Chlpáči a iné

09. srpna 2014 22:02
Offline rasaNori
8826 příspěvků moje polička 28. ledna 2017 14:15

Offline rasaNori
8826 příspěvků moje polička 28. ledna 2017 14:17

Offline whiskas
20934 příspěvků moje polička 28. ledna 2017 14:18
Reakce na paktofonika:

Doufám, že už jste ji z té sítě vymotala .

Offline whiskas
20934 příspěvků moje polička 28. ledna 2017 14:18
Reakce na Potrefenáhusa:

Jak se daří pacientovi? 

Offline rasaNori
8826 příspěvků moje polička 28. ledna 2017 14:20

Offline whiskas
20934 příspěvků moje polička 28. ledna 2017 14:23
Reakce na rasaNori:

Když vidím takovou nadílku, okamžitě bych zapomněla na připálenou polévku. To je absolutní nálož radosti. Jsou kouzelní .

Offline rasaNori
8826 příspěvků moje polička 28. ledna 2017 14:26
Reakce na whiskas:

černá mi dělá trochu starost, hnědá má 2,5 kg a černá skoro o kilo míň:( Tu jsme museli rozkrmovat ale teď žere, je veselá (až moc) žádný zjevný problém nemá... Vždycky dáme misku, dáme černou ta chvíli žere, a pak kouká kolem a kochá se :D Teď mi s něma manžel odjel do Ovy, tak je mi smutno :(

Offline rasaNori
8826 příspěvků moje polička 28. ledna 2017 14:30

Jinak kdyby chtěl někdo jedno štěně, stále nemá budoucího majitele:) Socializaci mají teda řádnou :D

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 28. ledna 2017 14:37
Reakce na Potrefenáhusa:

Nám vysvetľovala chovateľka, že na tieto žľazy pri barfe (a ich samovyprázdňovanie) sú dobré kosti, resp. teda kuracie skelety a krky. Pes to pohryzie - teraz trošku nechutnejší popis, ale neviem to kulantne zaobaliť - tým sa mu zahustí stolica a ako tlačí, zároveň vyprázdňuje aj tie žľazy. Vraj preto barfované psy nesmrdia, pretože tým, že prijímajú veľa kostí majú tie žľazy stále čisté, netreba ich ručne vytláčať a nezanášajú sa. Je fakt, že minula som oňuchávala barfovanú vyžlu a RR a nemali vôbec žiaden zácpach a náš puberťák minule nemal pár dní po sebe kosti a začal smrdieť psinou (to si stále nie som istá, či bolo tou absenciou kostí, nakoľko on si doma nemá problém ľahnúť na koberček, na ktorý sa predtým v noci ehm...vygrcal...).

Offline Ginevra
911 příspěvků moje polička 28. ledna 2017 14:43
Reakce na Mohučanka:

Tenhle problém měla jednou naše kočka, doktor na to celkem koukal, prý je to u koček dost rarita, ale ona musí mít vždycky něco extra. Prý to vzniklo z toho, že se něčeho lekla (v našem případě potkala na zahradě ježka), z toho se ta žlázka ucpala a pak praskla. Po vyčištění a injekci atb se jí ale rychle ulevilo, lampu měla asi jen dva dny, pak si toho přestala všímat a bylo to dobrý.

Držím palce všem marodům! 

Naše minulá kočka to měla taky, opakovaně a oboustranně. Nakonec jsme jí museli s odstupem několika let nechat obě žlázy odstranit, z toho tu druhou už v hodně pokročilém věku. Ale jinak to nešlo. Límec-kornoutek samozřejmě hroznej vopruz, bylo mi jí líto, ale nedalo se nic dělat, jinak by si to rozlízala. 

Offline Dadoo
11629 příspěvků moje polička 28. ledna 2017 15:03

Ty límce ala lampa jsou příšerný! Někde jsem viděla nafukovací a to se mi líbilo tisíckrát víc, ale nějak už nevím kde.

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 28. ledna 2017 15:15
Reakce na Dadoo:

Nafukovacie vyrába Kong.

Offline Potrefenáhusa
38692 příspěvků moje polička 28. ledna 2017 15:16
Reakce na Dadoo:

nafukovací límec jsem teď taky někde viděla a už včera si říkala, že by se to fakt do foroty hodilo, kamarádka ho má myslím pro kočku, která má často zánět v oku a drbe se.

Rufík je vzornej a trpělivej pacient, vypadá to, že už ho to nebolí (ale bez límce by si to ošetřoval), tak teď dáváme obklady z dubový kůry, zrovna jsme dokončili seanci, vypadá to o 100 % líp než včera.

já se teda přiznám, že i když ten zánět měl  Čenda asi 2x (veterina, čištění, atb), tak nikdy ne až takhle a já jsem si v první chvíli myslela, že je to kost zapíchnutá do zadku, která se klube ven  Syrový kosti totiž dáváme a zrovna tenhle tejden jsme měli takový pěkný hovězí...

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 28. ledna 2017 15:18
Reakce na pecka:

barbuchawhiskas Jiná Realita Samozrejme, že som ju hneď vyslobodila. Chcela sa vyvlieknuť, to riešim denne tak 10 krát. Prosím povšimnite si úsmevu. Má z toho strašnú srandu. 

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 28. ledna 2017 15:33
Reakce na rasaNori:

To je radosti. Hneď by som ich všetkých (veľkých aj malých) poňuňala. 

A myslela som, že šteniatka ostávajú v rodine. 

Offline rasaNori
8826 příspěvků moje polička 28. ledna 2017 15:48
Reakce na paktofonika:

Jo já taky :D Nakonec se však stalo a hledáme majitele i jinde. No díkybohu už žádné jiné štěňata nebudou.

Offline wendulka admin
16642 příspěvků moje polička 28. ledna 2017 16:24
Reakce na paktofonika:

A pak že jí nesundá.

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 28. ledna 2017 16:31
Reakce na wendulka:

Však v pondelok už ju vyslobodia :D

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 28. ledna 2017 17:07
Reakce na Potrefenáhusa:

já si poslední dobou přijdu jako docela trapně, ale ty popisy procedur u marodů a fotky ve mně vyvolávají nepřístojné veselí.

představila jsem si živě, jak dáváte rufíčkovi obkladek...tam  vůbec netuším, jak se to dá udělat, rozhodně s pupíkem by to nešlo.