pristi rok to zmenusuju, o malo, ale prece jen;-). Já jsem furt na te zahrádce a ještě dost mi toho chybí, jenže to jsou takové chvilky, ze, co si na to vyhradim, tak to moc neutika...

Offline Mha
příspěvků moje polička 11. října 2025 21:30

Karja

Jo, to s tím kolečkem, je to hlavně na rovný zeleninový záhony, kde to projedeš a máš.

Kde máš trvalky nebo cibule, tak všechno ručně.

Offline Mha
příspěvků moje polička 11. října 2025 21:30

Sweet Potato

Apage! 

Offline Karja
43819 příspěvků moje polička 11. října 2025 21:31

Mha jj to mám zeleninový, ale to víš, co jsem sklidila už v létě docela solidně zarostlo:D

Offline Mha
příspěvků moje polička 11. října 2025 21:34

Karja

Tak to mám takový doporučení typu perpetum mobile, dej tam příště po sklizni další zeleninu