Chlpáči a iné

09. srpna 2014 22:02
Offline Marbuša
1420 příspěvků moje polička 13. dubna 2023 07:45

Zu Jak se trénuje voda? To je přinášení věcí z vody?

Offline Sweet Potato
40393 příspěvků moje polička 13. dubna 2023 08:52

Marbuša Aha, mohlo mne napadnout, že pudla dnes skoro nevidět, kdežto vodních psů je spousta. Tady v nejbližším okolí dva. Ale nevěděla jsem, že jsou i bílí. A co si budem povídat, to nadšení z koupele na té tvé fotce prostě chybí.  (I když i ti pudli byli původně šlechtěni do vody)

Offline Kokoska
34965 příspěvků moje polička 13. dubna 2023 09:07

Marbuša podivam se, ale spis ne

Offline bublifuk
příspěvků moje polička 13. dubna 2023 10:54

Sweet Potato nadšení z vody platí jenom venku. Voda ve vaně je nepřítel

Mám milovníka vody a chtěla jsem mu doma umýt tlapy v lavóru - do prázdného ukázkově vlezl, jakmile jsem tam dala trochu vody, tak to obcházel, jako by ho ta voda měla kousnout.

Offline Sweet Potato
40393 příspěvků moje polička 13. dubna 2023 11:06

bublifuk Asi byla moc čistá.

Offline Zu
2779 příspěvků moje polička 13. dubna 2023 12:35

Marbuša nene, nosework, vzorek, který pes hledá ve vodě (stojatá i tekoucí), nemám žádné svoje video, ale na YT jsem pro představu našla:

https://youtu.be/y5ESYnAkZD0

Offline Zu
2779 příspěvků moje polička 13. dubna 2023 12:40
Reakce na Marbuša:

Sweet Potato Pudlinka ne, španělský vodní pes. Ale kdysi prý to tý rasy pudly možná přimíchali, tak na tom něco bude.

​a já tipovala lagotto, to je zase italský vodní, že? Nevíš, jak se liší? Potkala jsem už oba a přišli mi i povahově podobní, byli to takoví miloučcí divočáci

Offline Marbuša
1420 příspěvků moje polička 13. dubna 2023 12:52

Zu Já myslím, že lagotto je menší, takovou kulatější hlavu a asi se může česat. My se rozhodli pro švp proto, že italský má mít údajně i lovecké sklony a sklony k hrabání. Takže my v lese úplně v pohodě, drží se nás, ale na zahradě asi zapomíná, že není lagotto a chce nám vyhrabat lanýže

Offline Marbuša
1420 příspěvků moje polička 13. dubna 2023 12:55

Zu Za video dík, to musím v klidu zkouknout. Mám takové cukání k nějakému psímu sportu, ale jen pro radost, žádné zkoušky, tolik času bohužel není (ani ambice tedy).

Offline Zu
2779 příspěvků moje polička 13. dubna 2023 19:06

Marbuša jojo, lagotťák, co jsem potkala, tak chtěl lovit hodně #

a španělský se nečeše ani nestřihá?

nosework je bezva, ale sama bych se asi nedokopala a ani to nejde bez nějakých vědomostí trénovat úplně dobře... zkoušky taky nepotřebuju, ale potřebuju si stanovovat cíle, aby to cvičení mělo smysl, takže ty zkoušky jsou pro mě jednodušší, aspoň se dokopu střídat procházky, cvičák s tréninkem :))

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 13. dubna 2023 20:39

Dlouho tu nebyl Ciďák. Dvorní fotograf na nás ale dlabe, tak máme jen rozmazaný nebo jinak nepovedený fotky.

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 13. dubna 2023 20:40

Zu Pro mě ty zkoušky, ať se psem nebo ve škole, byly většinou důvod něco dělat. Bez nich je moje motivace na něčem z toho soustavně pracovat dost malá.

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 13. dubna 2023 20:42

Jednoho lagoťáka tu potkávám a je dost agresivní, takže pro mě je to přesně ten případ, kdy znám přesně jednoho zástupce  plemeno a z podobných povahových vlastností podvědomě podezírám i ostatní.

Offline Zu
2779 příspěvků moje polička 13. dubna 2023 20:44

Zina jo, přesně, sice zbytečně stresující, protože o nic nejde a já se stresuju vším, ale nutí mě to chtít nějakej postup a zvednout zadek

Offline Marbuša
1420 příspěvků moje polička 14. dubna 2023 08:41

Zina Mám to asi naopak, jakmile je přede mnou povinnost, třeba ve formě zkoušky, tak by mě to asi stresovalo a určitě bych to na toho psa přenášela. Lagoťáka žádného neznám, ale tohle jsem měla s briardem, kdy jsem znala jen jednoho, a to nevychovanýho. Teď má soused dvouleté zlatíčko, prý jsou hraví celý život. 

Offline Marbuša
1420 příspěvků moje polička 14. dubna 2023 08:42

Zina Ahoj, krásný Cide!

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 14. dubna 2023 09:38

Marbuša Tak stres to je a na psa to určitě přenášíš, ale třeba pro mě je to způsob, jak se donutit na něčem pracovat a posouvat se, ne jenom dělat, co už umíme.

A zajímalo by mě jako Zu , jestli se švp nečeše, ani nestříhá? My po něm trochu pracovně pokukovali, ale bylo jich tenkrát málo a všude jsme četla, jak is chivatelé majitele hrozně vybírají, a pak mi na nás přišel trochu malej. Stříhání a česání mě zas odradilo od velkýho pudla, kterej by k nám jinak imo dobře sedl.

Offline bublifuk
příspěvků moje polička 14. dubna 2023 10:42

Zina Cid je fešák! Taky nechápu, jak lidi dělají super momentky. Pokud chci něco vyfotit a mám u sebe náhodu čím, tak začnu hrabat v batohu a v tu chvíli je pes u mě, protože v batohu jsou psí hračky....

Na zkoušky nejsem ani jako člověk, tak to má pes smůlu. Navíc ve větší společnosti se neumí ovládat. Něco bych s ním i chtěla cvičit, ale on si klidně v půlce činnosti žačne okusovat trávu a čumí všude kolem jenom aby se na mě nemusel podívat. Nějak se mi ho nedaří motivovat.

Offline Marbuša
1420 příspěvků moje polička 14. dubna 2023 13:11

Zina Já se o švp začala zajímat v srpnu, vybrala jsem si CHS, kde měli mít štěňata letos v lednu. Ale v listopadu se jim vrátilo štěně z rodiny (psala jsem to tu tenkrát), tak to bylo okamžité rozhodování, jestli si vezmeme pětiměsíční štěně. Tak nás paní chovatelka vlastně moc nelustrovala, až mě to samotnou překvapilo. Přivedla ji po hodině až dvou povídání, tak to možná byla taková prověrka. Nečešou se, protože by se jim srst narovnala. Když se nestříhají, mají dlouhé dredy, ale většinou stříhají 2x - 3x do roka na centimetr až tři (zásada je všechno na stejnou délku). Ono potom když prolezou roštím, tak všechny ty bodláky, semínka, větvičky z toho dostat není sranda Když už to teda měla Minnie trochu vzrostlejší, večer jsme probírali prsty to nejhorší. Prý se asi dvakrát musí štěňata ostříhat, aby se zbavila štěněčí srsti a pak bude zřejmě trochu jiné kvality, ale některý pes má větší sklon ke zplastnatění, tak se asi stříhá častěji. Sama jsem zvědavá a i když jsem si z googlu hodila nějaký články do překladače, víc informací jsem nějak nezískala. Necháme se překvapit. Ale známější jsou asi portugalští a italští vodní, a ti se možná češou, nevím. 

Offline Marbuša
1420 příspěvků moje polička 14. dubna 2023 13:14

Zina No pes má asi 18 - 22 kg, fena 14 - 18. To právě nám vyhovuje, protože nám táhne na šedesátku a musíme toho psa zvládnout, unést, i když se mi líbí i velcí psi. A na jakou práci jste ho zvažovali využívat?