Chlpáči a iné

09. srpna 2014 22:02
Offline vanilka
2190 příspěvků moje polička 10. října 2020 17:07

Budu tu asi teď trošku tapetovat, ale když oni jsou fakt boží ....

Offline Dadoo
11692 příspěvků moje polička 10. října 2020 18:51

vanilka ti se ti Teda ale moc povedli!

Offline Vilemina
2360 příspěvků moje polička 10. října 2020 18:59

vanilka tapetuj, sím!!!

Offline Ignis
1334 příspěvků moje polička 10. října 2020 19:01

vanilka ty jsou nádherný

Offline Ignis
1334 příspěvků moje polička 10. října 2020 19:03

Pohodička na gauči

Offline Ignis
1334 příspěvků moje polička 10. října 2020 19:06

a na křesle

Offline Kokoska
35030 příspěvků moje polička 10. října 2020 20:19

Vsechno to tu je krasny!

vanilka jesteeeeee, prosim!

Offline tv
4246 příspěvků moje polička 10. října 2020 20:58

vanilka u nas mame slabost pro zrzecky...

Offline vanilka
2190 příspěvků moje polička 11. října 2020 07:33

Online Sweet Potato
40484 příspěvků moje polička 11. října 2020 08:53

vanilka Jsou nádherní.

My nějaké kotě už přivedli starším kočkám mockrát, nikdy ne dvě najednou. Nadšení se nekonalo nikdy, ale nikdy žádná kotěti neublížila. U jídla si kotě vždy vybojuje přednost, dospělé mu jdou z cesty. Jinde si ho dospělá k sobě moc nepustí, zasyčí, zavrčí, ožene se. Samozřejmě, každá kočka je jinak trpělivá. U nás Kačenka snese náznak hraní, Tymián taky (ten jeho chlupatý ocas je obzvlášť lákavý), Rozinka je typická neurotická kočka. Ale všechno jsou to kočky domácí, kontaktní, možná betou, že kotě patří k nám. Když jsou koťánci dva, možná o interakci nebudou ani tolik usilovat, vystačí si.

Offline vanilka
2190 příspěvků moje polička 11. října 2020 10:10

Sweet Potato Díky. No, jsem zvědavá, to se asi nedá odhadnout. Linda je taková plachá, i vyfotit ji je umění. 

Online Sweet Potato
40484 příspěvků moje polička 11. října 2020 10:22

vanilka Tipuju, že bude plachá ještě víc. Ale třeba mile překvapí. 

Offline vanilka
2190 příspěvků moje polička 11. října 2020 14:42

Ještě jsem se chtěla zeptat na očkování koček. Já naše kočky ze začátku očkovala, čím doktorka doporučila. A pak se přiznám, že to nějak vyšumělo, spíš jsem na to zapomínala a pak asi i vykašlala a jen jsme odčervovali, žádné zdravotní problémy naše kočky naštěstí nikdy neměly. No a teď s příchodem nových koťat bych to chtěla brát zodpovědněji. Shodou okolností máme tato koťata od veterinářky, takže jsem se jí samozřejmě zeptala, jakou péči by nám doporučila, kdy a na jakou vakcínu s koťaty jít. Celkem mě překvapila tím, že ona je zastáncem co nejméně zásahů a že nevidí důvod, proč by kočky měly být očkované, že bohatě stačí jen odčervovat. Říkala jsem, že mám obavu kvůli dětem a nějakým přenosným nemocem a na to řekla, že nic takového není a od toho je právě jen to odčervení. A i to by se mělo dělat pouze v odůvodnělých případech, tedy občas nechat udělat rozbor exkrementu a odčervit pouze v případě, že tam nějací paraziti opravdu jsou. Což říkala, že lidi samozřejmě nedělají, protože jsou to výdaje navíc a raději všichni v pravidelných intervalech odčervují automaticky. Očkujete kočky nebo ne? Naše budou převážně venku (zázemí a pelechy okýnkem do sklepa), ale domů si je budeme také brát, hlavně teď přes zimu, když budou ještě malé. 

Offline Daridari
1131 příspěvků moje polička 11. října 2020 15:34

vanilka Mám pocit, že máš celkom seriónu veterinárku. Ja osobne som s očkovaním prestala po tom, ako som sa dozvedela o xy prípadov, kedy majitelia prišli o svojich miláčikov práve kvôli postvakcinačnému sarkómu. Očkovanie mačky aj tak deti a ľudí nechráni, chráni to predovšetkým mačku, ale besnota v prírode je na minime a nejako dúfam, že ak by sa nakazili niečím iným, tak majú dobrú kondíciu a za pomoci liečby by to zvládli.

Ak už očkovať, tak sa odporúča do chvosta alebo do zadných končatím. Práve pre prípadnú potrebu amputácie. 

Odčervovanie je dôležité, ale tiež mi veterinárka radí radšej voliť cestu rozboru stolice. V prípade, že je mačiek viac, ako ja mám 3, stačí zozbierať spoločnú stolicu, teda mix všetkých troch. 

Offline vanilka
2190 příspěvků moje polička 11. října 2020 15:49

Daridari Díky za názor. Ona to není "naše" veterinářka, to jsme jeli normálně na inzerát "daruji koťata". A oni to byli manželé veterináři. Celkem mi to vyjádření přišlo rozumné.

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 11. října 2020 17:23

vanilka 

Já odčervuju pravidelně, neodčervenou kočku bych doma nechtěla. Tak zkus vozit na rozbor exkrementy po čtvrt roce a pak nám tady napiš, jak to dopadlo. Mě by to docela zajímalo. Když byl kocour malý, trpěl hodně na tasemnice a taková vyblitá tasemnice... No nic. Prostě mi to nějak nastavilo pravidla pro naše soužití.

Offline vanilka
2190 příspěvků moje polička 11. října 2020 18:01

dynda Tos špatně pochopila, já proti odčervování nic nemám, naše kočky jsem odčervovala 3x - 4x za rok a hodlám to tak dělat i teď. Vozit exkrementy na rozbor v plánu nemám. Napsala jsem, co řekla veterinářka. Já se tady ptala na očkováni. 

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 11. října 2020 20:52

vanilka 

Jasně, mi to s těma rozborama u venkovních koček připadá zbytečný, jestli vet. věděla, že kočky budou chodit ven. Na očkování je asi tolik názorů jako u lidí. Já zatím očkuju každý rok. Nějak mi ty nemoci připadaj hnusný, že radši to očkování. Možná až budou kočky ještě starší, třeba to na veterině přehodnotíme.

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 11. října 2020 21:38

dynda My jsme právě kočku neodčervovali, ven moc nechodila a jen měla syrové maso. Na koprologii jsme bobky vozili tak 2x za rok, později i jednou za rok a nikdy nic, takže odčervovaná nebyla nikdy. Má to i tu výhodu, že se případně odčerví jen přesně na to, co jí najdou a ne na vše, což je zase zatěž. 

vanilka Ignis tv Všechny zrzky a zrzci jsou úžasní. Ještě měsíc a přidám se.

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 11. října 2020 21:41

Renusatko 

U kočky, která nechodí ven, to chápu. U venkovní bych spíš čekala, že bude veterinář doporučovat pravidelnou dávku, tam fakt není na co čekat.