JJe krásný, jako malé sluníčko :)
Kytičky aneb zelené prsty...
tak jsem si už brousila zuby, že si tu melounovou okurku vyseju a do toho mi přišly smsky od dětí, že jim v práci někdo dal sazenice, že mi je o víkendu přivezou. Tak mám po prostoru:))
Prý několik rajčat a cukrové melouny![]()
Mha ty cukrové melouny, to jsou ty žluté? To jsme měli předloni a byly super. Rajčata se taky hodí, zvlášť když jsou to nějaké odrůdy co nemas;-).
A ro jako tys to plánovala sít teď ještě ze semínek? To by se stihlo? Já jsem si říkala, že teď je čas tak na ty sazenice větší už.
Mha ty cukrové melouny, to jsou ty žluté? To jsme měli předloni a byly super. Rajčata se taky hodí, zvlášť když jsou to nějaké odrůdy co nemas;-).
A ro jako tys to plánovala sít teď ještě ze semínek? To by se stihlo? Já jsem si říkala, že teď je čas tak na ty sazenice větší už.
Mha Co ačokča? Ta zabere dost místa. Vloni jsem ji sela nějak touhle dobou a ještě stihla hezky plodit. Letos jsem ještě nesela, asi ji tam ještě píchnu, jestli si vzpomenu i jindy než uprostřed noci
Kdyžtak podle mé zkušenosti je lepší dát rovnou víc semen, klidně do jednoho místa, mají nižší klíčivost.
Aha, dočítám, že sazenice už mezitím máte ![]()
Sweet Potato Pinot Noir tak já slimáka už letos viděla
Sežrali mi 20 salátů...
AČokču mam, ta roste rychle, tu výsevám taky na poslední chvíli, a úroda je vždycky větší, než spotrebujeme![]()
Sazenice mám, ale mezitím mi taky vyrostla okra, u které jsem myslela že nevzešla... Ale možná když sklidím placaty hrášek a místo něj dám ty mochyne... ![]()
CCukrové melouny já pestuju ne ty žluté, ale spíš sedozlute, jsou jakoby drsnější na povrchu. Ty tykve většinou vyseju až kolem zmrzlych, všechno doženou, nepredpestovavam.
Potom seju až po 15. 7., mám tu zkušenost, že co bych vysela kolem rovnodennosti, tak nemá úrodu (saláty, ředkvičky, redkve, čínské zelí atd)
Mha zajímavé, mně totiž druhá urada vubec nevyšla, vloni mi nevyšel ani druhý hrách:-/. Ten cukrový melou bude ten stejný, takhle to vypadalo,ale ve zkratce jsem napsala žlutý;).
DDruhý hrách mi taky často nevyjde, ale já pak dávám už spíš ty podzimní druhy, co se sklízí na podzim, třeba daikon, ten je skoro vždycky úspěšný a roste sám. To by mohlo chutnat sambovi :)
Mha jo, to zrovna hodně jíme;-). Tak to o tom popremyslim, co tam tedy dát;-)..to víš hrásek mají hodně rady děti, tak se snažím podle nich;-)
Mha My máme ačokči taky vždycky hodně, stačí, když vyrostou dvě rostliny, a už to nestíháme jíst, a to ji seju u plotu, co máme společný se sousedkou, my trháme, co visí k nám, a ona, co visí k ní. Plodí to vždycky neskutečně ![]()
Karja Taky jsem zkoušela druhý výsev hrášku a nebylo z toho vůbec nic, ani ty rostlinky moc nevylezly. Podle mě je na něj, aspoň u nás, pak už moc vedro a sucho. Letos na jaře jsem ho sela dvakrát asi měsíc od sebe, ta první várka byla ještě do prakticky zmrzlé země, a vzešel krásně, protože pak i pršelo. U toho druhého vzešla tak čtvrtina semen, protože po výsevu už nezapršelo, a občasným zalitím jsme to už asi moc nevytrhli.
Myrtila tak to jsem letos udělala stejně, ale jakoby je to nízké a už mi to kvete;-//, jsem zvědavá co z toho bude. A na podzim jsem si obnovovala jahody, ale spíš jsem to teda po..pokazila, bude jich letos hrozně málo, tak to mě dost mrzi a myslím, že sambo s dětma mi to taky ještě párkrát připomenou, kde jsou jahody;-////
Karja Mně přijde, že ten první rok po obnově ty jahody vzdycky míň plodí. Ono se radí obnovit každý rok třetinu a takhle je postupne točit, plánuju to tak dělat už dlouho, ale nakonec taky vždycky obnovujeme všechno naráz.
Myrtila Taky mám pocit, že nejvíc plodí druhý rok.
Sdílené pěstování ![]()
Nemáte, prosím, tip na druh trávy, která je odolná, méně náročná na údržbu (nechci sekat každý týden) a hlavně rychle roste?
Koupila jsem tento trávníkový substrát a do něj jsem zasadila tuto travní směs.
Zalévám 2x denně a po týdnu se neděje nic. Maminky sestra sázela v cca stejný časový rámec a už jí raší tráva. U mě nic.
Jde mi o zatravnění/ozelenění plochy, která vznikla po stavbě opěrné zdi. Prostor cca 20 m2 byl dosypán odtěženou zeminou a byl tedy plný šutrů, které pilně vybírám, ale lhala bych, kdybych tvrdila, že je to 100% čisté. Tento stávající povrch jsem tedy posypala substrátem (spotřebovala jsem cca 100 litrů na těch 20 m2), ale asi je to málo? Něco dělám blbě, tráva nikde.
whiskas po týdnu trávník růst opravdu nezačne, v tomhle suchu zvlášť. Zakládala/obnovovala jsem trávník několikrát a ty dva týdny to určitě chce. A z mojí zkušenosti - zalívání je na udržení při životě, ale skutečně růst začne tráva až při dešti. Ta voda je prostě úplně jiná.
Pinot Noir Aha, děkuju
. Chtěla jsem vyrazit do zahradnictví pro další nálož substrátu, že bych stávající plochu ještě více zasypala a napadlo mě, jestli následně přidat další dávku travní směsy
.
Podotýkám, že jsem plochu neválcovala.
Pinot Noir Aha, děkuju
. Chtěla jsem vyrazit do zahradnictví pro další nálož substrátu, že bych stávající plochu ještě více zasypala a napadlo mě, jestli následně přidat další dávku travní směsy
.
Podotýkám, že jsem plochu neválcovala.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články