letolet teda, ta se krásně rozrostla ![]()
Kytičky aneb zelené prsty...
Sweet Potato taky mě napadlo, že to tkví možná ve stáří - těm u nás se smrčky říkat nedá.
On ten můj smrček byl vysazen už v roce 1982. Je to polozakrslý kultivar, výška tak 7 m a průměr odhadem 4m. Loni jsem odstranila ty nejspodnější patra a aby kůru nevyhrabávaly slepice, nasadila jsem trvalky.
Magda Počkej, průměr 4 metry? To by byl pěknej cvalík.
Myšleno průměr koruny
ne kmene
Sweet Potato nápodobně! Letos se s novou závlahou se značně rozjely stromečkovité hortenzie, kontryhlel, hosty, kalina, rododendrony, kapradin jsem vsadila nekolik, heuchery a nejake travy, pristi rok poreferuji, ale to sucho je masakr, jak maji mohutne koruny, tak ac prsi, moc vlahy neprostoupi
Na Instagramu občas koukám na ty kopřivy resp. na jejich pěstitelku, je neuvěřitelný co s nima dokáže ![]()
barbucha panecku, to su teda obrovské. ![]()
barbucha teď mi teda doslova vyletěly oči z důlků! No naštěstí bych tohle neměla ani kam dát :).
Ounz jdu se svými dvěma centy - mám teď jižní balkon, kde je stín díky stromům ráno a v podvečer. Tzn. úplně naopak, než bych potřebovala
a na ten výpek si troufnu dát sukulenty (tlustici, kalanchoe, aloe, haworthii nebo co to je), rýmovník a citroník - tomu to svědčí. Zvažovala jsem tchýnin jazyk... ale zatím je doma. Monsteru bych takhle nedávala.
Aranel Tchýnin jazyk je spíš stínomilný, či?
Sweet Potato Asi jo. Ale ono se o mnoha kytkách říká, že jsou "stínomilné", a přitom to znamená, že teda ve stínu nechcípnou, ale kdyby bylo místo u okna... ![]()
Sweet Potato Asi jo. Ale ono se o mnoha kytkách říká, že jsou "stínomilné", a přitom to znamená, že teda ve stínu nechcípnou, ale kdyby bylo místo u okna...
preesne!
Takto máme letos obsypané ostružiny. Masakr. Musím nějak pořešit provizorní plot, domluvím se s majitelkou sousedního pozemku, pár metrů plotu nám tam chybí. Loni nám tam lezla nějaká ženská s kýblem, aby to obrala.

tv no potěš pánbu! to my na chatě asi budeme mít taky, musim tam zajet...
a jaký s tim máš plány? zamrazit, zavařit, marmelády...
RoSajezdí si tam máti sbírat, zatím to vypadá na marmeládu. Něco se sní, něco rozdá. ![]()
tv je z toho dobrej rozvar na panna cottu např.
RoSapokud to dozraje a nikdo nám to neobere, tak zkusím.
je to tak obsypané, že už se to teď sklání k zemi, možná bych mohla zkusit nějakou podpěru.![]()
tv teď už je na podpěru asi pozdě, předloni jsme to zkoušely s matkou v týhle fázi, a nedalo se to, ty větve jsou hrozně těžký... musí se to stihnout na podzim/na jaře... stlouct á tři tyče dohromady jako takový to klepadlo na koberce a větve dát přes to... ono to od trávy chytá plíseň... a blbě se pod tim seká...
RoSajá jsem to letos absolutně nevychytala, jak pořád pršelo, na sekání jsme se vrhli pořádně až tuhle sobotu. Jakože první sekání proběhlo tak před měsícem a půl a to mě nenapadlo to řešit.
tak zkusím pořešit na podzim .
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.
Esxence 2026: Poprvé. Doslova.
Guerlain Masterclass a my