Chlpáči a iné

09. srpna 2014 22:02
Offline Zu
2783 příspěvků moje polička 23. dubna 2020 13:40

člověk s tímhle tvorem není nikdy sám

Offline Magráta
8133 příspěvků moje polička 23. dubna 2020 13:45

Zu ty mi budeš psát něco o "nelekni se" :-)) 

Offline Zu
2783 příspěvků moje polička 23. dubna 2020 14:01

Magráta  

když ona si ty dveře ještě musela otevřít a tím se prozradí, jinak moc nečíhá, jen je to vocásek 

a teď mi řekněte, já tenhle pohyb vždycky považovala za kočičí, tak mám kočkopsa nebo to dělají bežně i psi? Takhle se protahuje i otvírá dveře:

Offline Potrefenáhusa
38909 příspěvků moje polička 23. dubna 2020 14:30

Zu i psí a někdy u toho ještě vydávaj takový legrační zvuky

dělá to i Rufík, kterej má místo páteře tuhej klacek 

Offline Zu
2783 příspěvků moje polička 23. dubna 2020 14:33

Potrefenáhusa Jojo, potvrzuji i zvuky. Ale pak si hraje a ona skáče na ty hračky jako kočka, hnátou hrabavou pinká věcma pod postel, tuhle podle mě vrněla, když jsem psala maily a měla jí na klíně, když je hodná říkám jí kočičko...

Offline Viatori
200 příspěvků moje polička 23. dubna 2020 14:34

Zu Náš čivavák se takhle protahuje a mnohdy to spojí i s jinou činností, např. podám si tu hračku. Po probuzení se takhle protahuje a plynuje přejde do plazení s otáčením kolem své vlastní osy a zároveň diagoniální pohybem v prostoru . Vypadá to jak střelka na kompase, která trochu zanáší .

Offline Zu
2783 příspěvků moje polička 23. dubna 2020 14:37

Viatori Tenhle pohyb prosím natočit, to bude asi stát za to máš ig? Já furt přemejšlím, jak sem propašovat videa, tak asi přes něj by to šlo :)

Offline Zu
2783 příspěvků moje polička 23. dubna 2020 14:45

Tak zde Karanténa, den xy nebo puberta, těžko říct, na povel k noze přijde, na ke mě taky, ale učím jí to jdeme kvůli stůj a jdeme na přechodech.

Offline Viatori
200 příspěvků moje polička 23. dubna 2020 14:52

Zu IG nemám i sem přispívám málo. Spíš jen sleduju, ale tvoji psici tady šmíruju od začátku, je úžasná a máš ji zhruba od stejné doby jako já to naše zvíře. Taky málo fotím, náš mladej pán má talent změnit pózu v okamžiku, kdy se dotknu displeje. Tady foto z dnešního rána, má i druhý ucho :-)

Offline Solathis
2412 příspěvků moje polička 23. dubna 2020 14:59

Dik za tip, jak sem dostat video... 

Offline Zu
2783 příspěvků moje polička 23. dubna 2020 15:05

Viatori jojo, já si pamatuju, že jsi dávala fotku štěňátka. Tyhle ksichtíky jsou stejně nejlepší

Offline Viatori
200 příspěvků moje polička 23. dubna 2020 15:14

Zu Promiň, ale ten ležící protest mě rozesmál nahlas.

Mladej pán umí ke mně, k noze, to tak krásně saltem přiskočí těsne vedle nohy do sedu. Čekej u silnice je perfektní, u málo frekventovaných silnic je s mou obezřetností bez vodítka. Jen často při setkání s pejsky, hlavně na začátku procházky povel ke mně není stoprocentní. Nedělám si ale z toho hlavu, dám mu prostor pro kamarádění, pak teprv zavolám, když někdy příjde až na potřetí, tak si v duchu řeknu, máme čivavu ne německýho ovčáka, ale jeho aspoň slovně pokárám.

Ale včera jsem byla hrdá panička, potkali jsme mnoho kamarádů, ale vždy přiběhl napoprvé. Pak ho poměrně dlouho vyzývala ke hře fenka, štěně asi foxteriéra a byla úměrně svýmu věku neobratná a nechtěla ho vůbec pustit odběhnout. Poprvé v životě jsem viděla mladýho vrčet nejen při hře, on se na ni normálně naštval, vrčel a vyjel po ní. Když je v průšvihu s větším psem, je obratný a uskočí mu, tady to ale nešlo :-). Je to prcek, ale umí si poradit. Tak jsem měla radost. Pak jsme potkali větší psy, které zná a běžel se s nimi jen pozdravit a hned přiběhl a šel až domů krásně u nohy. 

Prostě má dny, kdy poslouchá na slovo a dny, kdy "ke mně" trochu šidí. Ale je to chytrý pes a teď, kdy už není zima a dá se víc času trávit venku, to dopilujem. 

Offline Kokoska
35030 příspěvků moje polička 23. dubna 2020 15:25

Zu 

Offline Zu
2783 příspěvků moje polička 23. dubna 2020 16:13

Viatori To se neomlouvej a směj se, já jsem zvyklá i naživo, ona u toho ráda publikum a když je teplo nebo už jdeme z venčení, tak to uložení se kdekoliv před někým předvede a lidi se chechtaj jak blázni, ale je to vlastně takový milý, snad nám to nezůstane

malej, ale šikovnej! My vlastně čivav sice potkáváme dost, jeden čivavák s námi i sousedí, ale nikdy se s žádnou neseznámila, tady si je lidi hned berou na ruce nebo jdou obloukem, protože se bojí. 

Offline Zu
2783 příspěvků moje polička 23. dubna 2020 16:14

Kokoska Jogín!

Offline Kokoska
35030 příspěvků moje polička 23. dubna 2020 16:18

Zu a exhibicionista k tomu! Bylo to na nnádvoří hradu a z hradeb mu málem tleskali :)

Offline clothilde
2062 příspěvků moje polička 23. dubna 2020 17:19

Lenoseni pod "kastanem"

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 23. dubna 2020 19:54

Zu Dělá to jenom na asfaltu, nebo třeba i na trávě/polní cestě a kolik jí teď je a kolik toho tak denně nachodíte?

Offline Viatori
200 příspěvků moje polička 23. dubna 2020 20:04
Reakce na Zu:

malej, ale šikovnej! My vlastně čivav sice potkáváme dost, jeden čivavák s námi i sousedí, ale nikdy se s žádnou neseznámila, tady si je lidi hned berou na ruce nebo jdou obloukem, protože se bojí. 

​Achjo , přitom jsou to tak odvážní (čti drzí:) a chytří psi. Jasně, že když byl vloni ještě štěně a potkal se se štěnětem velkého plemene, tak jsem to trochu hlídala, páč jsem se bála úrazu. Pro dospělé psy byl buď malá otrava, kterou ignorovali nebo se dokonce našli ochránci. Teď v roce, už má sám schopnost se hlídat vlastní zadek. A tihle páničci, co je berou do náručí, mají na svědomí mizernou čivaví pověst. 

Offline Zu
2783 příspěvků moje polička 23. dubna 2020 20:11

Zina Dělá to i v trávě, vodě a hlíně(ale to lehne na břicho jenom),ale tady jí bylo horko a tak třičtvrtě hodiny běhala s psíma kámošema na louce. Ale i tam je vidět, že v teple ubere plyn. Nedokážu říct denní průměr, procházky/venčení tak 3-5 km plus ta louka, když není louka, je to víc km.  Příští týden rok. A vím, že to na štěněčí klouby je pořád asi dost, ale když už jdeme dál a nebo vidím, že jí je hic nebo už nemůže, tak jí poponesu nebo nechám odpočívat, dávám si na to bacha.

edit: a teď mě napadlo, že mi to třeba udělala i dneska ráno před barákem na chodníku, došla tam, kam svítilo sluníčko a zalehla, ani se nevyčurala. 
je to špatně?