Hosty a dlužichy. Loni jsem řešila podobný problém -(stříbrný smrk) a daří se jim tam dobře.
Kytičky aneb zelené prsty...
Magda už ma na FB odrádzajú, že pod ním nič neporastie, len bude padať ihličie. Nechcem tam len lavičku, dám tomu šancu a uvidíme. Ďakujem.
milacka mně pod smrkem neroste nic, bambus fargesia tam tak nějak přežívá, hosty a kakosty celkem jo, ale ve srovnání se stejnými druhy na jiném místě jsou takové chabé. Podle mě je hlavní problém sucho, takže to chce rostliny, které zvládnou stín, sucho a zároveň jim nevadí kyselá půda a vrstva jehličí. Kapradiny vůbec, srdcovka vůbec, čechravy vůbec... Někdo mi doporučoval kokořík, ale nemám vyzkoušeno.
Pinot Noir Toto je céder, ale rovnako zhadzuje ihličie ako smrek, po obvode niečo dám, pod stromom nechám miesto pre záhradnú leňošku a príručný stolík. Aj v sparnom a slnečnom počasí je tam dobre, pod ním mám pocit, že som na dovolenke. A keď sa budú deti kúpať v bazéne, mám ich pod dohľadom. Na opačnej strane dosť pečie tá je len vhodná na opaľovanie, tam vydržím len chvíľu.
milacka určitě něco najdeš, co ti tam posezení zkrášlí. ![]()
Nebo možná něco v nádobách, takové fuchsie, begónie nebo netýkavky stín ocení a zeminu jim dáš, jakou potřebují.
Pinot Noir aj to je nápad![]()
Pinot Noir aj to je nápad![]()
milacka Nám pod jehličnany roste jen buřina a chřáčí. Jo a břečťan a psí víno, které určitěnechceš.
milacka co rododendrony?
RoSa nad nimi už uvažujem.
Sweet Potatourčite nie, hoci pri altáne nám brečtan zdobí jednu starú drevenú stenu, tam vynikne, len ho musím stále strihať.
milackaještě k těm rododendronům azalky. Je toho plný Český ráj, u těch chat u lesů rostou krásne a tam je půda velice propustná, takže sucho by nemuselo vadit.
Prosim netušíte, co za mrchu nám sedlo na Švestka? A čím to zlikvidovat? 
continuity mám dilemu, v každom prípade po dokončení pridám foto. Som zvedavá, ako to bude napokon vyzerať.
Nejdou mi nahrát fotky, ale moje kytky pod smrčkem prospívají. Mám je zakůrované, bez podkladové fólie a za sucha je občas zaliju.
Magda Tak to máte dobré. My jsme měli smrk před domem, ale fakt vzrostlý, a fungoval jako vysoušeč sklepa. Nerostlo pod ním nic. Hrozné sucho...
Magda Podkladovú fóliu už všade odstraňujem, štrk takisto. Aj 4 smaragdy padli za obeť, žerie ich krasoň, vysychali.
To pozorování, jak co, kde, komu prospívá, mě moc baví. Letos jsem zasela semínka kopřiv. Obě ze stejného vrhu, venku, orientace SV. Ta první je doma na balkoně, ta očividně lépe prospívající je se mnou v práci. 
a ještě pracovní pilea. Potřebovala větší květináč, byl tady jen jeden asi 3x větší, ale bleskově ho využila a zaplnila.
Magda On bude rozdíl smrk a smrček. My máme hotové lesní velikány.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.
Esxence 2026: Poprvé. Doslova.
Guerlain Masterclass a my