Chlpáči a iné
Candance k tomu problému s utíkáním v kombinaci s křížencem bordery...podle mě se nudí...a těmhle psům opravdu nepomáhají klasické procházky, běh a házení míčku...musí zapojit hlavu, jinak jsou nevybouřený a pak dělaj blbosti...pokud neposlouchá na procházkách jen vás, zvolila bych dlouhou několikametrovou stopovačku, na které si ho v případě potřeby přitáhnete a můžete trénovat přivolání. Zároveň by se měl kromě samotného venčení venku naučit i s vámi pracovat. Střídat venčení s výcvikem a hrou...takhle bere být venku jako něco mimořádného a zajímavého a ignoruje okolí, aby mu "něco neuteklo". Vím, že píšte, že jste si ho sama nepořídila a tak je to o to náročnější, ale základ je unavit hlavně psychicky. Elektrika je až krajní řešení, i když se zdá být na první pohled nejjednoduším řešením
Přeji vám, abyste to všechno zvládli ![]()
Candance nejsem takovy znalec, jako holky, ale myslim, ze ta potreba vylitani navolno, volneho prostoru jako toho nejlepsiho pro psa, je spis v nasi hlave
je lepsi premyslet o tom, co muzeme delat spolecne, co ho bude bavit (a soucasne ho to unavi)
a tebou muze behat (s postrojem)
s manzeleme muze chodit na cvicak
a nejake zakladni pokyny nebo treba agility na zahrade s nim muzou trenovat i deti, coz ho navic unavi jeste vic, jak se je bude snazit pochopit a vyhovet jim
Potrefenáhusa Já jsem se nad tvým příspěvkem zamyslela, co by Cid šel dělat, kdyby byl na neoploceným pozemku bez nás (od nás by věřím neodešel) a nudil se. A vyšlo mi, že by asi šel někam prudit psy za plot a celkově psy a feny a pak by přepadl nějaký děti a chtěl si s nima hrát, bohužel bez ohledu na jejich a svojí velikost, a ukrad jim hračky. Terk, v době, kdy byl ještě ve formě, by všechny body přeskočil a přešel rovnou k tomu poslednímu.
Zina Koukam, ze mas poradne hlodave pracanty
Nam takhle prohlodali klec osmaci. Vyrobili jsme z neosetrenych prken ram do klece, podel toho plastu a potahli tenkym pletivem. Okousali to drevo, ale diky pletivu nemohli udelat velke diry, takze nemohli utect.
Zina tady naše nezvedenkyně už jeden pořádnej zásek s plyšákem, ukradeným malýmu dítěti, má.....
Rufíček teda už taky párkrát odešel, třeba ze zahrady u kamarádky na chatě a šel k vesnici, podle mě by tam počůral každej patník a pak se vrátil domu, to Čenda míříval u mámy na chatě, když zůstaly otevřený zadní vrátka, do lesa nebo to jen oběhnul před plot a tam honil cyklisty ...
Chjo, tak jsem mluvila s veterinářkou ohledně toho rostoucího varlete a říkala, že tak na 90 % je to rakovina. Tak se budeme muset rozhodnout, jestli riskovat operaci, nebo ho takzvaně nechat dožít.
Zina ach jo ![]()
Zina ![]()
Myslim na tebe.
A sklep máte?

Hrátky s taskou![]()

tak hlásím, že náš tříbarevný marod měl zhnisaný zub..už je venku, tak snad zas bude brzo chroupání sena ve stereu.

tv Doporučuju prostřihávat uši těch tašek, může z toh9 bejt mrzení (nebuzeruju, jen vlastní zkušenost)
Ounz díky za tip. My to běžne nenecháme povalovat.
tv Jasně já to chápu..to u nás bylo s nákupkou, která na hraní daná nebyla, ještě v ní něco bylo, chudák zvědavec se chytil a moh se pak pominout, bylo to nepříjemný a do tý doby mi to vlastně pořádně nenapadlo, tak teď to všude melduju všem
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí