Chlpáči a iné

09. srpna 2014 22:02
Offline Sweet Potato
40452 příspěvků moje polička 19. srpna 2021 13:07

vanilka Já vím, že jsme se tu na tebe dost sesypaly, nepochybuju, že chceš pro kocourky to nejlepší. Ale ještě prosím vem v potaz další argument pro kastraci: včas vykastrovaní kocouři neznačkují (nebo nesrovnatelně méně), nelezou tolik do cizích zahrad a domů, neječí při námluvách, čili neobtěžují okolí. Což je druhotně i pro jejich dobro. 

Offline vanilka
2188 příspěvků moje polička 19. srpna 2021 13:18

Sweet Potato Však už toho lituju, že jsem si neseděla na rukách . To napíšu názor veterinářky, je to špatně, a pak se ještě dozvím, jak jsem nezodpovědná a bezohledná chovatelka. Ale jo, je to pravda, ráno už jsem psala naší doktorce.

Offline Dadoo
11690 příspěvků moje polička 19. srpna 2021 13:22

vanilka já editovála příspěvek, není to proti tobě. Ty chceš.

Psala jsem to obecně, ne na tebe.

Offline vanilka
2188 příspěvků moje polička 19. srpna 2021 13:25

Dadoo V pohodě.

Offline vanilka
2188 příspěvků moje polička 19. srpna 2021 13:45
Reakce na Dadoo:

AA často kastraci brání chlapi z takové té (hloupe) "chlapske" sounáležitosti. Ať si jako užije. Racionální důvody pomiji. Je nutné vysvětlovat, vysvětlovat a vysvětlovat.

Držím palce

​Manžel se tomu brání hlavně kvůli výše zmíněněmu, že by jim jako kastrovaným dali ostatní kocouři z okolí zabrat. Aby nám je nevyštvali ze zahrady, aby nebyli chudáci. 

My je teda na noc  zavíráme ve sklepě, kde mají zázemí. Právě z toho důvodu, když slyšíme, co se v noci na ulici děje (mrouskání, řev, boje). Mám o ně strach, tak nechci, aby se toho účastnili. Jako jo, děje se to asi i přes den, ale já razím "na noc budeš doma a basta, žádný courání".  

Offline Dadoo
11690 příspěvků moje polička 19. srpna 2021 13:53

vanilka z vlastní zahrady vám je nevyzenou, tu si budou bránit. A budou se tím pádem víc držet doma. Moje venkovní kočky jsou taky pořád tady a všechny vetřelce vyhaneji. Brání území.

Jj a občas je slyšet řev, když vyhaneji vetřelce.

Moje jsou v noci doma v zimě. Jinak nonstop venku. Jsou tam zvyklé. 

Offline Sweet Potato
40452 příspěvků moje polička 19. srpna 2021 14:00

vanilka Všichni naši kocouři byli a jsou kastrovaní a své teritorium si umí ohlídat, ono to bude trošku pověra, asi jako že kastrovaná kočka přestane chytat myši.

Offline vanilka
2188 příspěvků moje polička 19. srpna 2021 14:00

Dadoo Já si teda nejsem jistá, jestli je to dobře, že je na noc zavírám, přece jen je kočka noční tvor a cestuje. Dělám to od koťátek, o ty jsem samozřejmě měla strach, na vlastní oči jsme několikrát viděli, jak po nich cizí kočky natvrdo jdou. Je to spíš jen pro můj klid, že jsou přes noc v bezpěčí. Jestli z toho mají oni radost, to netuším :-).

Offline Dadoo
11690 příspěvků moje polička 19. srpna 2021 14:04

vanilka já to dělám taky pro svůj klid. Aby mi v noci venku v mrazu nezmrzly.  Ale ony samý chtěly večer dovnitř, tak jsem jim jen nebránila.

Offline viktorka_od splavu
49364 příspěvků moje polička 19. srpna 2021 14:13

vanilka taky kocoury na noc zaviram. prave proto, ze nechci aby se prali. pres den jsou normalne venku a v noci spi. jako muzes je nechat zdivocet, jestli z toho budou mit radost" tot otazka. ja myslim ze to je fakt nepochopeni, kocour fakt neni to same co chlap jen mensi, vyrid manzelovi;-)

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 19. srpna 2021 14:44

vanilka 

My jsme kocoura kastrovali až ve dvou letech, protože měl různý zdravotní problémy, včetně zranění, který mu tu kastraci taky oddálilo. Než jsme ho vykastrovali, chodil různě dorvanej a taky se stihnul jednou zaběhnout. Po kastraci se rvát přestal ani ho k nám nechodí nikdo bít. Ono když vám včer jednou nepřijdou domů, může být pozdě

Offline Sweet Potato
40452 příspěvků moje polička 19. srpna 2021 14:46

vanilka Já jsem taky klidnější, když máme smečku na noc doma, hlavně v zimě.

Offline razorblade
8457 příspěvků moje polička 19. srpna 2021 15:02

Potrefenáhusa jak jim Rufik na ty druhy fotce kreni

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 19. srpna 2021 15:55

vanilka Já myslím, že jsme byli ještě docela hodný, někde na ifauně nebo na kočkařským webu byste asi pochodila podstatně hůř :-). 

Jinak jak jste psala, že stejně ty kočky nakryjou jiní kocouři, tak sice je to momentálně pravda ale - jednak má člověk i nějakou osobní zodpovědnost a druhak někdo začít musí, třeba když sousedi uvidí, že se vaši kocouři víc drží doma, že nemají spotřební dobu dva roky a svoje území si uchrání, tak třeba svoje kočky pak taky vykastrují.

Moje máma se asi před 15 lety přestěhovala na takovou malou jihočeskou ves, tam byla za blázna už proto, že chodila venčit psa do lesa na dvě hodiny, i když měli zahradu. Za mnohem většího exota ale byla, když nechala vykastrovat dva vesnický statkový kocoury (klasika - že se neubrání, že nebudou chytat myši) a ještě uprosila sousedy, že může na svoje náklady nechat vykastrovat jejich 3 kočk,y kterým dotyční sousedi 2x do roka topili koťata. Jak ale šel čas a místní viděli, že kocouři na statku pořád jsou, že myši chytají pořád stejně a že kočky taky najednou žijí dýl než  5 let, tak už jim to tak šílený nepřišlo a dneska už je tam těch vykastrovaných koček a venčených psů o hodně víc. Vůbec netvrdím, že to je jen její zásluha, ona taky pokročila doba a myšlení lidí se mění, ale vždycky někdo musí začít.

Offline Hanka H
2914 příspěvků moje polička 19. srpna 2021 16:07

Zina Pod tohle se podepisuju!

Na vsi a hlavně mezi starší generací bohužel často ještě přetrvává  názor, že kočky jsou tak nějak "součástí přírody". Má teta si dlouhá léta každé dva max. tři roky pořizovala nového kocoura. Vykastrovat - ani náhodou - víš, kolik to stojí, a je to kocour, ten mi domů koťata nepřitáhne .... Kocouři se toulávali, přišli zmasakrovaní, klidně zmizeli i na několik týdnů, až pak zmizeli definitivně. Za týden dva měla nového. Nakonec narazila - od sousedů si přinesla nového macka, ale jak se za několik měsíců ukázalo, byla to kočička a už stačila být v očekávání. No neskončilo to dobře , ale tetka se poučila. 

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 19. srpna 2021 16:14

Potrefenáhusa Mně se líbí, jak to tam máš všechno do barvy. Si říkám, že ti tam dám Cida do konce prázdnin, a třeba taky převexluje na hnědýho flata :-))

Offline ionicera
2240 příspěvků moje polička 19. srpna 2021 22:50

Zina Převexluje na zrzouna! :-) 

Offline Dadoo
11690 příspěvků moje polička 19. srpna 2021 23:12

Včera jsme měli stafbulí den.. Jedná čuba vedle druhé..

Offline Potrefenáhusa
38891 příspěvků moje polička 20. srpna 2021 01:16

Zina pošli, černá nám chybí

Offline Sweet Potato
40452 příspěvků moje polička 20. srpna 2021 10:40

ionicera Zase nádherná fotka