Victoria já to u těch přípravků nevyčetla, dá se udělat postřik i když už dozrávají plody?![]()
Kytičky aneb zelené prsty...
Zu u toho Polyversum je ke stažení leták a tam píšou:
Prípravek nemusí být oznacen žádnými symboly bezpecnostních rizik. Mezi posledním ošetrením a sklizní ošetrené plodiny není nutné dodržovat žádnou ochrannou lhutu.
obecně: říká se tomu ochranná lhůta (kolik dní se to nesmí konzumovat po postřiku) a bývá to v návodech
RoSa tak jsem slepoň, děkuji moc!
Nema nekdo tip, kde sehnat obri bohysky? Predelavame celou zahradu na me chaticce v Raji. Mam ty klasicke zelene bohysky, ty jedine prezily vsechno. Zahrada je ve svahu (terasy na kterych je vino)a kompletne padla, protoze byla plna skalnicek, coz znamenalo kdysi kazdy vikend pleti a peci. Plus rekonstrukce domu, fasada, strecha.... Zacinam skoro od nuly a premyslim co pod ty vina nacpat...vinou revu rusit nebudeme, je jeste po dedovi
tak maximalne nahradime stare hlavy novymi. Chata je srdecni zalezitost, jen neni cas, finance taky nejsou neomezene a pokazde by clovek plakal, kdyz tam po case prijedeme....

Jos Chatička v Ráji! ![]()
![]()
![]()
Letos jsem se po letech pustila do zeleniny, roky jsem pěstovala jen rajčata a chilli papričky, protože mě zelenina nějak nebavila. Jen teda v symbolickém množství, ale celkem se daří. Mám radost! Cibule, česnek a mrkev jsou sklizené, po nich jsem zasela kopr, ředkev a keříčkové fazole, popínavá cuketa jede jak blázen, malabarský špenát žrali slimáci tolik, že už jsem se s ním rozloučila, ale zdá se, že nejhorší překonal a začne konečně pořádně růst. Papriky jsou jen takový doplněk, tam úrodu počítám fakt na jednotky kusů. Rajčata zatím vypadají dobře. Jsou to takové drobné radosti. ![]()

Jos Zkus se podivat na kultivary bohysky "Jurassic Park". Ty by mely byt velke, ale trva to par let, nez dorostou.
Pinot Noir krasna uroda a ta vychytavka na popinani cuket je bezva!
Pinot Noir do mrkve nejdu, ale popínavou cuketu nutně potřebuju.
Pinot Noir paradna úroda
a tiež musím pochváliť tú vychytávku na cukety. To si ukladám.
My máme v jazierku hrozne veľa malých rybičiek. Som zvedavá koľko ich prežije do budúceho roka a čo s nimi budeme robiť. Zas rozdame celú kopu.

A mám pomoc v záhrade ![]()

Adina Janulik03 Makara děkuju. Podpěra pro cukety je oblouk na růže z Lidlu, akorát smontovaný do jiného tvaru - můj vlastní vynález ![]()
Představovala jsem si, že to takhle bude fungovat, a funguje! To se mi stává málokdy. ![]()
S mrkví bych se taky z vlastní vůle necrcala, ale semínka byla jako dárek k objednávce, tak jsem to jen tak z legrace zkusila a vyšlo to! Ale víckrát to asi opakovat nebudu.
Pinot Noir hezkypěkně ![]()
Popínavá cuketa je super. Mám normální, u země to udělalo takový jako uzel a část cuketek tam uhnívá, jak se nevejdou, to samé patizonky. Ostatně, letošek je pro mě poprvé, co se snažím o nějakou úrodu a vypadá to zatím dobře. Hrášek, mangold a ředkvičky pojedeme už podruhé, chystám se na červenou a japonskou řepu (až se zbavím dřepčíků). Jinak rajčata, okurky, pórek, dýně, pozdní jahody - vše roste jak zběsilé, ale to už je partnerova parketa, ten je fakt zahradník.
Pinot Noir Příští rok celá Parfumanie pěsguje popínavé cukety! ![]()
andulka01 Přesně, jeden chumel a uhnívají.
Tady byl před dvěma lety půlmetrový pokryv pýru a kopřiv.

andulka01 úžasná zahrada, musela to být dřina
andulka01 to je paráda, to se ti povedlo ![]()
olte základ jako keře tam už byl, o zahradu se pár let nikdo nemohl starat. Jo, dřina to byla, ale velice naplňující ![]()
Pinot Noir Děkuji, mám naštěstí po ruce neuvěřitelného pracanta, sama bych to nedala ani omylem. Květiny plánuji a starám se já, zelenina je zejména M. záležitost, já jsem schopná fakt jen zasít hrách a ředkvičky :-)
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.
Esxence 2026: Poprvé. Doslova.
Guerlain Masterclass a my