Kytičky aneb zelené prsty...

01. února 2015 13:31
Offline Sweet Potato
40152 příspěvků moje polička 03. srpna 2021 13:34

Kdyby vás zajímalo, proč se Stapelie česky jmenuje smrdutka, stavte se.

Offline Pinot Noir
29789 příspěvků moje polička 03. srpna 2021 13:36
Offline Mha
příspěvků moje polička 03. srpna 2021 13:37

barbucha

To je mi líto, u nás jakákoli změna zalivatele znamenala záhubu.

Sweet Potato

Krásná! Jak smrdí? Jako shnile maso? 

Offline Sweet Potato
40152 příspěvků moje polička 03. srpna 2021 13:39

Mha Tak nějak. Opylovačem jsou mouchy.

Offline barbucha blogger
35655 příspěvků moje polička 03. srpna 2021 13:46
Reakce na Mha:

barbucha

To je mi líto, u nás jakákoli změna zalivatele znamenala záhubu.

​Mně je to taky líto, ale nemůžu bejt doma celej boží rok Ty afrikány jsem málem vobrečela, mám je ráda a voněj mi! No, holt je čas na nějakou obměnu.

Offline eM
1740 příspěvků moje polička 03. srpna 2021 13:58

Sweet Potato proto jsem ji vyexpedovala z domova do laborky, tam se trocha smradu ztratí. A máš teda krásnej květ, ta naše je nudně jednobarevná.

Offline Sweet Potato
40152 příspěvků moje polička 03. srpna 2021 13:59

barbucha Voněj ti afrikány? Nejsem jediná?

Offline Sweet Potato
40152 příspěvků moje polička 03. srpna 2021 14:00

Jela jsem kolem popelnic.

Offline Pinot Noir
29789 příspěvků moje polička 03. srpna 2021 14:02

Sweet Potato barbucha mně afrikány taky voní. Ale nijak zvlášť se mi nedaří. Zasadila jsem 30 sazenic, některé do záhonu, některé do nádob, a občas některá nevysvětlitelně uchřadne. Už jich je naživu jenom tak dvacet. Loni přitom rostly nádherně.

Offline Pinot Noir
29789 příspěvků moje polička 03. srpna 2021 14:03
Reakce na Sweet Potato:

Jela jsem kolem popelnic.

​A bylo tam klubko hadů?

Offline Sweet Potato
40152 příspěvků moje polička 03. srpna 2021 14:06

Pinot Noir Mně je každoročně zlikvidují slimáci, letos poprvé se mi podařilo pár rostlinek vypuplat do životaschopné velikosti.

Těm hadům moc naděje nedávám, mají celé dva lístečky, ale tu mechovou tyč zrovna potřebuju

Offline Jos
příspěvků moje polička 03. srpna 2021 14:12

Mha Svazenku nemame, ale okolo je zelene hodne. A parfemy jako k vcelam? No JA se drzim dal 

Offline chia
příspěvků moje polička 03. srpna 2021 14:15

Janulik03 moji rodičia sa snažia trubač zlikvidovať už niekoľko rokov. Pôvodná rastlina vykopaná aj s koreňmi pred 5 rokmi a malé rastlinky rašia z trávnika ešte teraz v okruhu cca 10 metrov

Offline Sweet Potato
40152 příspěvků moje polička 03. srpna 2021 14:20

Trubač jsem dvakrát zkusila, dvakrát mi zašel. Zato psí víno je jak hydra, jednu hlavu useknu, deset jich vyroste. Ani beton ho nezastaví.

Offline Pinot Noir
29789 příspěvků moje polička 03. srpna 2021 14:27

Sweet Potato víno je fakt děsné, nejen že ty šlahouny průběžně zakořeňují, takže přeseknutí vůbec nezaručuje, že ten zbytek chcípne, ale ještě se to šíří po celé zahradě semínky, roste mi to v truhlících, ve spárách chodníku, všude. Toho trubače se tak nebojím, jestli vyraší někde v trávníku, robotická sekačka si s tím poradí, stejně jako třeba s meduňkou, ta u nás taky nemá šanci opustit vymezený prostor. 

Offline Jos
příspěvků moje polička 03. srpna 2021 14:32

My zas mame vsude skalniky od byvaleho majitele a to je taky mor. 
Jinak jsem si objednala online kytek ze zahradnictvi Flos. Nema nekdo zkusenost, jak vypadaji kytky po dodani? 

Offline Mha
příspěvků moje polička 03. srpna 2021 14:35

Jos

Svazenka kvete pozdě, je to takové podzimní krmení

Ale včelařsky klobouk už máš, ne? 

barbucha

Samozřejmě že afrikany voní!

Já je beru jako takový samozřejmý zahradní plevel, co se mi přeséva sám, něco jako měsíček, máta, meduňka.

Offline Mha
příspěvků moje polička 03. srpna 2021 14:36

Sweet Potato

Kde jsou takové popelnice?! 

Offline Pinot Noir
29789 příspěvků moje polička 03. srpna 2021 14:38

Jos často kupuju od Flose. Žádná nádhera to není. Všechno se uchytilo, ale hodně rostlin vypadá nějak až příští rok, občas jsou to jen takové holé proutky... Zvlášť, když bereš víc kusů od jednoho druhu, tak vždycky jeden z kusů podstrčí takový bídný. Když bereš jeden kus, většinou je hezký. Teď mi došla zásilka jeden den od Flose, druhý den ze Spomyšle, a teda nesrovnatelné, že Spomyšle jsou to nádherné vzrostlé kytky, zasadíš a záhon je krásný. Ten Flosův záhon bude hezký až za rok.

Offline Jos
příspěvků moje polička 03. srpna 2021 14:39

Mha manzel ma vsechno vybaveni. Ja sleduju zatim zpovzdali. Chtela jsem cmelaky, ale do Troubska na Morave jsme se nedostali, ale treba k narozkam dostnu cmelin a kralovnu si chytim