bublifuk A jak je mu teď?
Chlpáči a iné
Zina venku to vypadá dobře, ale jak vstane, tak ji ještě odlehčuje, tak uvidím ráno.
Těžký průběh? Čím to u vás léčili? Na co dávat pozor? ...
Sweet Potato Těžký průběh naštestí nebyl, my jsme to chytli relativně včas. Nezdálo se mi totiž, že Cid začal opatrněji slézat z postele (ehm :-), byla jsem nařčena z toho, že ho moc pozoruju, ale mně to moc nezapadalo do vzorce jeho chování, tak jsem ho objednala na ortopedii a ortoped ji odhalil. Cid dostal antibiotika, což je myslím obvyklý postup, byly na tři týdny nebo měsíc, prostě dlouho. Po nich ty se pak myslím dělaly ještě kontrolní testy, jestli už je to ok. Antibiotika zabraly docela rychle, ale na veterině nám říkali, že anaplazmóza v těle nějakým způsobemzůstává a při oslabení se může znovu objevit, takže je třeba na to myslet. Nás ještě potkalo to, že Cid začal po té antibiotické kůře o dost hůř slyšet, prý k tomu ale nedochází moc často, tak jsme spíš měli smůlu.
Víš co, jak jsem četla tu větu " ... byla jsem nařčena z toho, že ho moc pozoruju..." , tak mi vždycky trošku poškádlí amigdalu. Jako kdo jiný by měl svého psa znát lépe, než ten, kdo ho pozoruje, kdo s ním denně (a často nočně) je, kdo ho má načtenýho... Himbajs, tak je to moje zvíře (pes/kočka), tak se o něj starám, ne? Nepotřebuju nějaký výčitky, že jsem přecitlivělá.
A antibiotika mohou mít vedlejší účinky ohledně sluchu?
Zina spojovat pajdání s anaplazmozou mě nenapadlo. Tak ho možná vzít preventivně na test?
A začlo období je hezky, zůstanu venku... on si lehne, já řeknu vstaň, on sebou plácne na mrtvolu.. Já pak vypadám, že dřepím u zdechlýho psa. Kdyby aspoň umíral u lavičky...
A když mu chci pomoct vstát, tak mě odstrkuje tlapou, případně se otočí na záda. Jako sranda, ale občas spěchám ![]()

bublifuk Tohle jsme ted mesic resili se psem taky. Odlehcoval zadni nohu, pri zatizeni se mu trasla. Nakonec byl dvakrat u veta, rtg kycli, zad atd a nic se nenaslo. Pry asi neco natazeneho, nic nenasli. Ja se bala nejvic dysplazie kycli a vyhrezle plotynky.
A uz je to asi dobre. A mam radost, mam ho konecne pekne vycesaneho (az na ocas a stehna, to nema rad), vcera vysamponovany. Jedeme na dovolenou a pojede do psiho hotelu, tak at nedela ostudu. A minule mi ho vratili celeho spinavejo, ze se omliuvaji, ale ze on tam miluje vodu a bahno ![]()
Jos a to je od Vás nebo z hotelu? Soukromý rybníček by se psovi taky moc líbil :)
bublifuk nene to jsou verejne rybnicky (je jich vic, takova soustava) u bedrichova. Nejsem si uplne jista, jestli do nich pes muze, ale cedule tam nebyla a clovek by do toho nevlezl ![]()
Jos vypadá to akorát na psa
. Tam v tom kraji se mi líbilo moc, měla bych se tam vydat aspoň na výlet.
Samantha No po týhle a ještě jedný další zkušenosti už jsem to dlouho neslyšela :-). Jinak jako jo, asi psy (a teď dítě) dost pozoruju, ale ještě nikdy to nic nezhoršilo, naopak, se to vyplatilo.
U těch atb, co bral (bohužel si nepamatuju název), to bylo myslím ve vzácných nežádoucích účincích a vet to pak taky říkal, ale zas z toho nechci dělat úplně strašáka, navíc bez nich by nejspíš pes dopadnul o dost hůř.
bublifuk Zase každý pajdání není anaplazmóza, i proto občas trvá, než se na n přijde, protože to má dost příznaků který můžou znamenat i další věci, krom toho zatuhnutí, kdy to vypadá jako revma, tak ztráta energie, nebo pes začne blbě žrát. Někdy je to podobný borolióze, nám třeba dělali test na boro i anaplazmu zároveň. Takže bych asi úplně hned nepanikařila a nesamodiagnostikovala, ale jestli se ti bude zdát, že tu nohu dál používá nestandardně, tak bych ho určitě proklepnout nechala.
bublifuk Fakt je, že spousta flatů začne v okamžiku, kdy teplota stoune nad 20, vypadat, že nadešla jejich poslední hodinka, a pořádně ožijou , až když začne studeně foukat ze strnišť :-).
Zina jasne, ale zas je dobré to v potaz jako jednu z možností. Test mu neublíží a člověk ví. Už jsem mu nechala jednou kontrolně udělat.
Jojo zlatý plískanice. Letní výlety mu moc nejdou ![]()
Mám dotaz. Potkala jsem starší paní, která měla dva psy. Střední velikost - menší než flat, větší než yorkshire. Oba měli náhubek. Jak mě a psa uviděli, začli hrozně vyvádět - štěkat a tahat na vodítku. Myslím, že paní dávali celkem zabrat. Tuším, že je měla přivázané i k pasu. Akorát jediný co říkala, tak už toho nechte.
Udělali/y byste něco? Dá se nějak poradit? Pro paní to musí být dost záhul...
bublifuk já bych nedelala nic. Přijde mi super, ze maj kosik a vodítko
bublifuk promiň, ale tohle není žádnej výkon... naše madam sebou klíďo fikne uprostřed křižovatky a žádnej povel, ani pamlsek s ní nehne ![]()
uprostřed města se tu a tam někdo zeptal, ale spíš od toho zdechlého psa lidi spěchali pryč, teď po přestěhování teda bohužel dost často zastavujou auta, už i autobus a sousedi nás litují, že ta miloučká stará fenečka (je jí 5, ale je trochu šedivá, když je před trimováním)je marodná a unavená (10 minut po vzbuzení) ![]()
![]()

bublifuk taky myslím, že člověk, kterej jim dal koš a má je pod kontrolou je uvědomělej a ví proč to dělá. My na cvičák chodíme celej psí život, ale když jí nějakej pes nevoní, řve na něj jak tele. A já reaguju buď povelem Dost, nebo jí něco melu o nevychovanejch smradech, jen abych uklidnila sebe ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje