Chlpáči a iné

09. srpna 2014 22:02
Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 26. dubna 2020 17:29

Candance Mně jasný, že jste v situaci, kterou jste si úplně nevybrala a snažíte se s tím nějak vypořádat. taky připouštím, že v  povolaných rukou to může být teoreticky dobrá pomůcka (i když v jiným případě, než je nácvik neodcházení z pozemku), ale co se snažím se vysvětlit, že to může být poměrně rychlá cesta do pekla jak pro toho psa, tak pro vaše společný soužití.

Já už psy nějakej čas mám a pozoruju, určitě nima dost žiju, a čistě toereticky by mi EO mohl pomocts poslušností v lese (kombinace lovecký super aktivní plemeno a zazvěřený lesy kolem), ale nemyslím si o sobě, že bych ho uměla správně používat, což je důvod proč po týhle lákavý zkratce prostě nesáhnu.

Offline Candance
5633 příspěvků moje polička 26. dubna 2020 18:05

Zina ja to chci i na nauceni, abych si ho mohla vypustit v lese. Navic ted nefunguje cviceni psu, proste hledam cestu a moznosti

Offline RoSa
10191 příspěvků moje polička 26. dubna 2020 20:07

Zina ano, to načasování je hodně hodně moc důležitý!

při práci na neoplocený zahrádce by možná byl pro Candance lepší ten zakopanej drát, ten funguje sám a varuje psa předem... ale třeba do lesa je ten obojek opravdu skvělá věc: oba RR mi vybíhali za zvěří, první fenku jsem zvládla clickerem, Ronyš má obojek... spojil si krásně už v rámci tréninku tu posloupnost zavolám-neposlechne / pípnu-neposlechne / rána, a vlastně už dneska nemusim ani pípat a stačí to zavolání - ale hajzlík musí mít ten obojek na krku, i kdyby měl bejt vypnutej

Offline Dadoo
11692 příspěvků moje polička 26. dubna 2020 20:50

Jsem se tady rozohnila kvůli tomu obojku.. Já totiž mám jednoho známého, který si myslel, že za něj vyřeší veškerou výchovu psa. A ještě se tím chlubil, jak to vosoli na nejvíc a jeho pes pry nic.. Stejně, borec, neposlechne.Je to idiot, který by se nepostaral ani o plysoveho. Naštěstí to zachraňuje jeho žena. Ta je normální.

Takže jak slyším o elektrickém obojku, chytá mě rapl.

Offline Potrefenáhusa
38909 příspěvků moje polička 26. dubna 2020 21:07

Candance Podle mě je mnohem snazší, naučit psa, aby něco dělal, než aby něco nedělal.

takze bych zacala pilovat přivolání. Odměny, pamlsky, hračky, oslovit jménem, zavolat. Furt dokola, nejdriv v nějakým kontrolovaným prostředí. Vybudovat si se psem vztah společnou aktivitou. 
jestli je to bordera, pravděpodobně se s vama nudí 

Offline viktorka_od splavu
49375 příspěvků moje polička 26. dubna 2020 21:18

Candance mozna neco o psech celkove. a uz ho budes nit na starost porad, nebo je to docasne?

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 26. dubna 2020 21:29

viktorka_od splavu Já bych ještě teda poradila zamířit jinam než na parfumánii. Tím nemyslím, že tu člověk nemůže dostat dobré rady, ale co se týče informací ohledně nápravy psího chování existují přece jen vhodnější fóra, kde se dané problémy probírají víc do hloubky a kam chodí lidi, kteří mají kynologii jako hlavního koníčka.

49375 příspěvků moje polička 26. dubna 2020 21:39

Zina to asi jo, ale zas kdyz te/vas tu clovek zna a veri je to fajn

a teda je to malo informaci ale neprijde mi pes jako problemovy nebo zraly na nejakou prevychovu..

Offline Potrefenáhusa
38909 příspěvků moje polička 26. dubna 2020 22:02

viktorka_od splavu no právě proto je strašnej brutal na něj vytáhnout elektriku 

49375 příspěvků moje polička 26. dubna 2020 22:12

Potrefenáhusa jasne. zas pokud bych mela jen narazove hlidat ciziho psa, tak ho radsi nepoustim nebo ten el. plot muze byt uzitecny, nez rady o vycviku.. ale to nevime. kazdopadne i na obcasne hlidani je dobre o psech neco vedet

Offline Potrefenáhusa
38909 příspěvků moje polička 26. dubna 2020 22:19

viktorka_od splavu tak já pochopila, že jde o trvalý soužití se psem, kterýho zdědili. 

49375 příspěvků moje polička 26. dubna 2020 22:24

Potrefenáhusa no ja cetla ze manzela a tchana posloucha

Offline Candance
5633 příspěvků moje polička 26. dubna 2020 22:34

Potrefenáhusa

viktorka_od splavu ja se tomu psu venuju vic nez tchan ale jeho mel asi radsi. Ano, je zdedeny, dalsi moznost je ho dat nekomu nebo do utulku. Na coz jsem doted nepomyslela. Zustal ve svem prostredi a zna nas od stenete.

Jak pisu, ja po psovi nikdy netouzila. Extra vychovany nikdy nebyl, dokud s nim manzel nezacal cvicit. Obcas tchanovi utekl ale maximalne parkrat. Z toho sameho mista. Drat kopat nebudeme, tim bych mu zmensila moznost pohybu nebo musela kopat pred cizim plotem. Predstavte si dlouhy breh reky  jako louku se stromy a z jedne strany uz cizi pozemek a kus za nim uz silnice a vesnice. A tim smerem vzdy utece.

Jestli se nudi, nevim, (neni to cistokrena border), beham s nim, hazim mu hracky, snazim se ho trenovat. Pak si neco ocmuchava a ...

Tady se ptam proto, ze jsem ocekavala normalni rady a zkusenosti.

Pokud tvrdite, ze rana je silna, popremyslim, ja myslela, ze to jen zabrni.

Offline Candance
5633 příspěvků moje polička 26. dubna 2020 22:36

viktorka_od splavu ted uz jen manzela a ten ma na nej cas maximalne tu hodinu a tu si musi vysetrit na nas ukor a po jinou dobu by byl zavreny male zahrade.

Ale manzelovi uz utekl.

Offline Candance
5633 příspěvků moje polička 26. dubna 2020 22:39

Uz to prosim nereste. Vypada to ted jako naprosto zanedbany pes, coz neni. Ja mu vlastne jen chtela doprat vetsi volnost, aniz bych se musela bat, jestli utece  a ja ho pobezim chytit a nebo necham deti samotne blizko reky. Nebo vybehnou i deti a budu se bat, ze je neco srazi, ac jde o malou klidnou vesnici.

Manzel s nim chodil trenovat s nejakym odbornikem ale to ted pada.

49375 příspěvků moje polička 26. dubna 2020 22:45

Candance ne myslim zes to spatne pochopila. vypada to jako dost spokojeny pes se kterym si jen nevis rady aby te poslechnul. potrebujes ho pochopit, jak pes premysli, proc to dela a jak mu pomoct citit se fajn= nedelat potize. nechtel te tu nikdo urazit fakt ne

Offline RoSa
10191 příspěvků moje polička 26. dubna 2020 22:48

Candance fakt to jen zabrní - zkus si to někde vyzkoušet a dát na stehno třeba... a jsou tam stupně 1-19, není to žádný týrání, jen pomůcka při výcviku!!!... já to mám na 7 a jen to zašimrá - a hlavně tu elektriku fakt nepoužívám, max jen zapípám!

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 26. dubna 2020 23:07

RoSa Jenže to pípání by nefungovalo, kdyby se ta elektrika už nepoužila, a funguje to proto, že si pamatuje, že už dostal nepříjemnej puls, což je i důvod, proč to musí mít na krku.  Taky jsme teda odbočili od toho, že by na psa Candance musela 100 % času koukat.

Candance Tak moje rada byla mu to nedávat a moje zkušenosti s psama a jejich chováním jsou takový, že bych to svým psům na krk nedala. Já chci, aby ke mně můj pes běhal s radostí a ne proto, že má napodmiňovaný, že jinak dostane nepříjemnou pecku/puls/zabrnění.

Jinak jeden typ obojku s rozmezím 1-19 jsem měla v ruce, a nad 12 už to byly dost silný rány, který bych teda určitě dostat nechtěla.

Offline Candance
5633 příspěvků moje polička 27. dubna 2020 09:30

viktorka_od splavu ja nejsem urazena, ja jen nechci, aby se to vyvinulo, jak se to obcas vyvine.

Ja priznavam, ze s nim chci mit co nejmin starosti. Uz to jak se mu venuju ted, prekvapilo i me. Vlastne si to chci ulehcit, abych si byla jista, ze mi neutece a ja s nim budu moct treba i casem behat, protoze svuj beh mu ted obetuju a na snure s nim behat nejde. Takto by mohl byt aspon okolo mne +- a ja bych se nemusela bat.

Vlastne beham pravidelne tim, ze ho honim po vesnici.

49375 příspěvků moje polička 27. dubna 2020 09:35
Reakce na Candance:

Vlastne beham pravidelne tim, ze ho honim po vesnici.

a je vyřešeno