Chlpáči a iné

09. srpna 2014 22:02
Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 15. října 2018 16:03

paktofonika u nás by košieľka nezabrla, bola by to len ďalšia výzva, ktorú treba odstrániť pred tým, ako by si to Riki celé rozhrýzol, rozlízal a neviem čo 

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 15. října 2018 16:17

Potrefenáhusa náš na ten 9 či 10 deň, keď sme mu dali golier nám na prechádzke skočil z cca 2,5 metrového svahu . Z gauča skákal aj s golierom akonáhle sa s ním naučil manévrovať, no sedávali sme potom s mužom celú dobu na zemi a akonáhle milosťpán prejavil záujem dívať sa z okna, šprintovali sme otvárať balkón aby nevyskakoval na parapetu... 

Offline GChK
299 příspěvků moje polička 15. října 2018 16:42

Dámy, moc jste mě neuklidily. Já trochu doufám, že tím, že Róza není moc vykusovací typ, že to zvládneme bez kornoutu. Místo košilky plánuju nasazovat staré tričko, tak snad to bude v pořádku. Ona je právě zvyklá se denně 3 hodiny hýbat, tak se trochu děsím, jestli ji nebudeme muset svazovat :D.... 

My právě máme postel ve výšce 1metru, takže já snad s ní budu spát těch 14 dní na zemi. Na druhou stranu ona je docela bolestínka, tak doufám, že i tohle "odfňuká". Jedu s ní teda k vyhlášenému veterináři, tak doufám, že pověst mluví pravdu. 

rasaNori: Jak jste dopadly?

Offline Sweet Potato
39944 příspěvků moje polička 15. října 2018 17:36

GChK Netopýrka má kastraci čerstvě za sebou. Pruban jsme po dvou dnech sjeli vyměnit za límec, zařezával se jí ve slabinách, dělaly se jí tam odřeniny. S límcem to bylo lepší, nehrozilo aspoň, že se celá zadreduje, když jsem s ní byla, chvílemi jsem jí ho sundavala, rána ji naštěstí moc nezajímala. Ale byla by řádila okamžitě, když byla bez límce. S ním byla aspoň víc v klidu.

Stehy jí vyndali 10.den.

Offline rasaNori
8798 příspěvků moje polička 15. října 2018 17:40

GChK cekam az mi ji vydaji...

Offline rasaNori
8798 příspěvků moje polička 15. října 2018 19:20

Tak je doma. Ranu jsem jeste nevidela, protoze jsem ji prebirala s barou v nositku, a ted je s ni muz. Uvidime zitra. Pospava v pelechu, dala si veceri, ma uplne krvave oci. Stve me ze jsem nemohla byt u toho jak ji uspavali...

Offline pecka
6164 příspěvků moje polička 16. října 2018 08:53

Halloween sa blíži. Dúfam,že chystáte kostými pre svojich miláčikov

inšpirácia

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 16. října 2018 09:56

Máte někdo zkušenost s přidávání meduňky do jídla kočkám? 

Manžel byl včera na veterině s naší nervačkou. Nejsme schopní jí doma ostříhat drápy, tak jí ve velkém stresu musíme nacpat vždycky do přepravky a jít s ní na veterinu, kde je jak beránek a za minutu je hotovo. Nedávno jsem si všimla, že má jakési pokousané břicho a dala manželovi za úkol, aby se na to zeptal. Veterinářka si toho všimla sama a řekla, že je kočka stresor. To my víme. Nikdy se jí nic zlého nestalo, máme jí od kotěte jen v bytě, ale bojí se úplně všeho. Třeba i černého oblečení. Prý si to břicho tak moc olizuje až si tam vydře fleky. 

Online Potrefenáhusa
38539 příspěvků moje polička 16. října 2018 10:26

Renusatko a máte něco, kde by si ty drápy mohla brousit? Nějaký škrabadlo, kočičí strom (drahou sedačku, starožitný křeslo?) Já jsem nikdy drápy kočce nestříhala, se přiznám. Nebo nepomohlo by, kdyby přišel někdo k vám domu ostříhat? že by třeba trochu zcepeněla strachy a nechala si to udělat, ale nebyl to pro ni takovej stres jako cesta na veterinu?

Jinak kamarádka dávala kočce myslim nějaký kapky, možná Bachovky jestli existujou pro kočky, a pak taky feliway - to si někdo proti tomu stresu hodně chválí. Máma má jednu kočku z útulku a taky se dost bojí, měla po těle takový divný rány (na čumáčku, na paspárku, na ouškách a nakonec se ukázalo, že má nějakou potravní alergii, co má dietní granule, tak to uplně zmizelo (nevíme přesně, na co tu alergii má, ale hypoalergenní myslim Hillsy zabraly)

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 16. října 2018 10:33

Potrefenáhusa Ona si drápy brousí, ale asi tři má takové hodně zahnuté a jak jí malinko přerostou, tak se zakrotí až k těm polštářkům. Už se i stalo, že se jí tam zapíchly. Je to tak jednou za rok. Veterinářka k nám domů nehrozí..máme kočku 9 let a jsou lidi, co k nám chodí pravidelně a ještě ji neviděli. Ona je potom na veterině zlatá a paní doktorka nechápe, že doma ji nejsme schopní ostříhat. To jsme u toho tři. Jenže má těch 7 kg, je velká, kouše, škrábe. No komedie. 

Veterinářka včera říkala meduňku, ale já jsem tam nebyla a manželovi ta informace stačila. Asi jí zavolám, jestli nějaké kapky nebo rostlinu a dávat třeba s kapsičkou. 

Online Potrefenáhusa
38539 příspěvků moje polička 16. října 2018 10:36

Renusatko jo, to bych zkusila. A koukněte i na ten feliway, jestli by to nepomohlo

Goliáše taky málokterá návštěva viděla, a když, tak jenom na chvilku, než to stihnul přepočítat :-) Ale krom toho, že se bojí neznámýho prostředí a lidí, který nezná, bych ho za stresora spíš neoznačila. Ale narvat ho do přepravky je boj, zato na veterině je úplně miláčkovitej, nechá si udělat cokoliv a ani nezdrhá. A jak pak do tý přepravky běží sám :-)

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 16. října 2018 10:54

Potrefenáhusa , návštěva na veterině u nás probíhá naprosto stejně. Jen ona se teda hodně bojí všeho, což nechápu. Stačí přijít v černé bundě a zdrhá, bojí se pytlů do koše, když něco spadne, vysavače, zvonku u dveří, návštěv. Vytváří si stres i v klidném domácím prostředí. S tím břichem to začala dělat až teď, třeba tři měsíce.

Na ten difuzér koukám a kouknu i na kapky.

Offline 999
19625 příspěvků moje polička 16. října 2018 11:06

Renusatko U nás Bachovky pomohly koňovi .

Online viktorka_od splavu
49114 příspěvků moje polička 16. října 2018 11:11

Renusatko ti nasi pitomci se taky vseho boji, nastesti si neublizujou. navstevy neveri ze nejaky kocky mame 

Offline Pavlena
6901 příspěvků moje polička 16. října 2018 11:20

999 kolik jich užíval, koňskou dávku...?  pardon, jsem si představila, jak mu liju celou skleničku do tlamy.. 

Offline 999
19625 příspěvků moje polička 16. října 2018 11:26

Pavlena Což Bachovky, to je ještě dobrý, ale krmit ho Wobenzymem... Máš v ruce třicet prášků na jednu dávku, on to fluše kolem sebe a ty lezeš po čtyřech po zemi a sbíráš to,  protože v duchu přepočítáváš, kolik ten prášek stojí....

Online Potrefenáhusa
38539 příspěvků moje polička 16. října 2018 11:27

999 miláček

Offline 999
19625 příspěvků moje polička 16. října 2018 11:31

Potrefenáhusa Jsem ráda, že už ty náklady nejdou za mnou :-).

Online Potrefenáhusa
38539 příspěvků moje polička 16. října 2018 11:31

tady pani divoká si zvykla chodit na snídani, dneska i předla a přešlapovala

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 16. října 2018 11:35

999 To věřím. Neteř má taky koně a občas, když je vidím, jak do něj potřebují něco nacpat, tak se musím smát.