brrr andulka01 Tak nevím, ještě 3 truhlíky nemám osazené, ale ty zasadim a asi hned vyndam, to už nemam vážně kam dávat...
Kytičky aneb zelené prsty...
andulka01 Jo, orlíčky byly moje. Já se zase divila informaci, že někde kvetou pivoňky, ale teď jsem taky narazila na jeden keř kvetoucích dřevitých.
andulka01v Praze taky jak kde, mně už orlíčky kvetou od včerejška ![]()
já mám orlíčky ve váze už tejden - Praha, jižní svah...
Me kvete drevita pivonka, ale jen na to nejslunnejsim miste.
U nás kvitne orgován a drevita pivonka. Vytiahli sme poslednú vodu z podzemnej nádrže, síce máme teraz všetky zásobníky plné, ale nádrž je prázdna, chce to fakt dážď.

U nás už je jedna dřevitá dokonce odkvetlá. Teď kvetou tyhle dvě.

Pinot Noirtá svetlá je nádherná
Jé, pivoňky ![]()
Vzešly mi v truhlíku mini slunečnice z loňských vypěstovaných semínek. Začínám chápat, že někdo těmhle věcem úplně propadne. Mám pocit, že jsem sestrojila perpetuum mobile!
Karja Taky jsem sela saláty přímo do záhonu, ale jak je sucho, tak i přes občasnou zálivku (před těmi dešti předevčírem nám už došla voda! na začátku května!) vylezly celé dva
přitom vloni, i když byla zima, jsme měli salátů tolik, že jsme je ani nezvládli sníst a rozdat. Jsem zvědavá, jestli ještě nějaké vylezou, jestli teď bude ještě trochu pršet.
Myrtila My jich pár máme, ale nevypadá to, že by tvořili jako pěknou tu hlávku....Ale vždycky nám pěkně vyleze španát, takže ten využívám místo salátu jakoby;).
Nevim no, mně přijde, že letos mi leze hlavně plevel. Propašovala jsem si do zeleninových záhonku pár květin k řezu a to mi třeba vůbec nevylezlo.
Já teda přizalévám vodou z řádu, nedá se nic dělat, není to moc ekologické, ale nám by jinak všechno chcíplo....naštěstí pro mě, jí máme alespon levnou.
Jitka77 U nás tomu pěstování propadla dcera, takže jí zatím vzešly slunečnice, afrikány, ředkvičky a zlatým hřebem naší panelákové lodžie je velkej květník se dvěma kaštany :o)
Jitka77 to je krásně řečený! ![]()
Afrikány mi zmrzly, musím koupit nové (sít je už nebudu, vyplela bych je). Sazenice rajčat jsme dali předevčírem aklimatizovat (no, úplně rozmyšlený jsme to neměli, ale dostaly stan z netkanky a přežily všechny. Na velké zahradě jsem dva týdny nebyla, tak absolutně nevím, jak to tam dopadlo.
Slunečnice budeme sít až teď, nějak jsme zapomněli, tak snad to ještě daj.
Tak a já jsem tady zapomněla napsat, že jsme o víkendu měli na zahradě nějaké mini tornádo. Zrovna jsme měli oslavu, zvedl se vítr uplně lokálně, já jsem vubec nekryla děti, ale zakryla jsem si obličej, aby mi do něj něco nepřiletělo, takže pěkný no...A odletěla mi netkaná textilie, ale jak...zvedla se prostě do vzduchu 30 metru nad zahradu a pak plápolala v téhle ohromné výšce deset patnáct minut nad vesnicí a pak teda někem zaletěla, docela by mě zajímalo, kde je.. Jsem ráda, že to nebylo třeba povlečení:D:D:D, i když to samozřejmě není tak lehké, to by tak asi nefungovalo...
Karja No u nás ani ten plevel moc neroste, jenom sem tam to nejodolnější, svlačec a pýr, ty záhony, to je prostě prašná sahara. Ale teď by mělo do neděle přeprchávat i u nás, tak snad nám aspoň naprší nádrž na zalévání.
A o "tornádu" jsem zrovna před pár dny viděla takové video snad od ČHMÚ, nebo podobné instituce, píšu ho v uvozovkách, protože tam právě vysvětlovali rozdíl mezi tornádem a velice podobným jevem (název jsem zapomněla, bohužel), který vypadá jako slabé tornádo, ale vzniká za jasných dnů z rozdílu teplot u země a ve výšce, ne z větru a bouřky. Třeba to bylo ono, jaké u vás při tom bylo počasí?
edit: Ha, dohledala jsem: Odkaz na FB video
Myrtila rarasek
moora Jj, nebo čertík, říkají v tom videu. Já to vůbec neznala.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje