Chlpáči a iné

09. srpna 2014 22:02
Offline Kora
příspěvků moje polička 12. listopadu 2023 19:36

Zina to je šílený,  hlavně ať je Cid v pořádku. 

Zavolala bych na toho debila policajty.  

Offline Zina
6320 příspěvků moje polička 12. listopadu 2023 19:57

Muž je zavolal, udělali si zápis a prý to budou řešit. A i tomu věřím, už kvůli tomu, že se to odehrálo půl metru od dvouletýho dítěte.

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 12. listopadu 2023 22:30

Zina No to musel být strašný zážitek i pro chlapa natož pro dítě. A chudák Cid, ať je brzy v pořádku

Plemeno je super, jen si ho často bohužel pořídí blb. U nás vedle v domě je taky jeden nebezpečnej, necvičenej, lítá bez koše a napadá ostatní psy.  Jen se prý nic nestalo (zatím) tak proč nepočkat.

Online Potrefenáhusa
38541 příspěvků moje polička 12. listopadu 2023 23:15

Zina to je moc moc strasny, Cidackovi brzký uzdravení bez bolesti

Offline Catherinne
10750 příspěvků moje polička 12. listopadu 2023 23:17

Zina to je fakt hustý, asi vím, proč se psů relativně dost bojím.

Online Potrefenáhusa
38541 příspěvků moje polička 12. listopadu 2023 23:19

Renusatko mne teda ty velký krizeny pitovity psi nijak super nepřijdou, mám rada stafordiky a anglicky bullteriery, ostatní obchazim velkým obloukem 

Offline Jos
příspěvků moje polička 13. listopadu 2023 07:56

Potrefenáhusa Taky znam par magoru bullu, jak pises jsou to ti vetsi, klidne 30-40 kilo. Jednoho maji kamaradi od stenete a roky bojovali s jeho agresivitou. Bez kosiku nemohl byt vubec. Pomohla az kastrace a zestarnuti. Ja mam  psa velkeho, on by se kdyztak ubranil, ale neprijemny je to moc. Jenou mi takhle howavart zautocil zezadu na psa, prevrhli pak kocarek se synem a celkove to bylo hrozne. Ja jenom popadla syna a jecela. Nastesti nas pes ho rychle zpacifikoval, prislapnul ho a ten pes akorat knucel. Ale jednem znamym maleho pejska dost zle pokousal. Po nasem incidentu se to nejak zlepsilo, asi psa nepousti ven. Tady nejsou ploty skoro nikde a pes proste prolitnul na hlavni silnici a bylo. Ja mela v jedny ruce kocar a u nohy medveda. To nemas sanci zareagovat. 

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 13. listopadu 2023 09:29

Potrefenáhusa Ono je to tím, že si to plemeno často pořídí lidi bez zkušeností, nemají čas a nebo naopak ho až vychovavají k agresivnímu chování, jak ten náš soused. Je to hodně náročné plemeno na výchovu, ale máš pravdu, že často super nejsou. Kamarádka je taková ta, co se pittbulovi opravdu věnuje, běhá s ním, sportuje, od mala ho má v tréninku. I když teda z něho jde respekt, tak ten pes poslechne na gesto. Má ho od toho, co měli malé děti. Je teda pravda, že na cizího bych nikdy nesáhla, ale tohle je i mazel. 

Online Potrefenáhusa
38541 příspěvků moje polička 13. listopadu 2023 09:40

Renusatko Jos mne velký psi nijak nevadej, ale ty americký verze a jejich kříženci mi přijdou hrozny 

Offline Zina
6320 příspěvků moje polička 13. listopadu 2023 09:40

Potrefenáhusa Renusatko Mně přijde, že kříženci pitů bývají horší než čistokrevní, zvlášť když jsou kvůli tomu ještě větší. Ale popravdě moc ráda nemám ani jedny, a to přesně proto že se bojím o psa. Znám pár takovejch, co rovnou nejdou cizí psi likvidovat, a dva vyloženě přátelský, ale jsou to výjimky. Tenhle konkrétní pes ani nejde očichat, nebo se prostě podívat,  on rovnou letí toho druhýho psa zamordovat. Kdybych tam byla se Cidem já, tak jsme už třeba byli bez něj. Vůbec si neumím představit, jak je za tý popsaný situace dokázal odervat muž,  a to je ho celkem kus.

Jos Tos sem možná psala, s tím převrženým kočárkem je mi to povědomý. A pořád je to stejně hrozný ;-(.

Online Potrefenáhusa
38541 příspěvků moje polička 13. listopadu 2023 09:45

Zina tchán má leonbergera a jeho přímí sousedi stredoasiata...nesnasej se důkladně, leonek je teda ťunťa, ale aby se venku potkali, to bych nechtěla vidět 

Offline Marbuša
1398 příspěvků moje polička 13. listopadu 2023 09:47
Reakce na Zina:

Mně včera poslal kamarád fotku ještě z léta, ale zase je na ní zachycena sama esence cidáctví :-D.

​To je tak hezký! Ztělesněná radost ze života.

Offline Marbuša
1398 příspěvků moje polička 13. listopadu 2023 09:48

Potrefenáhusa Krása!

Offline Marbuša
1398 příspěvků moje polička 13. listopadu 2023 09:50

Zina Ježiš co to je za lidi. Přeju Cidovi, ať se rychle co nejlíp uzdraví a snad mu nezůstane šrám na duši.

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 13. listopadu 2023 09:58

Zina Potrefenáhusa Já vycházím jen z toho blízkého okolí, hlavně od té kamarádky, víceméně ty rasy ani až tak nerozeznávám, na ulici. Na rozdíl od vás psa nemám, nepřibližuju se k žádným psům, protože mám z těhotenství a s malým dítětem podobnou zkušenost, i bez psa na vodítku a nebylo to žádné "bojové" plemeno. Vyhýbám se i pidipsům, natož těmhle, takže s váma souhlasím.

Offline Jos
příspěvků moje polička 13. listopadu 2023 11:53

Potrefenáhusa Akorat ti stredoasiati jsou spis teritorialni, a malokdy jsou venku navolno s panickem, co je neudrzi nebo to neresi. V Gruzii a Armenii jsem kavkazaku (vim neni to uplne stejne plemeno) potkala hodne a i nejake psi potycky jswm videla, ale ti psi maji takovou prevahu, ze jen tak nekoho nenapadnou. U nas jsem snad stredoasiata/kavkazaka pri venceni nepotkala. Vzdycky jen ty nezne obry jako dogy, mastify, leony nebo tak.  
Taky se tech pittu a bullu bojim asi vic no. Oni proste nemaji radi jine psy uplne z povahy veci kolikrat. 

Online Potrefenáhusa
38541 příspěvků moje polička 13. listopadu 2023 12:27

Jos já to v Arménii zažila, ze na nás běžel pes od stáda...naštěstí tam byl ovčák a pes dostal moc (nezastavil hned na volání) 

jinak prej na Kavkaze s nima dost delaj psi zápasy, tak z toho mi je regulérně špatně, s tema medvedima psama to musí bejt ještě strasnejsi než s bullama. Já viděla ba videu cvičení obrany tady s tema psama a to není zadnej zakus do rukavu jako s ovcakem 

Offline bublifuk
příspěvků moje polička 13. listopadu 2023 12:42

Ten bull je tady asi častější a když jdu se psem tak to potkat raději nechci. Středoasijata nebo podobnýho velkýho jsem viděla zatím jenom za plotem a na volno bych to taky nerada.. muj pes by se neubránil a já jsem ten co ve stresu zamrzne.

Offline Zina
6320 příspěvků moje polička 13. listopadu 2023 13:49

bublifuk Třeba se podceňuješ. Já nejsem žádnej hrdina, psa už jsem ze rvačky vytahovala, akorát v tomhle případě nevím, jestli bych dokázala zasáhnout, natož účinně.

Minimum, co můžeš udělat, je pustit vodítko, dost lidí ho drží a ještě tak znemožňujou svýmu psovi obranu. Pán, co napravuje stafordy a má k tomu stránku na fb, radí agresora vyškrtit vodítkem, akorát v tý mele to nemusí být žádná sranda, a já na to asi nemám ani páru, abych to vydržela dostatečně dlouho dobu dělat, i kdyby se mi to povedlo psa do tý smyčky zaháknout. 

Offline bublifuk
příspěvků moje polička 13. listopadu 2023 13:58

Zina stafordi a spol? Jo o tom vyškrcení u bulla už jsem párkrát četla, ale fakt si moc nedovedu představit jak do toho chumlu zasahuju a hlavne u sebe mám něco co lze použít. Navíc je na 10m vodítku, to se k sobě ještě namotají.

Borec měl i video co dělat, když po Vás jde pes a na konci doporučil nůž a vytáhl takovou malou mačetu ...