Vilemina pohodlíčko nade vše ![]()
Chlpáči a iné
Ja mam dotaz na elektricky obojek. Nejak mi zustal pes - krizenec borderkolie s necim. 3 roky
Vencim ho denne minimalnehodinu. Jenze me extra neposloucha, tak se ho bojim vypustit. Behem dne je na mensi zahrade. Ted ho bravam i na jinou zahradku, kde mu hazim a pote ho vencim. Jenze jen se otocim, nebo ho 10 minut hlidaji deti, casto utece. A na muj povel se nevrati. Musime ho dohonit.Takze ho musim privazat.
Manzelovi se vetsinou vrati.
Pomuze ten obojek? Nechci ho mit privazneho, kdyz by tam mohl pobihat s detmi cele odpoledne na velkem prostoru.
Zna to tam od mala, jenze to ho tam bral tchan, ktereho poslouchal.
Candance ne, nepomůže
Potrefenáhusa to jsem nechtela cist
Candance výcvik? Plot?
O vycvik se snazim - poslouchal tchana a posloucha manzela. Jenze ten nema cas furt. Do te doby co? Ja prave myslela, ze by mi to vycvik ulehcilo
Plot neni mozny, ja ho chci prave poustet pred plot - dlouhy breh reky kus od ostatnich domu. Dokud mu hazim talir ja, tak ok. Jen se nesmim otocit.Detem vydrzi chvili.
Ja mu nechci ublizit, jen mi je lito nechat ho za plotem, kdyz muze behat po louce okolo.
Candance myslím že ten pes jen tak běhat ve vymezeném prostoru nebude, proč by to dělal?
Candance mne ty elektrické obojky přijdou strašně brutální.
A jejich používání dost odsuzují.
Prostě psa cvičit, motivovat, trénovat. Nechat ho běhat se stopovackou, aby šel líp chytit.
Ale cvičit, cvičit, cvičit. Chce to čas a důslednost ![]()
Candance V nepovolaných rukách nadělá obojek víc škody než užitku, a když tomu psu nerozumíte, tak si z něj akorát můžete pomocí vytvořit psychickýho labila, protože ho budete trestat ve chvílích, kdy vůbec nebude rozumět tomu, proč dostává šlehu. Být vámi, zapomenu na to.
RoSa No a myslíš, že pípnutí zabrání tomu psovi v odchodu z pozemku?
u mě jo - ale jak řikám, musim u toho bejt a ten pes ještě nesmí bejt moc daleko (já to mám na 250 metrů); a nefunguje to samo od sebe: na začátku je potřeba to s tim psem cvičit! je k tomu videonávod: pes se naučí, že když nereaguje na pípnutí, následuje šleha - to uděláš v rámci výcviku dvakrát, pak už neni potřeba
jedni moji známí si pořídili jinej systém: drát zakopanej do země, a to fungovalo na principu, že když se k tomu "virtuálnímu plotu" pes přiblížil na x metrů, zapípalo mu to v obojku... pokud nedbal varování a pokračoval až k hranici pozemku, dostal ránu... i kavkazan se to naučil! (skákal jim předtim přes plot, tak to zakopali v úrovni plotu)
A ostatni
Mne jde o to, ze se mi nevrati, kdyz na nej volam a on vi, kde je hranice, kam muze. A neposlechne. Vim, ze jde i nejdriv nastavit zvuk a intenzita. Ja mu nechci davam slehy. Jen potrebuju nejakou pomoc. A kdyz ho skoro kazdy den deti nebo ja honime po vesnici mezi auty, tak se zaprisaham, ze ho priste nepustim a bude zavreny cely den.
Problem je to, ze ten pes mi nejak zbyl a ja psa nikdy nechtela a fakt se staram jak muzu. Mame nabity program a uz nacpat to venceni je problem.Pokud by na te zahrade mel byt jen na malem vybehu, budu ho muset vencit jeste dyl nebo bude trpet tam.
Doufala jsem, ze mi nekdo napise, ze po tydnu si tak nejak zvykne a urychli ten vycvik a bude stacit jen ten zvukovy signal a napise mi zkusenosti
Zina ja na nej prece budu kricet stuj a dostane zvukovy signal a az potom impulz.
RoSa mne to prostě přijde jako prasarna lidi, kteří kašlou na poctivý výcvik a ulehcjji si to týráním psa.
To všechno se pes dá naučit normálním výcvikem. Důsledně a laskavé.
Ne že mu budou nadálku dávat elektrický šlehy.
kvůli své lenosti,neschopnosti nebo ppohodlnosti
Dej si to sama na krk a jak stáhneš po cigarete.. Prask!
Prima odnaucovani kouření?
Candance já tvůj dotaz chápu, hledáš možnosti a ptáš se.
Dala bych mu dlouhou stopovackou a nechala mu ji pořád.
RoSa ja planuju, ze to s nim budu nejaky cas cvicit, aby pochopil. Potom az by se naucil, tak by si tu behal, zatim co my neco delame - ted pri tom utece. A vi, ze tam uz nesmi. On to vi
RoSa Jenže to na toho psa musíš koukat, musíš si být jistá, že už se neotáčel, správný načasování je všechno, a to někdo, kdo to se psem tak úplně neumí a nechce/nemůže tomu pozorování věnovat dost času, málokdy má.
Navíc Candance chce, aby pes nepřekračoval hranici pozemku, o který si je jistá, že pes ví, kde je, ale jak to ví, že to ví. Elektrickej ohradník, kterej by byl u jasně viditelný hranice pozemku, jako je plot (ne nějaká mnou myšlená hranice!), mi přišel míň problematickej, to by pro psa bylo aspoň srozumitelný. Plus i kdyby dokázala s tím EO nakrásně naučit přivolání, tak prostě bude muset mít oči na na zadku, protože pes, co bdue chtít utéct, prostě počká, až nebude dávat pozor a nebude teda volat, a vezme čáru pak.
Zina protoze u tchana to vedel a u manzela to vi porad. Ze tam uz ne a odtamtud mi na 100% utece
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí