Chlpáči a iné

09. srpna 2014 22:02
Offline moora
8668 příspěvků moje polička 16. srpna 2021 19:41

Renusatko to vypada, ze koexistujou

se vzdycky nejdriv leknu, mam to v tech samejch barvach, jen prohozeny pohlavi. Akorat, ze nejbliz sobe se vyskytujou v my posteli, jeden za hlavou a druhej v nohach

Offline Janulik03
20294 příspěvků moje polička 16. srpna 2021 19:48

Renusatko no ako pekne spolu

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 16. srpna 2021 21:52

mooraAsi to bude dobré. Není to úplně, že by se milovali. Hrají si, honí se, koukají na sebe. Daki chce pečovat, pořád ho chytá a olizuje, ale on to nesnáší, takže ji většinou uteče. Spí u sebe spíš omylem. Daki taky strašně žaluje. Vždycky dojde s mňoukáním, když dělá, co nemá.

Je na ni hodně akční, tak snad až se uklidní. Teď  se vžila do role matky. Přestala si hrát a dozoruje a pečuje.

Offline vanilka
2188 příspěvků moje polička 17. srpna 2021 08:48

Poradíte mi něco "dobrého" na odčervení té naší smečky? Myslím chuťově dobré, nebo aspoň neutrální, aby mi to ve žrádle nepoznali a nevyplivali . Měli jsme tablety Helm-Ex a ty hrozně štiplavě páchly, ve žrádle to poznali a vyprskali (ani se jim nedivím), museli jsme jim je strkat dozadu do krku a to dělám nerada. Teď mám doma odčervovací pastu Caniverm v takové dlouhé dávkovací tubě/injekci , která se také stříkne do krku, jenže to je taky boj, někdy nám to vyprskají, vydáví, do toho se vzpouzí. Chci jim dát něco bez stresu na obou stranách.

Offline Sweet Potato
40452 příspěvků moje polička 17. srpna 2021 09:02

vanilka Odčervovací léky se do koček dostávají ze všech léků absolutně nejhůř, něčím jim strašně vadí. Kdysi jsem to zkoušela v dobrotách, homeopaticky naředěné v konzervě, mase...nic.

Takže dáváme Profender spot-on (kapka za krk)

Offline vanilka
2188 příspěvků moje polička 17. srpna 2021 09:39

Sweet Potato kouknu na to, díky za tip 

Offline Sweet Potato
40452 příspěvků moje polička 17. srpna 2021 09:42

vanilka Existují i takové, které mají účinkovat na parazity vnější i vnitřní, ale já jsem k nim nějak skeptická.

Offline Daridari
1131 příspěvků moje polička 17. srpna 2021 10:25

vanilka Ja do mojich tabletky na odčervenie nedostanem, takže už roky používam Broadline spot on, dávam to mojim domácim a aj vonkajším. Bolo mi tak poradené na veterine, hoci proti kliešťom a blchám je to pre domáce zbytočné, ale zase výborne vraj pôsobí proti vnútorných parazitom a pásomnici. Je to o niečo drahšie ako tablety na odčervenie, ale hlavne nemusím bojovať s nimi a stresovať ich.

Offline vanilka
2188 příspěvků moje polička 17. srpna 2021 10:43

Daridari také děkuji

Offline Emi
1116 příspěvků moje polička 17. srpna 2021 13:29

vanilka Od veterináře máme tablety Milbemax. Tablety jsou poměrně malé, jedna je na 8 kg, takže pro většinu koček stačí polovina tablety. Dávám to kočkám společně s vitamínovou pastou a musím hodně hlídat, aby každá dostala jen jednu dávku Většina našich koček vitamínové pasty miluje. Pokud nemají zdravotní problémy, klidně jim dávám vitamínovou pastu z dm.

A pro ty vybíravé kupuju spot on Profender. 

Offline vanilka
2188 příspěvků moje polička 17. srpna 2021 14:53

Emi díky

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 17. srpna 2021 15:08

vanilka U venkovních to asi bude jinak, já jsem se rozhodla pro koprologii. Je to sice náročnější na čas, ale zase jsem zjistila, že domácí kočka neměla problém několik let, i když maso nepřemražuju. Teď Daki za ten rok také nic. Vlastně od té doby, co to na veterinu nosím, tak jsem nikdy neodčervovala. Venkovní budou mít větší šanci si něco přnést. Když jsme měli Bonnie, tak ona ty tablety strašně nesnášela a zvracela nám je,  proto jsem s tím začala. 

Jen momentálně neodliším, co je čí, tak zatím nevím, jak to budu dál dělat.

Offline vanilka
2188 příspěvků moje polička 17. srpna 2021 16:45

Renusatko  My máme 3 kočky a svůj záchod moc nevyužívají, bohužel , takže nevím, kde bych to hledala a identifikovala, co je čí. Samozřejmě je to ideální, udělat rozbor a odčervit jen pokud opravdu parazity mají. To mi říkala už veterinářka, od které shodou okolností oba nové kocoury máme. Ptala jsem se jí, kdy a čím očkovat a ona mi říkala, že nevidí důvod venkovní kočky očkovat, nebezpeční pro ně a pro děti jsou jen paraziti, takže jen odčervovat. A to právě nejlépe jen pokud je k tomu opravdu důvod, protože ty tablety a pasty atd jsou drijáky a dají tělu zabrat. Takže neočkujeme a zatím se nechystáme ani kastrovat, manžel je brání , a taky hlavně kvůli ostatním kocourům v naší čtvrti. Mám obavu, že jako kastráti by si neuhájili naši zahradu. Už takhle jsou tu boje.

Offline Potrefenáhusa
38891 příspěvků moje polička 17. srpna 2021 21:53

fronta na rybizovou bublaninu, jen Rufickovi vydloubat rybiz a okrajet pečený okraje

Offline Kokoska
35001 příspěvků moje polička 17. srpna 2021 22:03

Potrefenáhusa mne se libi, jak je Goliasek vzdycky v prvni rade.

Offline Sweet Potato
40452 příspěvků moje polička 17. srpna 2021 22:41

vanilka Nevidí důvod venkovní kočky očkovat?

Offline vanilka
2188 příspěvků moje polička 18. srpna 2021 06:18

Sweet Potato No. Taky mě to překvapilo.

Offline Potrefenáhusa
38891 příspěvků moje polička 18. srpna 2021 06:39

Kokoska Rufíčkův příděl léků je vzdycky o zdraví

Offline vanilka
2188 příspěvků moje polička 18. srpna 2021 06:48

Potrefenáhusa ten Goliášův výraz

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 18. srpna 2021 07:03

vanilka A nebojíte se, že se ztratí? Za mýho dětství nekastrovaní kocouři courali hodně dále, do vedlejší vsi úplně běžně.