Biely kvet nadherne , vsetko ![]()
Kytičky aneb zelené prsty...
Biely kvet Nevypadá tak mini
. Moc pěkné!
viktorka_od splavu To vypada paradne, pak dej vedet, jak se tomu bude darit. A mata: ja ji mam v kvetinaci a ona mi uplne zbelala, asi plisen nebo nevim, ale ma to jen ona, kolem ni je spousta dalsich bylin I zeleniny a nic.
Janulik03 Pinot Noir Ďakujem! ![]()
Bolševník ten velkej, ještě nekvete, ale loni měl přes 2 metry

Teda koukám, ze to tu je fakt hodne zapleveleny
nq ty první fotce vzadu za stromama už jsou dost velký

MP Meri Tak co ta kytice? Ja bych potrebovala neco pro inspiraci. Na schodisti jsem ted uvolnila prostor na vazu, ale nemam kytky, takze neco co narvu v lese a na loucd idealni!;-)
BtwMam I brectan, ale ten si asi do domacnosti s ditetem davat do vazy nemam, ze? Je jedovatej, ze jo?
Karja Až v pátek ... možná budou spíš máky + kontryhel ... pak ještě nevěsta vyslovila něco o konvalinkách ... no netěšim se!
Hele, břečťan jedovatej je, ale tak snad je nějaká safe polička v bytě? Ten by zrovna s těma konvalinkama vypadal výborně!
Pivoňky to rozjely.

viktorka_od splavu máš moc hezky osázený truhlíky, ale mě by zajímal typ truhlíku. Chci si pořídit na terasu betonový truhlíky a do nich něco celoročního.
Tak Betty tyhle jsou dřevěný (ale taky celoroční) https://www.tchibo.cz/vertikalni-zahon-p400128494.html?source=SUGGEST_SEARCH&query=truhl%C3%ADk
švagrová je má už dva tři roky, takže ozkoušený
a betonový máme od loňska z hornbachu (ty s těma rododendronama z předchozí fotky) ale byla to teda honička, měla jsem vybraný trošku tmavší a zarezervovaný na prodejně a stejně už tam byly jen dva místo tří, tak jsme museli vzít světlejší šedou.
Estara ty pivonky jsou nadherne
viktorka_od splavu měla jsem na mysli ty betonový, děkuju.
Tak Betty jj zkuste ten hornbach jestli máš někde poblíž. jsem po nich porůznu pátrala asi dva roky![]()
MP Meri No to misto prave neni safe, tam lze neco uzrat a moje dite fakt zere snad vsechno. Tak to vynecham. Konvalinky jsou nadherny. Bezny mak mi hned opada, mas na to nejaky trik? Kontrihelem jsem hrozne prekvapena, netusila jsem, ze se dava do kytic, fakt jsem to videla poprve tady a ani me to nikdy nenapadlo a to ho obcas sbiram. Tak at ti to vyjde, jo a zacina kvest jasmin, kdyby se ti hodil;-)
Vsichni mate krasne zahrady. Ja uz jsem s prichodem tepleho pocasi konecne zase obnovila svoji garsonkovou “zahradku”
. Chudak kumkvat uplne vlevo je silene opelichanej, pred nekolika tydny malem odesel, protoze ho napadly svilusky, ktery se mi nepodarilo odhalit. Shodil hrozne moc listu, pomohla mi az pani v Hornbachu, ktera z uschlyho listu vycetla, co mu je. Po osetreni postrikem a zaliti vitality komplexem uz zacinaj rasit nove listy a pustil i dva kvety. Tak snad je zachranen. Ten jetej muskat je zachranenej ze slev z hornbachu, kde mu hrozilo vyhozeni, snad se vzpamatuje. Zitra jeste privezu tri kbeliky rajcat a premejslim, jestli dat letnit ibisek. Pokazdy mi hrozne pritahoval msice...

razorblade Letos je strašně moc mšic! Snažím se moc nepoužívat postřiky, spíš mechanicky zabraňuju mravencům, aby si je tam pěstovali, ale letos se to nedá.
Pinot Noir já jsem vyčetla na internetu, že zabírá postřik z mejdla, tak je stříkám mejdlovou vodou (ekobio rozložitelnou) - na rybízový listy to zabralo uplně parádně, včera jsem začala s růžema(máme popínavou růži se stovkou malejch poupátek, tak to byla práce na půl dne)
Vcera som pol dna striekala ruze proti msiciam. Po tych dazdoch boli uuplne obsypane okrem tych co su s kocurnikom a salviou, tak neviem ci zabralo prepojenie rastlin
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Guerlain Masterclass a my
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025