Děkuji. Přidám ještě foto chilli papriček z parapetu.![]()

tv to bude papričiek
Mají výhled ![]()
Já myslím, že tyhle mini zahrady jsou často mnohem náročnější nez běžné zavedené, hlavně to vymyslet, aby se tam všechno vešlo, nestinilo, nepnulo jedno po druhém...
Můžu vyletnit monsteru na jihovýchodním balkonu nebo ji tim ublížím, máte zkušenosti? Zatím tam mám jen tlustice
Janulik03snad bude!
je to takový pokus, vše ze semínek pestovano.
Mhamají výhled na Radhošť.![]()
Já to klasicky trochu přehnala, pěstuji ze semínek a pak je mi líto těch rostlin..takže na balkoně chodím bokem, abych to vůbec zalila.![]()
Cha, jsme na tom stejně, nedokážu je zahubit, když je pestuju od semínka. A pak i na větší zahradě chodím bokem![]()
Na Radhošť jezdím skoro každý rok, tak až budu nahoře, budu mávat do údolí tvým paprikam.
Ounz Byla bych opatrná, záleží, jestli tam je nějaký stín nebo tam svítí pořád. Mám severovýchodní balkón a i tak má monstera spálené listy. Naštěstí staré listy, které nebyly nic moc a když se jich zbaví, budu jen ráda - je to zakořeněný řízek/pokusný králíček. Počítám, že nové listy už budou v pohodě a doufám, že celkově ji to prospěje.

Mrs.Robinson díky, no právě tam stím nemám a bojim se..
Ounz asi zalezi, jak moc je zvykla na slunce. Moje byvala na jiznim okne, svitilo na ni denne slunce. Takze kdyz jsem ji ted vysoupla na zapadni balkon, nic se s ni nestalo.
barbucha hlídám :)
Zuzuli no stojí u balkonovejch dveří..no tak teď jsem na vážkách ![]()
Já bych tam monsteru nedávala - a taky že nedávám... ta zrovna moc letnit nepotřebuje bych řekla. Mám dvě, jednu v obýváku (kam v létě sluníčko nedosáhne, i tak je prakticky za závěsem) a druhou v ložnici na sever (nebo severozápad maximálně, a za tlustou záclonou), a prosperujou. Jsou to rostliny zvyklý na stín v pralese...
Prosimtě kolik těch rajčat tam sklidíš? Tady v okolí vídám na balkonech taky takový pokusy (ovšem většinou v děsnejch nádobách od barvy na malování
), a tak jsem někdy předloni podlehla a šla jsem aspoň do těch minirajčat, v truhlíkách... výsledek byl asi půl kila nejdražších rajčat ve střední Evropě - o dekorativním efektu ani nemluvě ![]()
Ounzjá bych teda monsteru na přímé slunce nedávala. Obecně by se měly rostliny při letnění na UV záření přivykat postupně. Proč ji potřebuješ letnit?
Já vím, že je to tady populární, ale ja pokojovky ven téměř nedávám. Přijde mi, že si člověk koleduje akorát o problémy a nějaké škůdce, navíc se rostlina 2x ročně vystaví dost velkému šoku ze změny prostředí (já jsem teda dost opatrná i při stěhování rostlin v rámci bytu). Mám některé rostliny už několik desítek let (25+) a nic jim neschází.
barbucha jj rajčatové pokusy už mám za sebou a bez valného výsledku - ani moc plodů a chuť taky nic moc, moje máti má na balkoně rajčata lepší, ale jihozápadní zeď na terase a ne balkóně a celý den ji tam na ně svítí slunce.
Mně na balkón svítí sluníčko celej boží den, ale to úsilí a vynaložené prostředky rozhodně neodpovídaly mizernému výsledku. Holt nemůžu mít všechno... třeba na chalupě, u jižní kamenný zdi, mi jely rajčata jak vzteklý a úroda byla nádherná, ale to prostě nemůžu od balkónu očekávat. Jsem to vzdala a jedou jen kytky.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Vítejte! Je to sice otrava, ale pokud chceme, aby naše webové stránky nadále fungovaly, musíme Vás obrat o trochu Vašeho času, abyste si nastavili své vlastní kombinace cukroví. Koláčky si prosím nastavte podle své chuti:
Více informací o zpracování osobních údajů najdete v našich zásadách ochrany osobních údajů.
Nezbytné koláčky
Zajišťují základní funkce webu, bezpečnost a správné zobrazení stránek, bez nich by parfumanie.cz nefungovala správně.
Analytické koláčky
Pomáhají nám pochopit, jak návštěvníci web používají, abychom ho mohli zlepšovat, například anonymní statistiky návštěvnosti.
Marketingové koláčky
Slouží k zobrazování relevantní reklamy a obsahu na základě Vašeho chování na webu.
Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit v nastavení koláčků v patičce webu.