Chlpáči a iné

09. srpna 2014 22:02
Offline Zu
2779 příspěvků moje polička 30. března 2023 17:40

Krehutka ani moje máma neslyší na desetitisíce v udržování spokojenýho psa  když ona tak kouká a asi má hlad (jo, hlad, ten má od narození)...  

Okamžitě ke mě, a začnu popisovat, kolik stojí injekce, a naposledy po několika pamlscích právě na cvičáku do krve rozkousaný tlapy a vydrbaný místa na těle, okamžitě nasazený kortikoidy a pes uvězněnej v límci. A stejně by jí nakrmili. 
Kožní jako zažívací, mě teď po tý tydenní etudě s bolavym břichem zase ta kůže přijde "lepší"...

A na barf už asi nebudu ani pomýšlet, zatím to u nás vypadá, že divočina nebo králik s přílohama by mohl být v pořádku, ale nejspíš budeme muset buď vařit nebo hledat granule, hodně nás dermatoložka odrazuje barf byť jen zkoušet.

A nakonec pro pobavení, kamarádky děda se tuhle hrozně vysmál našim problémům s tím, jak si máme pořídit psa bez papírů, krmit zbytkama, jak ten pes bude zdravej. Jo, jejich psi vydrželi třeba 5, někdy 10 let, sice nikdo nezkoumal jejich zdravotní problémy, ale nestěžovali si prej

Offline Zu
2779 příspěvků moje polička 30. března 2023 17:51

A když už jí tu drbu, tak dodávám, že je to sice drahej a někdy fyzicky náročnej koníček, ale neměnila bych  

Loni jsme přičuchly k noseworku a tuhle jsme si složily hned dvě zkoušky, zatím jsem nenašla sport, kterej by jí nešel a je to bezvadná chlupatá duše.

Offline Krehutka blogger
3528 příspěvků moje polička 30. března 2023 18:13

Zu hodně veterinářů je proti barfu z důvodu rizika nesprávného složení krmné dávky a pak z důvodu možných bakteriologických a parazitických nákaz (a hlavně proto, že většina z nich s tím nemá zkušenosti). A upřímně, barfující páníčci zase mají tendence oba tyto důvody podceňovat. "Pravda" bude někde uprostřed a rozhodně to není pro každého psa a majitele.

Mně by upřímně nejlíp seděla kombinace vařené/syrové. To vaření není tak hrozné, když to nemusíš dělat pro 25 kg psa jako já :).

Gratulujeme k noseworkovým zkouškám. My jsme k tomu zatím jen doslova přičichly na úvodním semináři Aničky Malířové a od té doby jsme nějak s imprintingem nepohly, ostudy. A přitom by to hodně pomohlo s budováním sebejistoty.

Offline Zu
2779 příspěvků moje polička 30. března 2023 20:06

Krehutka jojo, my v těch cyklech, kdy testujeme, vaříme a pro prcka to není extra náročný

a nosework doporučuju všema deseti a hlavně s trenérem, který ví, to nás posunuje neskutečně. Značení vzorku mi dala za týden (na tréninku jsme zkusily, vyptala jsem se na možnosti kdy odměňovat a kdy ne a pak obden trénovala třeba 15 minut jen s odhozeným vzorkem). Ten pes chce tak makat, když to tak řeknu, tak za jeden blbej pamlsek mi vyčmuchává vzorek už i v docela velkým a složitým terénu, je skvělý to vidět. A hodina tréninku, kde jsme 3, jí utahá víc než lítání na 10 km procházce...

Offline Jos
příspěvků moje polička 30. března 2023 22:01

Krehutka Nase stene ma ted asi 60-65kg a varime. Chce to velky papinak. Stridame se syrovym (necham rozmrznout zmrazene). K tomu ryze, testoviny, tvaroh, vajicka, doplnky, zelenina. Pes si nestezuje. Jen ty zacatky jsou krusne, pes co roste 2-3kg tydne ma porad hlad

Offline Krehutka blogger
3528 příspěvků moje polička 30. března 2023 22:44

Jos tak tomu vašemu bych teda chtěla vařit králičí dietu

A jak to střídáte? Podle toho, kolik je času nebo hovězí syrové/kuřecí vařené? 

Offline Jos
příspěvků moje polička 30. března 2023 23:37

Krehutka Stridame podle toho, co je zrovna v mrazaku. Zcela uprimne libove hovezi mu nekupuju . Ale z Vetamixu napr. kurata, hovezi mlete atd. Kralika ne . I kdyz jedna z nasich dvou kralic je belgicky obr, a sama je vetsi nez hodne plemen psu...Ale je to dalsi mazlicek, ta se neji. 

Offline Krehutka blogger
3528 příspěvků moje polička 31. března 2023 00:24

Jos spíš jsem myslela podle jakého klíče vaříte /dáváte syrové. Jestli podle toho jak je čas a chuť vařit, nebo podle druhu masa. 

Offline Jos
příspěvků moje polička 31. března 2023 07:15

Krehutka Spis podle casu, nalady. Zadny klic v tom nemam. 

Offline JankaM
3106 příspěvků moje polička 31. března 2023 08:45

Jos jů medvěd, a takovej čistej. Kolik bude mít až doroste do dospělosti? 

Offline Potrefenáhusa
38865 příspěvků moje polička 31. března 2023 08:52

Kočičky ten teplej flek taky nemaj zadarmo

Offline Janulik03
20258 příspěvků moje polička 31. března 2023 08:56

Potrefenáhusa to je mi povedomé 

Offline Jos
příspěvků moje polička 31. března 2023 10:45

JankaM Cisty bohuzel neni . Ale za dva tydny je objednany do salonu, usetri mi to mraky prace na kozichu. Nejak to prehnal, minus tricet nebylo. A s vahou uprimne netusim. Nas predchozi na tehle skoncil. Jenze tento je jak maxipes Fik, kazdy den je vetsi a hrozne mu chutna. 

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 31. března 2023 10:55

Zu Já s vámi soucítím kvůli těm trávicím obtížím a zároveň obdivuju vaše nasazení. my te´d se Cidem neděláme nic, občas hodím pár aportu, udělám nějakou dohledávku dummy, nebo vysílačku do různých směrů, ale tím to končí.

Já na to nějak nemám energii, snažím se, aby s příchodem dítěte nebyl pes moc odsunutý na druhou kolej, tak vstávám o hodinu dřív a chodíme ven předtím, než se zbytek domácnosti probudí, je to čas, kdy mě má jen pro sebe. Pak kolem poledního jdeme jen před barák na technickou a odpoledně jde ještě muž nebo já tak na půl hodiny, na 40 minut většinou už po městě. Časově by se tam nějakej nosework nebo dopolední aporty aspoň každej druhej víkend daly nacpat, ale já jsem většinou ráda, že jsem ráda a nedokopu se k ničemu víc. 

Offline bublifuk
příspěvků moje polička 31. března 2023 11:42

Potrefenáhusa mimičiči je super, ale to probuzení nezávidím

Offline Zu
2779 příspěvků moje polička 31. března 2023 12:22

Zina to je jen období! a myslím, že je potřeba, aby člověk fakt chtěl, měl na to sílu a myšlenky, protože to zvíře to pozná.

Při agi vidím, že když je rozhozenej člověk, tak to zvíře ví a nejen, že to člověk nějak kazí, ale ani ta spolupráce se psem není ideální :))) 

Offline andulka01
12848 příspěvků moje polička 31. března 2023 12:36

Dveře do léta?

Offline Krehutka blogger
3528 příspěvků moje polička 31. března 2023 19:20

Zina děláš hodně! 

Pro blbý dny, kdy má energii jen pes doporučuji na ven puller, oba dva kruhy(stojíš na místě, házis a běhá pes) a dovnitř schovávání pamlsků (odložím psa, aby neviděl, poschovávám různě po bytě malé dobrůtky a nechám psa hledat čichem, obvykle u toho funí jak motorák). Dvě kola po obýváku a má dost. 

Offline Janulik03
20258 příspěvků moje polička 02. dubna 2023 09:34

Kocicky

Offline clothilde
2061 příspěvků moje polička 02. dubna 2023 16:13

Nechce mě pustit do boudicky