Dalia ano tulipány hodně zkrátit, tak 5cm nad vázu, vyrostou o dalších 5cm, málo vody a tu jen dolívat, nevytahovat tulipány z vázy. Kupuju do kadeřnictví každe pondělí a v pátek je většinou donesu domů, vydrží do neděle.
Kytičky aneb zelené prsty...
Catherinne Děkuju, tak pro příště budu moudřejší. Takže, když je dám do vázy, tak v dalších dnech už stonky neseřezávat?
Dalia Ono asi ze všeho nejvíc záleží na teplotě, v klasické pokojové vyšší podle mě dlouho nevydrží ani kdyby se člověk na hlavu stavěl. Já mám kastlová okna, takže je dávám mezi a tam vydrží minimálně dva týdny.
Množství vody asi celkem nevadí, výživu si taky myslím, že není třeba, stačí seříznout. Může trochu pomoct strčit je do vázy celé - jakože natěsnat i s hlavičkou, viz foto. Nemají pak možnost úplně se "rozpadnout".

Estara Jsou nádherné! Děkuji. ![]()
Dalia taky mohly být namrzlé už z obchodu/transportu - to mi tuhle taky udělaly, hned druhý den byly na vyhození a zacházela jsem s nima jako jindy, kdy mi vydrží až týden...
RoSa To je možné. Ještě je mám, zkrátila jsem je, dala jen trochu vody a ještě jsou "koukatelné".
Dalia ono aj velke teplo ich rychlejsie rozvinie.
Ale tulipany su super, nie ako pivonky. Tie som utrhla v zahradke, dala do vazy a...,,,,,,
Pivonky ve vsze opravdu výdrží kratce, ale jde to. Dtrihat je brzo ráno a ve stadiu rozevřených poupat. ( Kopretiny to nejsou
)
Janulik03 Potrefenáhusa Pivonky mam taky moc rada. Mam bily, ruzovy to jsou velky kere. Pak mam karminove cerveny a ty kere jsou takovy mensi. Predloni jsem
nakoupila drevity pivonky, nektery maji krasny barvy a zatim kvetla loni jen cervena.

crazydaisy tie biele a ruzove su nadherne
boze zas nieco chcem
Miluju pivoňky
Catherinne Já mám zase slabost pro kosatce, nemůžu se na ně vynadívat. A pak ještě frézie a růže.
Janulik03U bílých pivoněk je těch prvních 5-10 květů obřích, klidně kolem 20cm v průměru a tady to moc není vidět, ale květy mají sem tam takový tmavě rudý žíhání. Jako první kvetou ty tmavě karmínový a zrovna v té době taky modrý irisy, no, kombinovaná kytice z nich je nádhera. Akorát bych potřebovala na té chalupě bydlet, abych si to užila.
Janulik03 Ach ... ![]()
![]()
... to je pohádka! Děkuju
Janulik03 Bože, ty to máš krásný![]()
crazydaisy no vcera som skoro o tie velke ruzove kry prisla. To modre za plotkm je susedova plachta ktorou zakryl drevo. Vcera ju vichor prehodil k nam a rovno na tie ruze. Muz tak hromzil ked ju vytahoval z trnov ze skoro mi ich chcel zrezat motorovkou. No nezrezal ![]()
Janulik03 No to měl muž velký štěstí, že nezrezal
.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.
Esxence 2026: Poprvé. Doslova.
Guerlain Masterclass a my