Chlpáči a iné

09. srpna 2014 22:02
Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 11. října 2020 21:44

dynda Ona chodila, jen ne nijak moc. Jako nebyla vyloženě venkovní. U nášich na zahradu pravidelně, na chalupě taky. Tak předpokládám, že sem tam něco ulovila, sežrala u sousedů a tak. Jen poslední roky už byla jen v bytě, protože ven a cestovat nechtěla. 

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 11. října 2020 21:57

Renusatko Ja mám za to, že práve pri konzumácii surového mäsa by sa malo odčervovať pravidelne.

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 11. října 2020 22:00

paktofonika No a tak proč, když nikdy žádné červy neměla. Od toho je právě to vyšetření, aby se kočky neodčervovaly zbytečně. 

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 11. října 2020 22:31

Renusatko no mňa na to práve kvôli vyššiemu riziku upozorňovala vet. A je pravda, že by som sama ťažko niesla to, že zver ma doma parazitov, hrozne sa toho štítim. Teraz majú inú stravu, neodčervujem už tak pravidelne, dokonca som teraz kúpila prírodný odčervovač, len som ho ešte ne vyskúšala. Ako to majú iný je mi ale jedno, len som chcela podotknúť, že u sériového mäsa je väčšie riziko parazitov. 

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 11. října 2020 22:44

paktofonikaJednak to není až tak pravda, pokud nedáváš zvířatům nějaké maso určené přímo pro ně, ale třeba kus ze svého oběda, tak to riziko je téměř nulové v dnešní době.

Ale jinak si asi nerozumíme. My jsme dělali kočce 2x za rok vyšetření na parazity, zanesou se bobky za tři dny na veterinu a za 100 se dozvíš jestli zvíře má nebo nemá parazity. Pokud má odčervíš, pokud nemá tak co bys odčervovala? Naše kočka za 11 let neměla a tak nikdy odčervená nebyla, když nebyl důvod. Je mi taky jedno, jak to mají ostatní. Já nechtěla rvát do kočky chemii zbytečně. 

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 11. října 2020 23:06

Renusatko Tak z obeda určite nie, to by som sa nikdy nenajedla. :D Kupovala som mäso rôznej kvality. No a u barfu ma vet práve upozorňovala práve nad pravidelnosťou odčervovania/testovania (každý podla seba) pravidelne. Teraz majú inú stravu, takže k tomu ináč pristupujem. Len som trochu nechápala tú zmienku surového mäsa u prvého príspevku. 

Offline RoSa
10191 příspěvků moje polička 11. října 2020 23:21

Velká pardubická 2020...

tenhle závod měli už dávno zakázat! nebo aspoň ten blbej příkop...

Offline viktorka_od splavu
49376 příspěvků moje polička 12. října 2020 05:42

RoSa zakazat a kone sezrat bez zavodu by nebyl duvod si ta draha zvirata drzet. a to jsem byla dlouholety rajtak. nehody se proste stavaji

Offline Magráta
8133 příspěvků moje polička 12. října 2020 08:08

vanilka boží

Online Potrefenáhusa
38913 příspěvků moje polička 12. října 2020 08:13

Přituhlo, přes den bejva doma

Offline Magráta
8133 příspěvků moje polička 12. října 2020 08:28

Ignis to je kulihrášek

Offline Magráta
8133 příspěvků moje polička 12. října 2020 08:29

Potrefenáhusa a v noci?

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 12. října 2020 08:43

paktofonika Já jsem jí dávala syrové maso před vařením oběda. Kus kočce a zbytek nám. Počítala jsem s ní dopředu jako s dalším strávníkem. Žádné další speciální jen pro kočku jsem nikdy nekupovala. A opravdu nikdy nic, tak proste každá máme doporučení z veteriny jiná, když není co odčervovat, tak neni co. To je jako dávat antibiotika bez důvodu, že to nékdo řekne a šupne je bez testu. Chápu, že v menších městech a na menších veterinách se to nedělá a taky u venkovní kočky se to bude blbě řešit, ale u nás to šlo a hodlám v tom tak pokračovat i teď u nového koťete.

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 12. října 2020 08:49

Potrefenáhusa

Bráchovi koťata se ztratili. Napřed kočička a teď i rezavý kocourek. Tam je to blbé, že okolo chodí spousta lidí na procházky, kotě poponesou nebo děcka vezmou a ono už netrefí domů. Dali sice leták, ale pochybuju o úspěchu.

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 12. října 2020 08:51

Renusatko ale ja ťa predsa nijak neprehováram ani nijak tvoj postup neodsudzujem, len mi išlo o to, że u toho surového mäsa treba pozor dávať viac. Či tabletky alebo testy, je mi jedno

Offline razorblade
8457 příspěvků moje polička 12. října 2020 08:52

RoSa videla jsi, jak na tu prekazku najizdel? Ten kun vubec neskocil, sel na Taxis jak kamikaze, vypada to, ze chyboval on sam, pochybuju, že by to takhle zvoral jezdec. Takovyhle nestesti se stavaj, ale nemyslim si, ze by se kvuli tomu zavody nebo prekazky mely rusit (Taxis je uz stejne milionkrat pozmenenej - zjednodusenej). Ti kone jsou k tomu cviceni a bavi je to, umreli by bez toho nudou. (Coz vlastne tak trochu padlo i pri rozhovorech s trenery, ze treba lonskej vitez Theophilos je bez zavodeni a povzbuzovani divaku znudenej.)

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 12. října 2020 08:59

paktofonika špatně jsem to teda pochopila. Měla jsem z toho pocit, že ano. No to je ten psaný projev. Jinak by si člověk porozumně lépe.

Offline vanilka
2190 příspěvků moje polička 12. října 2020 09:05

Tak odčervování bychom měli . Co ale to očkování? To byl můj dotaz. Díky 

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 12. října 2020 09:12

Renusatko Tak písala som to včera polomŕtva, a vyjadrila som sa ako hotebtot, takže je to moja chyba, nemám po večeroch sedieť na Parfu. A so zvieratami je to ako s deťmi, każdy jedná podľa svojho svedomia a ostatným sa to nemusí páčiť. 

Offline viktorka_od splavu
49376 příspěvků moje polička 12. října 2020 09:32

paktofonika hlavne ty to beres podle psu, ale kocka (mazlik) zere jen cerstve, nepozira venku kdeco jako pes. to je mnohem pravdepodobnejsi zdroj cervu nez maso koupene v obchode

vanilka ja vzdycky naockovala kotata a pak to dva tri roky vydrzela pravidelne chodit:-) a nakonec zustalo u toho odcervovani, protoze nasi ven chodi a mysi chytaji. jsou ale hodne doma, venku jen na chvili pres den, nepousti se daleko, jsou kastrovani, takze se nekamosi s jinyma kockama, tam je asi nejvetsi riziko neco chytit, to bych promyslela. a ty maly myslim potrebuji chranit vic