Chlpáči a iné

09. srpna 2014 22:02
Offline moora
8668 příspěvků moje polička 27. dubna 2020 10:01

Candance nwchces na behani zkusit to pruzny lano se sedakem?

Offline Jos
příspěvků moje polička 27. dubna 2020 10:36

Candance Nasim zacal utikat dospivajici retrivr, fakt podlezl/prelezl a byl fuc. Koupili jsme GPSku na obojek, kdyz prekroci virtualni hranici pozemku, alarmuje vam aplikace v mobilu a muzete vystopovat. Parkrat jsme ho chytili ve fazi uteku, dostal vyhubovano a uz par mesicu neutekl...Predtim jsme meli taky retrivra (porizen uz dospely), ktery utikal a nepomohlo unaveni, hlodani, nic...proste tulak potreboval rozptyleni. A tam nepomohlo nic, jen nastaveni plotu a pak zestarnuti psa. Dneska mame milion a jednu historku, kde vsude byl, u koho spal, kolika svateb se ucastnil Se v patek vyjelo na chatu a celou sobotu se hledal pes

Offline Potrefenáhusa
38909 příspěvků moje polička 27. dubna 2020 10:41

Candance Jestli behas, tak mas pro psa super vyžití a společnou náplň! Zkusila bych ten postroj, jak píše moora 

Offline Potrefenáhusa
38909 příspěvků moje polička 27. dubna 2020 10:43

Jos Tyhle historky měli známí s bíglem....a jezdili pro nej i docela daleko

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 27. dubna 2020 11:13

Potrefenáhusa Bíglové jsou fakt hodně toulací, a ještě to jsou popelnice. Dost to kompenzovali povahou, ta mi ale přijde, jde nějak do kopru. Za poslední 2 roky jsme potkala jen agresivní (na psy), pevně doufám, že to dělá to maloměsto.

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 27. dubna 2020 11:16

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 27. dubna 2020 11:16

Hádejte, co jsem fotila.

Offline Candance
5633 příspěvků moje polička 27. dubna 2020 11:23

Jos Ja nepotrebuju alarm na mobilu, ja vidim, ze utika

Offline moora
8668 příspěvků moje polička 27. dubna 2020 11:27

Zina vidíme :-)))

tipla bych, že neplechu dělá ta horní hrana, jak nasedá drátěný vršek, tam to načnou.

Offline Jos
příspěvků moje polička 27. dubna 2020 11:30

Candance Tak proste trenovat privolani, kdyz konkretne vidite utek, poslechnuti by mel zvladnout. Na volnem prostranstvi je to tezky, to neni ohrazena zahrada, kterou pes vnima jako urcite teritorium. Jinak proste vam nezbyde nez ho nemit navolno, borderku byt krizenou neunavite, navic utek je pro toho psa super lakavy...

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 27. dubna 2020 11:34

moora Neplechu dělá, že jsou to čúzy škodící hlodavý, je to už nevímkolikátá parta, a žádná  předchozídno nesežrala! Už se vyrábí plechový, ale než bude, tak budeme mít drátenický večery, tuhle díru zvládly za jedinou noc. Hlavně že mají v kleci milion věcí na hlodání ze speciálek pro potkany.

Offline Potrefenáhusa
38909 příspěvků moje polička 27. dubna 2020 11:41

Sajou to už s mateřským mlikem podle mě...

Offline Allysa
898 příspěvků moje polička 27. dubna 2020 11:42

Potrefenáhusa MMají to v genech rovnou naprogramovaný 

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 27. dubna 2020 11:44

Potrefenáhusa Co má dělat, když nemáš pec ani kachláky, musí se nějak zařídit :-).

Offline Potrefenáhusa
38909 příspěvků moje polička 27. dubna 2020 11:51

Zina Jako teď to maj blby, bordel v půlce baráku, i když vypadaj, ze jim to zas až tak nevadí...

Offline viktorka_od splavu
49375 příspěvků moje polička 27. dubna 2020 11:53
Reakce na Jos:

Candance Tak proste trenovat privolani, kdyz konkretne vidite utek, poslechnuti by mel zvladnout. Na volnem prostranstvi je to tezky, to neni ohrazena zahrada, kterou pes vnima jako urcite teritorium. Jinak proste vam nezbyde nez ho nemit navolno, borderku byt krizenou neunavite, navic utek je pro toho psa super lakavy...

​já mám právě pocit že by bylo fajn pochopit tu základní věc, že "nechat psa volně běhat, aby se unavil" prostě nebude fungovat a není to ani žádoucí, prostě vůbec bych tím směrem Candance neuvažovala..

Offline Candance
5633 příspěvků moje polička 27. dubna 2020 12:12

viktorka_od splavu ja nechci, aby se unavil, ja mu chci dat vetsi prostor

Offline Magráta
8133 příspěvků moje polička 27. dubna 2020 12:17

Potrefenáhusa Otík způsobně

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 27. dubna 2020 12:20

Candance Jenže jemu je ten větší prostor k ničemu, když se tam nudí. Prostor sám o sobě nic neznamená, když na něm není dostatek podnětů, jakmile ty podměty vyčerpá, půjde se po nějakých poohlédnout. Jestli to dobře chápu, je to pes, který si k vám vztah teprve buduje, navíc jako pracovní plemeno nebo jeho kříženec, notabene bordery, potřebuje zaměstnat, hlavně pak hlavu.

Offline Potrefenáhusa
38909 příspěvků moje polička 27. dubna 2020 12:23

Candance no ale v tom případě musíš počítat s tím, že on se zabaví sám a většinou způsobem, kterej se ti nebude moc líbit. Protože co by sis představovala, že by pes v takovejch chvílích dělal? 

Můj pes třeba v takových chvílích hlídá a štěká, válí se v záhonech nebo hrabe díry, dřív, když mu to bylo dlouhý, tak šel taky klidně pryč (byl asi zvyklej), druhej pes se klidně vydá na průzkum okolí i teď, sežere pár hoven a poskáče pár lidí.....jsou to společníci, nejradši jsou s náma. Jako voni si na to rychle zvyknoou, že si tu aktivitu maj zařídit sami, ale neni to podle mě úplně to, co chceš.

Jako vim, že je to pro tebe asi těžký, když sis to takhle sama nevybrala, ale ta společná aktivita a budování vztahu je asi to nejlepší, co bych ti poradila. Jako cvičák asi dobrej, ale úplně základní kámen všeho je to přivolání a taky aby nějaká radost u toho byla :-)