Chlpáči a iné

09. srpna 2014 22:02
Offline MP Marge
6809 příspěvků moje polička 28. listopadu 2018 00:14
Reakce na Dadoo:

MP Marge Jogurty super (bílé), kysaná smetana, tvaroh, všechno můžou. nejdřív zkus trošku, vždycky dávej nejdřív na zkoušku.

Že se jim ve sněhu moc nechce, může být. je to jak kdy. jednu procházku bobkovala Dadoo třeba 5x, jinou jednou a hned chtěla domů. je to jako s lidmi, někdy se jim líbí, jindy ne. Když pršelo, nebo bylo hnusně,  Dadoo nepotřebovala na záchod i víc než 12 hodin.

Hlavně je potřeba, aby se vyběhal a rozpohyboval střeva. A krmit až po procházce.

Zvyknete si na sebe vzájemně a naučíte se znát svoje zvyky. Neboj se, to pude 

​Jako on beha tak rad, ze si rikam, ze spolu zacneme oficialne behat  Na to, ze neumi zadne povely a roste jako drivi v lese, je pozoruhodne disciplinovanej. Kdyz mi da najevo, ze by se jako mohlo bezet a ja mu vyhovim, tak se sam od sebe zaradi k noze a bezi peknym, vyrovnanym tempem - zadne odbihani, zadne tahani za voditko, zadne zrychlovani - jako strojek! Toho by se melo vyuzit, ze jo? Ja uz leta mluvim o tom, ze chci zacit behat... Ted jsem z formy, tak to nevydrzim dlouho. 

Jo a dik za pripomenuti kysane smetany, tu tady mame a ja na ni uplne zapomnela, prestoze jsem ji mivala tak rada!

Ja mam z tech reci o psim zradle ted sama na neco chut 

Offline MP Marge
6809 příspěvků moje polička 28. listopadu 2018 00:16
Reakce na dzizisketa:

Jo, s tím vyprazdňováním to je časté, že psi za nějakého počasí to prostě neradi a radši by snad praskli, než jít ven. U nás je to v létě, když je víc jak 28 stupňů 

A taky není úplně raritní, že pes fakt žere málo a jen to, co má rád. Nemusíš ho nutit do granulí, když mu konzervy nebo maso pojedou líp, a z masa jen dva druhy. Však to poznáš, kdyby moc hubl a byl apaticky apod. z toho, jak by nezral.

​Tak muzu s nejhlubsim presvedcenim potvrdit, ze apaticky OPRAVDU neni!!! Ten pes ma energie, ze jsem neco takoveho jeste nevidela... Jako nerizena strela!!! 

Offline MP Marge
6809 příspěvků moje polička 28. listopadu 2018 00:18
Reakce na DrowRanger:

MP Marge kosti môžeš s úplne kľudným svedomím dávať ale pozor - nevarené. Keď ich varíš, tak sa mení ich tvrdosť (či skôr krehkosť?) a štiepia sa na ostré úlomky. Surové kosti sú úplne v pohode (dávam hydinové trupy/hlavy/beháky/stehná/krídla a tiež bravčové, napr. chvosty a hovädzie - to už podľa ponuky, veľké kĺbové, kus harfy ak bol pes poslušný a tak). Pri kostiach hlavne treba odhadnúť množstvo, ak ich dáš veľa, pes má akoby až práškovú, drobivú stolicu a ak ich dávaš málo, bude veľmi riedka.

Inak ešte ma napadá, že môj pes nemá rád králika, neviem prečo, hocčo iné zožerie, na králika ho musím vyhladovať a ešte mu to dávať z ruky .

A hladovka psovi fakt nič nespraví, ja som raz môjho terajšieho hladovala 2 dni, lebo skúšal, či musí žrať mletého lososa z barfshopu. Ako po 2 dňoch ho zožral, síce mne z ruky, ale zožral (tu teda bola chyba asi aj na strane barfshopu, neviem čo do toho pomleli, ale s celou rybou napr. z LIDL obchodu nikdy problém nemal, za rybami sa ide utĺcť). A môj starý pes bol mamou rozmaznaný tak, že som ho musela držať o hlade 3 dni kým zožral suché granule (ml chudák odtučňovací pobyt kým boli naši preč).

Možno má Chico len veľa žrádla, to by som ozaj, ako radila Potrefenáhusa, vzala z dosahu všetko žrádlo, nekŕmila žiadnym jedlom - ani ovocím a zeleninou - a ponúkla žrádlo vždy ráno v určitú hodinu a večer v určitú hodinu. ak nezožerie, misku by som po 10-15 minútach zas vzala a skúsila za ráno/večer.

​Hele, jak odhadnu to mnozstvi kosti, podle vahy psa? 

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 28. listopadu 2018 00:23

MP Marge Ja dávam 12kg psovi ráno 1 kurací trup (ten klasický polievkový) a stačí mu to. Ono na barfe je super, že to vieš podľa stolice upraviť - ak bude moc tuhá, uberieš kostí, ak redšia, pridáš. 

Offline MP Marge
6809 příspěvků moje polička 28. listopadu 2018 00:24
Reakce na Potrefenáhusa:

MP Marge hele není to věda, i když to tak asi ted vypada

a ze je barf kontroverzní...to mas jak se stravou kojenců, očkovánim deti a kdovicim, holt si člověk musí něco vybrat, co považuje za dobry

a s kostma, pes je na kousani syrových kosti od přírody postavenej, jen bacha, blby jsou vařený, ty vůbec nesmí dostat, ty se prave stipou a můžou způsobit zranění 

no a jak ti tu všichni psali, za svyho psa rozhodujes holt ty

​Varene kosti, to nahodou vim, to bych mu nedala a uz jsem se na toto tema stacila pohadat s tatinkem, ktery je prave z te generace, ze psovi se nahazi vsechno, co zbyde na stole - jeste ze nezijeme spolu, to bychom meli tichou domacnost!

Mne treba ten BARF byl vzdycky sympatickej tim, ze je prirozenej - proste psi zerou, na co jsou nastaveni od prirody. Ja jsem nikdy neverila, ze ty konzervy a granule jsou ciste prirodni, zdravi neskodne (vzhledem na to nevypadam, ale co se tyka jidla, jsem fakt trochu lesana). Takze me ta myslenka byla od zacatku sympaticka a hrozne me dnes prekvapilo, kolik tady vzbuzuje nevole! Ovsem mluvime o zemi, kde se kockam vytrhavaji a psum lakujou drapy, ze jo 

Offline MP Marge
6809 příspěvků moje polička 28. listopadu 2018 00:29
Reakce na DrowRanger:

MP Marge Ja dávam 12kg psovi ráno 1 kurací trup (ten klasický polievkový) a stačí mu to. Ono na barfe je super, že to vieš podľa stolice upraviť - ak bude moc tuhá, uberieš kostí, ak redšia, pridáš. 

​Dobra, budeme holt experimentovat!

Ja myslim, ze na cele problematice psi stravy bude nejtezsi presvedcit sebe a pritele, ze mu fakt nesmime nic od stolu davat. To bude peklo! On na nas upre ta ocicka a zacne panackovat 

O vikendu se tedy dojdu pozeptat do reznictvi, jestli by pripadne nemeli nejake kosti. BARF online je tady neskutecne drahy a hlavne jsou to takove sacky se susenym/zmrazenym/dehydratovanym (!) cimsi, co mi vubec nepripada jako prirodni maso...

Jsou nejake kosti (nebo cokoliv jineho), co by pejsek jeste nemel dostat s ohledem na vek? 

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 28. listopadu 2018 00:32

MP Marge môjmu som asi od 5. mesiacov? dávala všetko, ale je väčší ako Chico. Ono asi najlepšie bude, dať mu kosť a počkať pri ňom ako sa s ňou popasuje. Ale mne sa nikdy nestalo, že by mal pes s kosťou problém, skôr keď sme si ho doniesli z útulku ako 4 mesačného a nastúpili sme na barf, tak pri kostiach mal dlho problém, že sa ich snažil naraz celé zožrať, to mal ešte také tendecie zrejme práve z toho útulku a dočasky, bolo vtipné, keď sa snažil do tlamy napchať celú bravčovú paprču .

Offline MP Marge
6809 příspěvků moje polička 28. listopadu 2018 02:19

DrowRanger No vidis, a ja jak se znam bych dostala zachvat, ze se pes dusi 

Offline MP Marge
6809 příspěvků moje polička 28. listopadu 2018 02:38

Damy, vidim, ze ty zmeny v nasi domacnosti nebudou jen tak! Prijedu z prace a ptam se, co pes, zral!? Pritel ze ne, totiz kruti kapsicku ne, ale ze se s nim rozdelil o veprove kotletky k obedu, a ze psikovi velice chutnaly (a ze je vsechny sezrali ).

To je potom tezka prace, ze jo 

Aspon jsme ziskali cenny poznatek, ze psisku chutna marinovane veprove! 

Offline MP Marge
6809 příspěvků moje polička 28. listopadu 2018 02:47

No a jdu se uklidnit pohledem na kraby, a ti me nasrali taky! Uplne prebagrovali cele terarium, zasvinili misku s pitnou vodou a navic po nich neni v terariu ani stopy. To se, hajzlici, vsichni nekam zabrabali:

Offline MP Marge
6809 příspěvků moje polička 28. listopadu 2018 02:48

Kaslu na vsechno, jdu si dat pivo!!!

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 28. listopadu 2018 07:41

MP Marge Skús priateľovi vytlačiť zoznam toho čo pes nemôže žrať. Určite by nemal jesť korenené mäso. A na kraby kašli, naša tarantula bola tiež hrozný bordelár, si jej mohla upratovať každý deň a furt to celé prechádzala 

Offline Janulik03
19996 příspěvků moje polička 28. listopadu 2018 07:49

MP Marge pochopila som to správne , že pes nežerie granule preto, lebo priatel ho krmi od stola? 

To by som tie granule odmietla aj ja 

Offline Magráta
8096 příspěvků moje polička 28. listopadu 2018 08:17

MP Marge jako nemáš to jednoduchý!!

Offline Potrefenáhusa
38528 příspěvků moje polička 28. listopadu 2018 08:25

Měli jsme včera zase návštěvu...

Offline moora
8662 příspěvků moje polička 28. listopadu 2018 08:33

Potrefenáhusa jak voni maj radar na to, že je vzduch čistej, co?

Offline Potrefenáhusa
38528 příspěvků moje polička 28. listopadu 2018 08:39

moora maj, ale ta černá nakracela i když už byli doma pejsci a nechala se trochu zvalchovat od rufika, ale šel nastesti zastavit řevem...ta chlupatá už pochopila, ze když před nasima pejskama nezačne utíkat, tak dobry. 

Offline Sweet Potato
39940 příspěvků moje polička 28. listopadu 2018 08:48

Jak jste tu psaly o těch kostech...Děti včera nechaly kastrol se zbytkem večeře na plotněPravda, s poklicí, ale to bohužel nestačí. Takže po návratu z kultury jsem našla důkladně promaštěnou podlahu a na ní kastrol, poklici a zbytek kuřete. A ohryzaná torza kostí z křídel - jsou opravdu ostré jak jehly! 

Offline 999
19625 příspěvků moje polička 28. listopadu 2018 08:50

Sweet Potato Kdo je pachatel? 

Offline Sweet Potato
39940 příspěvků moje polička 28. listopadu 2018 08:59

999 Obvyklí podezřelí jsou Káča a Loki. Káča teda víc - je to recidivistka. Všichni svorně zatloukaj. A hodovali určitě taky svorně. Doufám, že jen v kuchyni a časem nenajdu kus kuřete někde za gaučem nebo ve skříni.