Máte letos nějakou extra novinku, co se týká zeleniny?
Dejte tipy.
Mám ještě kousek místa.... ![]()
Máte letos nějakou extra novinku, co se týká zeleniny?
Dejte tipy.
Mám ještě kousek místa.... ![]()
Mha rebarboru, ta zabere hodně místa
Tu mám!
A zrovna dneska jsem si natrhala na další z řady koláčů. Ale slyšela jsem o lidech, co to jedí syrový. To je snad jedovatý, podle mě.
Mha Sambo to jedl syrový celý dětství, to nemůže být jedovatý, říkal, když si to bral do práce vloni na svačinu...pak použil google
Jinak z tipů dávám Pepino meloun, hrozne se mi líbí ta rostlina, ségře docela šel okurkomeloun a pak mám ráda takový žlutý malý cuketky, to není novinka, ale všichni mívají ty klasicky;-)
Mha keříčkové fazolky máš? Ty můžu doporučit. Zaseju je teda, až sklidím česnek. Já místo bohužel nemám. Naopak nemůžu doporučit kavkazský špenát, ta sviňucha vůbec neklíčí, pak vůbec neroste, a když to konečně vypipláš, tak to po přesazení do záhonu chcípne. A zkouším letos jakýsi zlatý patizon. Ale moc té zelenině nedávám, u mě se daří jen rajčatům, na kterých mi jako jediných záleží. Zbytek zřejmě správně vycítí, že jsou mi u .... no, tam.
Muslik Mrchy jedny. Fakt žvýkají ty dužnaté stonky? Já je mám na terase v žardinkách, tam je zatím nenašli.
Mha Ještě mi jednou tchyně dala něco, čemu říkala ,,trhací spenat,, bylo to asi vysoke vic jak metr, podle mě je to teda nějaká lebeda, ale teď jsem to googlila a asi ten vysoký spenat fakt existuje;-).
Dostala jsem nějaké květiny, takže: Hortenzie na plném slunci asi ne, co? Nemám moc možností polostínu na této zahradě, ale zkusim něco vymyslet.... Pak mám už druhý rok plamének, má nádherné květy, ale jde vidět, že se mu nedaří, taky je na plném slunci, myslím, že bych ho měla něčím podsadit, aby tu spodní část měl trochu zastíněnou, ale co tam mám nacpat, aby to vydrželo to slunce a neumíralo to tam společně? . My máme zahradu teplotně hodně exponovanou, opírá se do ní jižní a západní sluníčko poměrně naplno.
Já plaménku přikryla kořeny prknem a kůrou. Má mít " nohy" v chladu a zalévat i když prší
Mha letos jsem zkusila naset Pak Choi, ale moc šancí mu nedávám![]()
kocoureksuggy No je fakt, že to je taky možnost;), ale spíš bych tam přidala i nějakou hodně teplomilnou rostlinu, at to háže i trochu stín pár cm ze spoda... Ale jelikož mi kousek od něj muž přidělal basketbalový koš, možná to řešim zbytečně.
Liesel Mně přijde super ten trhací salát, ale nevím, jak se to jmenuje správně možná "dubový"? To je fakt uplně na celou sezonu;)
Karja zasaď k němu třeba rozchodníky (rozchodník nádherný, ale i ty nižší a plazivé jsou fajn), šalvěje, echinaceu, monardy, kakosty nebo hvěznice alpské, super je čistec Hummelo, třeba v kombinaci s nějakou nižší trávou, pěchavou třeba. To všechno slunce zvládne. Super do sucha je taky plesnivka, podle názvu nic moc, ale je krásná. A nebo bylinky, oregano a meduňka, šalvěj lékařská, ty většinou ty úpaly milují.
Hortenzie záleží jaké. Velkolistá a její odvozeniny slunce nedají, stromečkovitá Annabelle ano, s občasným vydatnějším zalitím, latnatá úplně v pohodě.
Pinot Noir No já si myslím, že mám takovou tu "klasickou", já jí radši přesadím;). Děkuju, mixnu to tam;)
Karjatis kakosty tam daj, krásne sa rozrastá a dlho kvitnú
Mha vloni jsme si zamilovali italskou cuketu Albegna. Zavařujeme jako okurky. A francouzskou muškátovou dýni, ale ta zabere strašně moc místa.
andulka01 A co děláš pak z té dýně třeba? U nás tady kousek prodávají ruzné typy dýní, strašně moc druhů, ale vůbec nevím, co jak s nimi, na co by byla vhodná, jestli to nebude moc navoněné, atd atd...
Mha U nás jsou novinka úplně obyčejné brambory. Nebude jich na uskladnění, ale už mám plný zuby těch hnusných brambor z obchodu, že jsem letos obětovala část rajčat a budou nové, dobré brambory. Dobrou bramboru jsem nejedla ani nepamatuju. Těším se moc!
notna když ty rané jsou většinou dobré i z obchodu, hnus přichází až s těmi na uskladnění.
Domácí jsou nejlepší, úplně nesrovnatelné. A nejnechutnejsi jsou podle mě brambory z Egypta.
Albegna si píšu, muskatovou někdy jo, ale stěhuje se a já mám jenom šlahoun a dýni sklízí někdo o půl kilometru dál ![]()
Pak choi u nás vyrostl, zcela bez problémů, problém jsem měla já, jak to spotřebovat, nasela jsem celý pytlík...![]()
Neznám, dohledám, diky. To patří tomu špenátu, ostatní znám, ale málo mi to roste, na melounookurku potřebuji napřed postavit foliák.
Jojo, mám, tím trávím děti mnoho let:) Opečené fazolky na pánvi se slaninou a mandlemi a když nic nezbyde, tak říkají, že to bylo fakt strašný.
Patizony jsem pěstovala, ony jsou hrozně krásný, ale když to má člověk zpracovávat, tak je to neprakticky tvar... Ten zlatý je nějaký barevný kultivar nebo to má další vlastnosti?
Moc všem děkuji za tipy ![]()
![]()
![]()
MhaTu melounookurku pěstuje ségra bez foliovniku, na vysočině. Šla ji pekne, ale jakoby me to nějak extra neuchvátilo, dětem to ale chutnalo;)
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Vítejte! Je to sice otrava, ale pokud chceme, aby naše webové stránky nadále fungovaly, musíme Vás obrat o trochu Vašeho času, abyste si nastavili své vlastní kombinace cukroví. Koláčky si prosím nastavte podle své chuti:
Více informací o zpracování osobních údajů najdete v našich zásadách ochrany osobních údajů.
Nezbytné koláčky
Zajišťují základní funkce webu, bezpečnost a správné zobrazení stránek, bez nich by parfumanie.cz nefungovala správně.
Analytické koláčky
Pomáhají nám pochopit, jak návštěvníci web používají, abychom ho mohli zlepšovat, například anonymní statistiky návštěvnosti.
Marketingové koláčky
Slouží k zobrazování relevantní reklamy a obsahu na základě Vašeho chování na webu.
Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit v nastavení koláčků v patičce webu.