Chlpáči a iné

09. srpna 2014 22:02
Offline Dalia
10851 příspěvků moje polička 16. března 2020 13:41

Biely kvet Táta mě tedy naštval! Je mu skoro 74 let, má plno zdravotních problémů včetně cukrovky, kdy si 3x denně píchá inzulín, vysoký tlak atd. a on mi řekne, že kdyby se všeho bál, tak nemůže žít. A v ničem se omezovat nebude! Nedrží absolutně žádnou dietu a když mu to doktor vytkne, protože má v moči aceton, tak se naštve. Vánočky, záviny, knedlíky ... všechno ve velkém. No a ted ten vir k tomu. Prý nechápe celostátní paniku. A tak si chodí na nákupy a dělá na té čerpačce a je v pohodě.

Možná jsem hysterka, ale ano, bojím se, že by mi to mohl přivézt. 

Offline Dalia
10851 příspěvků moje polička 16. března 2020 13:44

Krehutka Zina Já si tedy důchodců vážím, ale někdy mi připadají jako malé děti. Včetně mého táty.

Offline Krehutka blogger
3528 příspěvků moje polička 16. března 2020 13:45

Dalia nejsi hysterka! 

Offline Solathis
2412 příspěvků moje polička 16. března 2020 13:57

Dalia mne taky. Je to tak... Babicka i tchan si stezuji, stezuje si i moje jedna babicka, s druhou jsem jeste nemluvila, ale uplne ji vidim

Offline Dalia
10851 příspěvků moje polička 16. března 2020 14:03

Solathis Asi to k tomu věku patří. Táta si tedy nestěžuje, ale má svou hlavu a přes to nejde vlak. Viz třeba úprava stravy. Ne, nebude se omezovat, protože mu celý život chutná. Nebude se omezovat, i kdyby ho to mělo zabít.

Offline whiskas
21093 příspěvků moje polička 16. března 2020 14:28

Dalia Tak ale jak tady kdysi padlo (myslím ve smyslu "nucení" k lékaři), tak jsou dospělí a svéprávní, takže smůla. Každopádně jsi udělala dobře. Co se týče omezování (těch starších lidí) vzhledem k jejich aktuálnímu zdravotnímu stavu, je to celkem marné. Na druhou stranu někdy rozumím, že přílišná omezování by znamenala vyškrtnutí všech jejich "požitků" a co by to pak bylo za život? Nevím, jestli bych si vybrala pár ještě super let, nebo o pár let delší život, kdy by mi bylo vše zakázáno. 

Offline Solathis
2412 příspěvků moje polička 16. března 2020 15:29

whiskas co par let,kdyz ti vsechno zakazou na par tydnu/mesicu?

Offline Dalia
10851 příspěvků moje polička 16. března 2020 15:32

whiskas Já Ti rozumím a dokážu to i pochopit, ale když se člověk na jednu stranu léčí a na druhou stranu zabíjí, tak pro to pochopení nemám. To je například jako paní, se kterou jsem chvilku ležela na onkologii. Měla rakovinu plic, čerstvě diagnostikovanou, chtěla se léčit, ale kouření se vzdát nechtěla. Jo, kdyby věděla, že už není šance, tak potom proč ne, proč si nedopřát i škodlivých požitků. Ale když je šance ...

No a tátův stav s cukrovkou samozřejmě jeho žrací náruživost zhoršuje. Protože on jí opravdu hodně a všechno. Však tomu odpovídá i jeho nadváha. 

Offline Zu
2782 příspěvků moje polička 16. března 2020 15:37

ten pes myslí na pravidelné přestávky! ale homeoffice je super, začala jsem v už v 6, protože jsem špatně spala a nebylo co jiného, vypila jsem daleko méně kávy a mám vlastní canisterapii

Offline whiskas
21093 příspěvků moje polička 16. března 2020 15:48

Solathis To nebylo k současné situaci, ale k chování některých starších lidí obecně. Bože ... 

Offline whiskas
21093 příspěvků moje polička 16. března 2020 15:50

Dalia Já ti rozumím (fakt), ale člověk s tím nic moc nenadělá. My se kvůli tomu doma vždy akorát pohádáme a výsledek nula

Offline continuity
43177 příspěvků moje polička 16. března 2020 15:57

Tak já těm lidem téměř nad hrobem i trochu rozumím. Tchýně na karcinom plic, je dost jisté, že tady už nebude žádné desetiletí a zrovna teď ji to ještě nijak neomezuje, co může být uz za pár měsíců úplně jinak. Takže ona ví, že to má sectené a radši ten dobrý čas, co jí zbývá věnuje těm požitkům, než čekání na godota.

Druhá věc je, že takový člověk by nemusel navštěvovat onkologicky nemocné příbuzné. 

Offline Estara
506 příspěvků moje polička 16. března 2020 16:09

Doporučený způsob pro trávení času v karanténě

Offline Dalia
10851 příspěvků moje polička 16. března 2020 16:09

No a něco k chlupáčům - Jollinka poslušně odložená a Jollinka startující na přivolání.

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 16. března 2020 16:31

Zu Homeoffice je super, trochu problém je, když se k tově přihomeoffisuje chlap, kterej z vedlejší židle děsně efektivněj řídí tým, telefonuje, sykpuje, telekonferencuje a po poledni se samozřejmě zeptá, co budeme dělat k obědu. Jako já jsem tu zvyklá na svůj klid, a teď tohle, asi si udělám detašovaný pracoviště v garáži :-D.

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 16. března 2020 16:32

Dalia Jollinka super, si pamatuju, že jste se nedávno ptala na plemeno, co by bylo dobrý na delší procházky, cvičení a tak, co by se v případě potřeby umělo zklidnit, přitom ho už doma máte :-)  

Online nolita
6513 příspěvků moje polička 16. března 2020 16:40

Dalia dobřes udělala, to počká, až se to všecno přežene....

Offline Dalia
10851 příspěvků moje polička 16. března 2020 16:48

Zina Ano, Jolla je naprosto univerzální a skvělá!

Druhého pejska si pořizovat nebudu, jak jsem chvíli uvažovala. 

Offline Sweet Potato
40462 příspěvků moje polička 16. března 2020 16:57

Estara
Dalia Teda

Offline whiskas
21093 příspěvků moje polička 16. března 2020 17:13

Estara tomu říkám plán .