Mha jj já jsem zkousela dát hrasek, ale už mi teda nevyrostl, zato plevelu dost. Dýně se rozrostla se slahounama hustejma, ale plevelu se tam pod nimi dařilo taky obstojně. Prostě perpetum mobile je jedině v rukou:-)
Kytičky aneb zelené prsty...
Karja po cibuli, česneku a špenátu jsem zasela keříčkové fazolky a kopr a rostou doteď, zvlášť ty fazolky udělají pěkné kopce a moc toho mezi sebe nepustí. Ty můžu k pozdějšímu výsevu doporučit.
Pinot Noir fazolky si pisu;-)
Co si to pěstuješ, ty čarodějnice?! ![]()
Hadí maso z močálu,
v kotli vař a pekej v žáru;
Oko mloka, prstí žáby,
křídlo netopýří, jazyk psí,
zub vlka, žahadlo zmije,
nožka ještěrčí, křídlo soví,
dej to vše do lektvaru,
pekelný nápoj bublá v žáru!
![]()
Schválně, kdo ví, co to je?
Sweet Potato Čury mury fuk?
Sweet Potatonejdřív mě napadla Balada proti utrhačným jazykům, ale nesedí verš.
Sweet Potato Buď Macbeth nebo Soudné sestry ;)
A ta věc, mas v ruce taky nevím.
Tak tak, čury mury fuk, Mackbeth.
A ta lebčička je odkvetlý květ hledíku.

To je jak z Harryho Pottera
(ale jinak netuším)
Připomnělo mi to docela zábavnou knížku který jsem kdysi neodolala, a to Černá slepice aneb Kterak se líhne bazalíček, jenž do domu štěstí přináší (patřilo by spíš do Chrámu i tvrze) - jsou tam super návody na kdeco z řad lidový moudrosti a ještě pěknou češtinou, můžu jen doporučit ![]()
Sweet Potato jé, tak to máme úplně stejný hledík. Zítra mrknu, jestli mám lebčičky. ![]()
Sweet Potato jsou tam! Úplnej ostrov lebek!

Pinot Noir to je hustá kytka ![]()
brrr Co budeš dělat s kdoulemi?
Tak Betty No asi rosol. Ale jedna kdoule má víc než čtvrt kila, takže jich spotřebuju tak osm. Co se zbytkem netuším. Zkusím je vnutit muži a otci do bečky, akorát ty nám už došly. Jo a ty kdoule jsou dost prolezlé nějakým červikem, bude velky odpad.
Před měsícem jsem si na podzimní výstavě skalniček koupila dvě (víc už neměli) cibulky krokusů. Včera jsem se konečně dostala k tomu je zasadit. Bylo to jak rozbalit pytlíček s pouťovým štěstíčkem.

Biely kvet Ty jsi sem dala před časem Pachiru, mmch krásnou . Tak jsem si ji na jaře taky koupila a teď ji brutálně padají listy . Vlastně už vypadá jako koště . Nevím čím to je.
Sweet Potato Nene! ![]()
Tak Betty Ťažko povedať, nemá rada častú zálievku, prievan....Ja som ju po donesení domov tak o mesiac presadila do lepšej zeminy. Pár listov odpadlo, ale nie moc. Mne teraz vyháňa také vysoké tenké výhonky, nepáči sa mi to. Uvidím, čo s ňou bude ďalej.
Mne dnes rozkvitol vianočný kaktus.

Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje