Janulik03ale to je moc hezké ohlédnutí.
Kytičky aneb zelené prsty...
Ze ja to tady ctu. Prosim vas, daj se zlikvidovat puklice? Tu kytku bych nerada hazela na smetiste, byla draha...
moora zrovna puklice som pracne umyvala po jednom liste. Ale mysim ze aj silny roztok z Jari funguje
Janulik03 zkusim ten jar. Omyvat neprichazi moc v uvahu, mam to na australsky limetce, ma trny vetsi nez listy :)) a ty mrchy jsou teda nalipany na vetvickach
moora skús,tie potvory by to malo udusiť
Ale aj tak by som to skusila aspon kefkou trochu odstrániť
moora já jsem je kdysi měla na orchideích a všechno jsem to smyla, postříkala chemií na puklice a přesadila do čistý půdy a čistejch květníků. Rozšířily se mi na všechny kytky z jedný jediný, koupený v květinářství ( ty ostatní byly z obi a spol, haha) , pokuď nemůžes zasáhnout tak agresivně jako já, doporučuju karanténu
Ounz ona je ted venku na letnim pobytu, tak v karantene trochu je. Hlavne teda cim to vyhubit.
moora já myslím měla nějakej fast
moora Mně se jich teda zbavit nepovedlo, ani nevím, odkud přišly, ale napadly mi všechny fialky. Oškubala jsem napadené listy, přesadila, i nějakou chemii jsem dávala, jen už nevím co, rok jsem to zkoušela, ale nakonec fialky šly na kompost ![]()
Ounz dik. Zkusim to pres leto nejak hubit, kdyztak ji holt na podzim nevemu domu :(
moora držim palce (nebudu lhát, já je tenkrát vyrvala ze zeme, ostříhala, co šlo a vykoupala ve vodě s chemíí a postříkala tak, až to z nich kapalo..a pak zasadila do čerstvýho, ale já je měla fakt hodně napadený)
moora držím palce proti puklicím. Kdysi přitáhly kdoví odkud. Stály mně pár pěkných kytek, protože boj se nedařil a to ulepený všechno kolem mi vadilo...
baltikNa mravence mi přijde dobrý "mravenčí bufet"
Sweet Potato já ho měla a moc to teda nepomohlo, neviděla jsem v něm nikdy jediného mravence, zato kolem se rojili jako vždy. Teď mám křídu a zdá se, že to funguje o něco líp.
Mravce som mala po celej záhrade. Velky vonkajší sud vysiaty letnickami tiež plný. Posypala som škoricou a čuduj sa svete, zmizli. ![]()
A tie mrchy lienky sme včera nakoniec všetky ručne pozberali a povysavali. Tak uvidíme. Zarobila som silnu zmes vonneho oleja z citrusov a vystriekala tehly, závesy aj baldachyn. Fakt som zvedavá
já jsem mravence kdysi měla na balkoně (dotáhla jsem je s hortenzií z Lidlu) a pomohl Bros prášek
Janulik03 teta na chalupě tuhle havěť likviduje postřikem z naředěnýho octa - mezi špaletovýma oknama to vystříká a fakt tam nic neni, pavouci, berušky, nic... a nedělá to fleky
RoSa tiež dobrý nápad
continuity Aha, u nás vždycky zafungoval. Asi máš mlsné mravence.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.
Esxence 2026: Poprvé. Doslova.
Guerlain Masterclass a my