Chlpáči a iné

09. srpna 2014 22:02
Offline Zina
6320 příspěvků moje polička 13. listopadu 2023 14:58

bublifuk Já mám pocit, že bull, když už se zakousne, tak drží zakouslej a nedělá takový to kousnout, pustit, kousnout, pustit (kdyžtak mě někdo opravte), pak by to asi nějak šlo, ale představovat si to nechci. 

Jinak jo, to byl myslím on.

Offline RoSa
10067 příspěvků moje polička 13. listopadu 2023 15:40

Zina jo, skousne a nepustí... při napadení na to používaj takovej konickej dřevenej kolík, šroubujou mu to do huby ze strany mezi stoličky, aby bylo možný oběť útoku vyprostit z toho jeho skusu... jsem to viděla na nějakym videu... hrozný...

co Ciďák, jak je na tom? fyz i psych

Offline bublifuk
příspěvků moje polička 13. listopadu 2023 15:46

Zina jo s tím žiju taky, že zakousne a nepustí a právě ubrání kyslíku by mohlo fungovat.. 

Offline Marbuša
1398 příspěvků moje polička 13. listopadu 2023 15:59
Reakce na bublifuk:

Zina stafordi a spol? Jo o tom vyškrcení u bulla už jsem párkrát četla, ale fakt si moc nedovedu představit jak do toho chumlu zasahuju a hlavne u sebe mám něco co lze použít. Navíc je na 10m vodítku, to se k sobě ještě namotají.

Borec měl i video co dělat, když po Vás jde pes a na konci doporučil nůž a vytáhl takovou malou mačetu ...

Jako rada dobrá, ale kdo s sebou nosí nůž nebo mačetu? Mě by zajímalo, kdyby se na nás hrnul pes, jestli bych byla schopná vzít třeba svoji fenku do náruče nebo bych zamrzla a jenom ji pustila z vodítka, ať si poradí sama. Jinak pastevečtí psi na volno u ovcí jsou věc, které se bojím v přírodě snad nejvíc. Víc než medvěda, zmije atd. (vyskytuju se teda jen v Evropě).

Online Potrefenáhusa
38541 příspěvků moje polička 13. listopadu 2023 16:27

Marbuša já občasně sleduju na fb skupinu Demence na venceni a tam jedou dost paralyzery 

Offline bublifuk
příspěvků moje polička 13. listopadu 2023 16:51

Marbuša no přesně v jedné skupině padají otázky co si mám pořídit na obranu psa.. zase k nám přiběhl jeden na volno... návrhy jsou přes paralyzér, nůž až po pistoli. Jedna věc je mít a druhá použít. Já teda neumím ani vytáhnout telefon když potřebuju. Bohužel tohle spíš dopadne tak, že někdo ublíží celkem neškodnému psovi, protože nepozná jestli jde ublížit nebo je zvědavej.

Toho svýho neunesu, a povel zdrhej nezná.

Offline Jos
příspěvků moje polička 13. listopadu 2023 16:59

Marbuša Medveda jsme potkali a nechal nas byt. Nebylo to v Evrope, tady nic tak velkeho nezije. Jenom v zoo . A ti pastevecti psi, no proste se k ovcim nepriblizovat radsi. Jednou jsme meli povoleno stanovat u pastevcu v Gruzii a meli asi pet obrich psu akazdy hlidal svuj sektor. Kdyz vedeli, ze jsme jen dalsi "ovce" na hlidani, byli to zlaticka, ale bez povoleni majitele bych k ovci na sto metru nesla. V CR tohle nebude problem, pouzivaji se jina plemena a vetsina pastvin je phrazena. No a zmije, nekde jsem cetla, ze nenezpecna je pro tvory pod 15 kg . My je mame na zahrade a nevim o nich, oni o me ano 

Offline Zina
6320 příspěvků moje polička 13. listopadu 2023 21:26

RoSa Noha vypadá, že bude ok, má teda na 5 dní antibiotika kvůli těm kousancům. Pokud jde o psychiku, tak doma je ok, venku se prý dneska na všechny psy díval podezíravě, takže tam asi budeme muset nějakou práci odvést. A malej včera křičel ze spaní, což se nedivím, snad to ale bude taky dobrý.

Offline Marbuša
1398 příspěvků moje polička 14. listopadu 2023 07:37

Jos Jasně, spíš myslím takový ten moment překvapení, vylezu z lesa na louku a tam stádo ovcí se psem. A vím, že zmije radši zdrhne, ale musím jí dát čas Jednou jsem na Šumavě vlezla do trávy na záchod a sotva jsem přidřepla, koukám, co se vedle mě svíjí, hu. Taky nám tam na chalupě lezly do chalupy, to mě moc netěšilo, protože já obecně hady nemusím. Ale zase ráda bych v přírodě zahlédla vlka.

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 14. listopadu 2023 20:51

Zina Marbuša Já si neumím vůbec představit, že tahám psa od svého psa. Jesti bych vůbec měla odvahu se do toho nějak montovat. Do toho ještě třeba to malé dítě za sebou. 

V dědině, kde jsem měla chalupu, měli zavřeného leonbergera v takovém velkém kotci. On byl celkem agresivní, i když šel někdo okolo, asi tím zavřením a že se mu nikdo nevěnoval, protože my ho měli taky a byl to spíš ťuňťa, co si pamatuju. Tenhle pes utekl a lítal po dědině, vrhal se na všechno, co se hnulo. Bohužel mě potkal těhotnou v 8mém měsíci a se čtyřletým za ruku. Já jsem úplně debilně začala utíkat i s děckem. Jako kdyby ten majitel nevyběhl a nezavolal psa, tak nevím a ještě seřval mě, že utíkám.

Offline Marbuša
1398 příspěvků moje polička 15. listopadu 2023 07:52

Renusatko No ty jo! U nás na chalupě mají commondora, zuřivě štěká, když jde kdokoli okolo a v životě jsem neviděla, že by se mu věnovali, že by byl jinde než za plotem. Podezírám je, že ho vůbec necvičí. Děsí mě, že jednou uteče.

Offline Zu
2760 příspěvků moje polička 15. listopadu 2023 10:03

Marbuša tak vlk se mi jednou asi zahlédnout povedl, ale pocitově to nebylo nic moc, následujících x kilometrů ne zcela prošlapanou cestou jsem se ohlížela za každým zvukem

(a to jsme si zprvu mysleli, že to byl nějakej hubenej vlčák, co na nás kouká, ale nejspíš fakt nebyl)...

Offline andulka01
12764 příspěvků moje polička 15. listopadu 2023 10:16

Online Potrefenáhusa
38541 příspěvků moje polička 16. listopadu 2023 06:20

Naše kočky čekaj tuhou zimu a furt chtěj

Online Potrefenáhusa
38541 příspěvků moje polička 16. listopadu 2023 06:25

Renusatko to je hroznej zážitek, asi bych taky koukala, přes jakej plot dite prehodim. Tchanuv leonberger je tunta uplnej (ale oni tu akci pak umí, když na to přijde), ale žije s nima v obejvaku 

Offline Magráta
8098 příspěvků moje polička 16. listopadu 2023 07:16

Potrefenáhusa flerkeni

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 16. listopadu 2023 19:22

Potrefenáhusa Ono je to i o velikosti toho psa a když na tebe běží, tak víš, že ho nepřepereš. Navíc jak nemám psa, tak já nepoznám jestli mě zakousne. 

Zas naši přibuzní méli brazilskou filu. To mi přišlo taky drsný plemeno. Vzal jen lidi, kteří byli doma, když přišel. Nesnášel nejmladšího vnuka, který se narodil až potom. Na návštěvě ležel na pergole a my dostali  rady typu nedívejte se na něj, protože je to výzva k bojiA taky historka, kdy veterinář něco zapomněl v autě, pršelo a tak se rozběhl..Málem to byl jeho poslední den. Tak seď tam v klidu na návštěvě s malýma dětma.

Online Potrefenáhusa
38541 příspěvků moje polička 16. listopadu 2023 19:35

Renusatko to je strašný a vůbec nechapu, ze si to majitel psa lajsne

Offline Zina
6320 příspěvků moje polička 16. listopadu 2023 21:05

Renusatko to je děsný, to by byla zcela jistě moje poslední návštěva

Potrefenáhusa Psala myslím na ifauně jedna veterinářka, že dost takových psů umře blbě, protože jsou prostě neošetřitelný

Offline tv
4187 příspěvků moje polička 16. listopadu 2023 21:09

Zítra bude ražniči...