SunEclipse A jak dlouho už dokrmujete? U nás to vždycky docela trvalo, veterinářka říkala, že morčata jsou citlivky a chvíli jim zabere, než se zase rozhodnou žrát, i když jim už nic není. Taky říkala, což mi přišlo zajímavý, že když se jim dává taková ta stahovací páska, jakože pružný obinadlo, tak že to chce vyzkoušet, která barva jim nebude vadit, protože to rozlišujou. Pamatuju si, že zelená byla u nás ok :-).
Chlpáči a iné
Všem marodům brzké uzdravení ![]()
a jedno foto od nás, krásně si sama hrála, jen ta hračka zase vybouchla ![]()

Zu Dáš si fofolu?

martek01 chudinky malý, žádný dárky nenašli, proto jsou smutní
Ať je kočka sebezdravější, vždycky jednou nastane chvíle, kdy musí dostat pilulku. Jak vědoucně a zodpovědně se tváříme, když nám veterinář vrazí do ruky lahvičky (každých pět dní tu šedou a po deseti dnech hnědou tabletku, nebo to bylo obráceně?)! Kdysi jsme se všichni utápěli v blažené neznalosti a mysleli si, k čertu s tím, to žrádlo pro kočky stejně smrdí jako bolavá noha, když ty ztracené prášky rozmačkáme a zamícháme jí je do toho, nemůže nic poznat...
Postupem času ovšem nabýváme trpké zkušenosti, že průměrná Opravdová kočka disponuje chuťovými buňkami, vedle nichž i ten nejmodernější, počítačem řízený senzorický systém vypadá jako nastydlý kuřák. Její jazyk dokáže rozpoznat molekulu léku na kilometr daleko (zkusili jsme vzít polovinu podezřelého jídla a přidat k němu kus z plechovky a tak dále, až jsme si připadali jako v tom slavném chemickém experimentu, kdy už z té tablety nemohlo zbýt vůbec nic, ale Opravdová kočka to stejně poznala).
Následuje realistická fáze („koneckonců, když se to vezme čistě technicky, je taková kočka vlastně jenom roura s dírou nahoře“).
Tedy vezmeme do jedné ruky pilulku a do druhé kočku...
Ehm...
Chci říct, do jedné ruky pilulku a do druhé velkou osušku, ze které vyčuhuje rozzuřená kočičí hlava. Třetí rukou vypáčíte kočce čelisti, vhodíte pilulku, zavřete jí tlamu a čtvrtou rukou ji lechtáte na krku tak dlouho, až uslyšíte tiché polknutí. Hotovo.
Bohužel, přání je otcem myšlenky.
Pilulka totiž neleží v kočičím žaludku, ale na podlaze. Opravdové kočky mají pro takové případy v tlamičce zvláštní kapsy; dokážou pozřít lék, zbaštit celou mísu žrádla a poté lehce navlhlý prášek vyplivnout se zvukem, který by byl v kresleném seriálu vyjádřen citoslovcem pfuj.
Velice důležité je vyhnout se třetímu stadiu, kdy se Člověk, Zvíře a Léčivo zmítají v divokém boji na podlaze, a které je lépe vysochat než popisovat slovy (viz Rodinovo sousoší Muž dávající kočce pilku).
Čtvrté stadium už plně záleží na vás; kočka tou dobou obvykle projevuje takovou živost, že se dá bez nadsázky říci, že léčba zabrala. Někdy pomáhá prášek rozpustit ve vodě a tekutinu naládovat do kočky lžičkou. Jeden známý chovatel Opravdové kočky doporučuje tu prašivou věc roztlouci paličkou (tedy tabletku, nikoli kočku, ačkoli ve čtvrtém stadiu vás už napadají lecjaké myšlenky), smíchat ji s trochou másla a natřít tím kočce packu, protože prastarý kočičí instinkt velí oblízat se do čista. Při dalším rozhovoru na toto téma vyšlo najevo, že to nikdy doopravdy nezkoušel, že to jen teoreticky odvodil (je to inženýr, což vysvětluje mnohé). Podle našeho mínění má zvíře, které se nechá raději vyhladovět a udusit, než aby si vzalo pilulku, jiné starosti, než zabývat se upatlanou tlapou.
(Terry Pratchett, Nefalšovaná kočka)
Sweet Potato
svata pravda
Sweet Potato to je pěkný... (teda kočku zatím nemám
)
Sweet Potato
úplně ti vidím a směje se nahlas. jo a nějakou zkušenost taky mám ![]()
Sweet Potato do našeho žravyho kocoura to není skoro vůbec problém, Von vůbec se moc nebrání, ani lekum ani ošetření
Potrefenáhusa To závidím.
A součastně doufám, že našemu akčnímu kotěti nebudeme muset hned tak něco dávat.
martek01 chudinky malý, žádný dárky nenašli, proto jsou smutní
ale prosím tě
dárky přinese Ježíšek ve čtvrtek
Zina dokrmuju od 10. prosince, kdy šel na operaci. V pátek dobral antibiotika, a v neděli odpoledne se začal zajímat o jídlo. Dokrmuju ještě pořád, zatím nezačal nabírat ztracenou váhu. Měla jsem už teda nervy, z kila mi zhubnul až na současných 822g, doufám, že už se to dneska obrátí a začne přibírat.
Asi už máme ozdobeno.
Sweet Potato ..aneb kočičce pod stromeček stromeček![]()
Sweet Potato Já jsem měla strach, ale naše kotě stromek vůbec nezaujal. Očichala, pohrála si s ozdobou a od té doby totální ignorace.
tv To je sladké, jak spolu spí. Mám podobnou, jenže se starším synem, tak bych ji musela oříznout, jinak by to byla asi moje poslední fotka na Parfumánii.![]()
Sweet Potato Opravdová kočka boží:-))
Viki už kecá, mňouká si o jídlo a mazlí se...
bohužel rýmu chytl i Daník, takže dostal taky ATB...
Viki na svém oblíbeném místě:-)

Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí