Kytičky aneb zelené prsty...
Rožec trochu utika ze zahonu :)

Koupila jsem dnes lupinu na trhu, ale ve váze to není ono prostě
tyjo lupinu do vazy bych brala hned.Ja si ji pestuju doma v kvetniku,
listy uz ma pekny,stonky jsou jak nite.A jestli prezije v domacich podminkach tak by,ale mela kvest az pristi rok.![]()
jeste uvazuju,ze s nama pojede do recka a tam ji zasadim na zahradu,ale ty listy vypadaji skoro jak marjana tak nevim.![]()
Kokoska i poupata pivonek jsou krasny.![]()
Zarinya Marjána!![]()
Mha pravy jasmin se tu pestuje jen jako pokojovka nebo v prenosnych nadobach, neni mrazuvzdorny. Jasmin nahokvety je polehavy kerik, kvete v unoru zlutymi kvety, podobnymi zlatymu desti. Pustoryl kvete ted.

Sweet Potato no.![]()
Sweet Potato Pinot Noir moora Díky, bude to pustoryl!
A trochu si postezuju, koupila jsem si sukni a ještě ji nezapnu. A nebojte, nespletla jsem si vlákno, ta sukně má na sobě pivoňky, růže a šeříky.![]()
Dva blbé dotazy:
1/ co děláte s narcisy po odkvětu? Prý počkat, až listy zavadnou, ale ony nevadnou a nevadnou.
2/ šlo by hnojivem na muškáty hnojit i něco jiného? Zjistila jsem, že tu mám asi čtyři lahve![]()
AD 1 Občas je usmiknu, když se tam tak mdle plandaji a zavazí.
Ad 2 Nevím. Ale mám jedno hnojivo na orchideje, kdybys chtěla rozšířit sortiment![]()
Sweet Potato Já jsem je taky ušmikla (ale je fakt že už byly odkvetlý)
Magráta Květy jsem samozřejmě ušmikla hned, ale ty listy jsou furt svěží a zelené.
Sweet Potato Řeším to samé v "užitkovém" záhoně, to je tam, kde je pěstuju jenom k řezu, chci na jejich místo dát mečíky, tak bych také potřebovala, aby už zvadly, ale nic. Je to tím množstvím vody, ale chci je ještě nechat, ty listy vyživují cibuli a vzhledem k tomu, že je to letos opožděné (a tedy opožděně kvetly), tak se mi zdá, že na vyndání je ještě brzy. Má se postupně oteplovat, tak jim 10 dní ještě nechám. Všude jinde v zahradě je mi to jedno, tam je nechávám v zemi.
Victoria Díky. Nechám je tedy žít.
Magráta jo tak jeste provokace....
krasny!
Magráta dej pak vedet jak dlouho vydrzi takhle ve vaze.![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje