bublifuk No hele, asi bych taky neříkala nic a byla ráda za ty náhubky. Zvlášť jestli jsi s sebou měla psa, tak by asi neocenila, kdybys tam s ním zůstala stát a snažila se jí radit :-]]
Chlpáči a iné
Zina jé, pamatuješ, když jsme měli odrostlý štěně, tak jsme to spolu taky řešily. U nás je ta teplotní tolerance do 13-15 stupňů, od tý doby je to mimo les, řeku či kaluž nežitelnej hnus ![]()
ale máme podobnou termoregulaci, já už taky trpím, jen ten chlupatej gremlin pak se setměním ožije a já bych se většinou ráda natáhla ![]()
Zu
jojo už mi lehnul uprostřed silnice.. Jsem ráda, že v tom nejsem sama. Každý léto je stejný a pokaždé mě napadá, že mu něco je.
Mám pocit, že paní už jsem zahlídla dřív a to psi košík neměli. Mně je líto spíš té paní, protože to vypadalo, že jí dávají dost zabrat. Ještě potkáváme pána asi s krysaříkem, kterej taky hrozně řve a dostává za to hroznou čočku. Tak tam je mi líto toho psa. Snažím se dělat jim prostor a obcházet co největším obloukem, ale zase nechci obcházet celé sídliště.
bublifukono je to asi nečekaný, ale mě nejvíc pomůže, když ten člověk a jeho pes to její řvaní odignoruje a když jsou takhle nalazeni a přijdou k nám a očuchaj se, tak zklapne a je v pohodě ![]()
Naše teda nikoho nežere, takže nemám strach, mám víc strach z toho, že nějakého psa v nepohodě vyprovokuje a něco se stane jí, tak se jí snažím korigovat a obcházím na dálku, když to jde.
Zina nee, se psem bych k ní nešla!
bublifuk a s tím leháním, je to těžký, já mám najetou i rutinu, že když je ke 20 stupňům, nosím vodu i když jdeme na 30 minut ven, ale ona si prostě chce lehnout ![]()
Budiž mi ke cti, že jsem si fakt vybírala plemeno podle velikosti a váhy a když mě vytočí k nepříčetnosti, prostě jí odnáším domů, kde má pak utrum s pozorností, protože po tom donesení si myslí, že nejlepší nápad je začít si hrát ![]()
A začlo období je hezky, zůstanu venku... on si lehne, já řeknu vstaň, on sebou plácne na mrtvolu.. Já pak vypadám, že dřepím u zdechlýho psa. Kdyby aspoň umíral u lavičky...
A když mu chci pomoct vstát, tak mě odstrkuje tlapou, případně se otočí na záda. Jako sranda, ale občas spěchám
Jako já vím, že když člověk pospíchá, tak se to nehodí, ale když je u toho tak roztomilej!
Zu
aspoň je na chodníku ![]()
Bééé... Poppy má nějakou bouli v uchu
Ucho si tře už pár dní a nebylo tam nic, ale dneska se objevila boule zvíci palce, nahoře na vnitřní straně toho jejího plachťáku... tak těžko říct jestli si tam tím třením něco zanesla nebo se příčina (zmíněného tření) teprve teď ukázala...
Nevěděla jsem teda kam mám volat dřív, jestli záchranku pro milostpána kterej zesinal a prakticky omdlel... po zralé úvaze jsem dala přednost telefonátu na veterinu
kam jsem se dovolala po dobrý půlhodině (přičemž jsem milostpánovi přikládala studené náčinky a hledala lexaurin), pročež jsme dostali termín zítra dopoledne.
Postříkala jsem jí to Clorexydermem, nic víc k dispozici nemám... nehnula se ani pacientka, ani boule... Milostpán ovšem tvrdí že se cukla když na to sáhnul, tak jsem nařídila požadovat umrtvení před vyšetřením i případným zákrokem, a doufám, že přežijou oba ![]()
barbucha Tak držím palce, třeba tam zítra boule nebude. U nás záhadná boule byla nakonec osina, takže nic fatálního, jenom hodně otravnýho.
No jo, čert ví... Dík, snad to nebude nic hroznýho. Poppy je prostě děsný prase a jak se furt někde vyvaluje, není divu že by se jí něco třeba zabodlo nebo tak...
Tak veterinář prohlíd ušiska a pravil že je to nějakej krevní výron. Dělat s tím nic, že se to vstřebá. Buď jí tam praskla žilka nebo se někde zranila (ve křoví apod.), takže vlastně cajk.
![]()

Potrefenáhusa
... ten výraz naprčenej
Ačkoliv mám tohle vlákno moc ráda, vůbec sem nepřispívám. Ale novou kočkou se pochlubit musím ![]()

Len Tá je krásna a ten chvost ako veverička![]()
Len oooo, kdo to je? ![]()
Len krásná je
Potrefenáhusa Chilli. Trvalo mi zvyknout si na jméno, ale nechali jsme ho, protože je to zděděnec od známé, která ji občas bude návštěvovat, a kupodivu na to jméno slyší. Elišce zase jméno zůstalo z depozitu, my ty nový jména vždycky nějak prošvihneme.
Je moc milá a mazlivá.
Jo a tříletej syn jí zezačátku říkal "kávová kočička", protože má barvu jako hrdinka jeho oblíbený knížky Kočička z kávové pěny.![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje