Garfie to je pecka, ty jokohamské tulipány!
Kytičky aneb zelené prsty...
Narazili jsme dnes na procházce na tento keř, roste tu mezi bytovkami. Je úžasný, krásný. Zjistila jsem, že je to Mandloň nízká. Už jsem ji viděla na naší zahradě, ale dočetla jsem se, že ráda odnožuje a může se časem dost roztahovat a prorůstat záhonem. Po boji s mátou, barvínkem, psím vínem a pod vlivem aktuální války s mochyní nic takového už v zahradě nechci. Ale dávám to jako tip pro velké zahrady, chalupy...

Pinot Noir Ta Jokohamská radnice je v tomto fakt neuvěřitelná, však tu často dávám, jak je všechno osázené. Kamarádka mi říkala, že ty tulipány sázeli dobrovolníci, že tam byla s dcerou sázet...to je hezké, když to tak radnice zorganizuje, i ti lidi si toho pak víc váží, myslím.
Pinot Noir tuto mandlu okrasnu som si vysadila , je krásna, ale uz ju nemám. Presne z toho dôvodu. Stačí mi dulovec, ktory vybieha uplne všade, nestačím to likvidovať. Takze, ked prejavila zaujem známa, podarovala som jej, len som jej vysvetlila že si musi dať pozor.
No problém povedala, tak snáď ma časom neumlati odnožou.
Pinot Noir máme ji jako nižší patro v keřích u plotu. Kvete, když jsou keře ještě skoro bez listí a je to hezké. Expanzi do trávníku zatím snad brzdíme sekačkou. A soused z druhé strany plotu tam má takový bordel, že nějaká odnož tomu jenom prospěje ![]()
Myrtila ale tak smrže (nebo je to Kačenka česká, to nepoznám, nicméně je to skoro to samé) taky nejsou k zahození, já bych je brala hned.
Garfie Pinot Noir ty tulipány jsou nádherný! Mne to letos nějak hur kvete, buď je vedro, nebo tomu nedelaj dobře ty malý boticky a rucicky....
i tyhle vzdycky krásný mi letos přijdou nějaký jalový

andulka01 Takže je to něco jedlého? Na té předzahrádce to teda stejně sbírat nebudem, jsme na oblíbené venčící trase, ale mohla bych je zkusit přesunout někam do zahrady. Že nám tu porostou houby, by mě nenapadlo.
Potrefenáhusa ta barva tulipánů ![]()
Garfie těch barev, krásné moc, mně se tedy líbí i ulice se sakurami!!
Pinot Noir jak píšeš, ty malé mandloně jsou vizuálně pěkné, ale sousedka je má přímo u našeho plotu a prorůstá to k nám neřízeně, hlavně mají pevné kořeny, tak to korigovat není jednoduchý
Přidávám jednu rozkvetlou u vstupu do Dendrologické zahrady
Adina to jsou nejvíc nejkrásnější tulipány "Armani" a podle fotek z minulých let jsou osklivejsi a taky vykvetly o měsíc driv ![]()

Myrtila oboje je velice jedlé, zejména dušené s hovězím masem. Nebo, pokud jich je hodně, se nadívají a tak. Za smrže platí restauratéři horentní sumy, je vzácnější a s kratičkou dobou sběru. Někomu nemusí vyhovovat jejich až "lanýžové" aroma.
Myrtila to je tou borkou, pocitam, ze ji mate cerstve navezenou?
Potrefenáhusa Tak o měsíc dřív vykvetlo snad všechno ![]()
Ale mám dojem, že tulipány časem degradují, nejhezčí jsou na první kvetení a pak už to není ono. No a časem se změní v žluto červenou klasiku.
Pinot Noir ten rozmarýn! ![]()
andulka01 Jj, to určitě jo, i ubejvaj, ale letos mi to přijde skokove nanicovatý
andulka01 Myslím, že počtem by brzo byly i na nadívání, našla jsem další o kousek dál a pak i ve vedlejším záhonu. Fakt škoda, že můžou být počůraný od těch psů.
SunEclipse Jj, určitě budou z té kůry, předtím v trávě tam nevyrostla ani houba. Kůru jsme tam dávali vloni asi v srpnu.
Jo a tulipány, vloni manžel dostal v práci nějaké speciální cibule, přímo z Holandska, měly by kvést skoro černě. Tak jenom tulipán vystrčil listy, ožral je pes, a teď sotva vystrčí zelené poupě, urve ho dítě
takže vlastně ani nevím, jestli se chytly, bylo to pár cibulek mezi asi 50 ks jiných, ale takhle zrasený jsou všechny.
Pinot Noir ta tvoje zahrada
(rozmarýn boží!)
Mně mátu úplně "vyštípala" meduňka. Mám radši mátu a teď už prostě nikde na pozemku není, zato meduňky je všude dost
Tenhle zluty nezmar, ani nevim, kde se vzal
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.
Esxence 2026: Poprvé. Doslova.
Guerlain Masterclass a my