Chlpáči a iné

Doufám, že už jste ji z té sítě vymotala
.
Jak se daří pacientovi? ![]()

Když vidím takovou nadílku, okamžitě bych zapomněla na připálenou polévku. To je absolutní nálož radosti. Jsou kouzelní
.
černá mi dělá trochu starost, hnědá má 2,5 kg a černá skoro o kilo míň:( Tu jsme museli rozkrmovat ale teď žere, je veselá (až moc) žádný zjevný problém nemá... Vždycky dáme misku, dáme černou ta chvíli žere, a pak kouká kolem a kochá se :D Teď mi s něma manžel odjel do Ovy, tak je mi smutno :(
Jinak kdyby chtěl někdo jedno štěně, stále nemá budoucího majitele:) Socializaci mají teda řádnou :D
Nám vysvetľovala chovateľka, že na tieto žľazy pri barfe (a ich samovyprázdňovanie) sú dobré kosti, resp. teda kuracie skelety a krky. Pes to pohryzie - teraz trošku nechutnejší popis, ale neviem to kulantne zaobaliť - tým sa mu zahustí stolica a ako tlačí, zároveň vyprázdňuje aj tie žľazy. Vraj preto barfované psy nesmrdia, pretože tým, že prijímajú veľa kostí majú tie žľazy stále čisté, netreba ich ručne vytláčať a nezanášajú sa. Je fakt, že minula som oňuchávala barfovanú vyžlu a RR a nemali vôbec žiaden zácpach a náš puberťák minule nemal pár dní po sebe kosti a začal smrdieť psinou (to si stále nie som istá, či bolo tou absenciou kostí, nakoľko on si doma nemá problém ľahnúť na koberček, na ktorý sa predtým v noci ehm...vygrcal...
).
Tenhle problém měla jednou naše kočka, doktor na to celkem koukal, prý je to u koček dost rarita, ale ona musí mít vždycky něco extra. Prý to vzniklo z toho, že se něčeho lekla (v našem případě potkala na zahradě ježka), z toho se ta žlázka ucpala a pak praskla. Po vyčištění a injekci atb se jí ale rychle ulevilo, lampu měla asi jen dva dny, pak si toho přestala všímat a bylo to dobrý.
Držím palce všem marodům!
Naše minulá kočka to měla taky, opakovaně a oboustranně. Nakonec jsme jí museli s odstupem několika let nechat obě žlázy odstranit, z toho tu druhou už v hodně pokročilém věku. Ale jinak to nešlo. Límec-kornoutek samozřejmě hroznej vopruz, bylo mi jí líto, ale nedalo se nic dělat, jinak by si to rozlízala.
Ty límce ala lampa jsou příšerný! Někde jsem viděla nafukovací a to se mi líbilo tisíckrát víc, ale nějak už nevím kde.
nafukovací límec jsem teď taky někde viděla a už včera si říkala, že by se to fakt do foroty hodilo, kamarádka ho má myslím pro kočku, která má často zánět v oku a drbe se.
Rufík je vzornej a trpělivej pacient, vypadá to, že už ho to nebolí (ale bez límce by si to ošetřoval), tak teď dáváme obklady z dubový kůry, zrovna jsme dokončili seanci, vypadá to o 100 % líp než včera.
já se teda přiznám, že i když ten zánět měl Čenda asi 2x (veterina, čištění, atb), tak nikdy ne až takhle a já jsem si v první chvíli myslela, že je to kost zapíchnutá do zadku, která se klube ven
Syrový kosti totiž dáváme a zrovna tenhle tejden jsme měli takový pěkný hovězí...
barbucha, whiskas Jiná Realita Samozrejme, že som ju hneď vyslobodila. Chcela sa vyvlieknuť, to riešim denne tak 10 krát. Prosím povšimnite si úsmevu. Má z toho strašnú srandu. ![]()
Niečo som našla aj tu
http://www.veterinarnikosmetika.cz/comfy-collar-nafukovaci-limec-pro-psy/
https://www.caskrmeni.cz/eshop/psi/ochranne-limce/ochranny-nafukovaci-limec-boobooloon-xl/
http://www.rak-brno.cz/bezpecnost-psa/6128-ochranny-limec-nafukovaci-pro-psa-kocku-8-18cm.html
To je radosti. Hneď by som ich všetkých (veľkých aj malých) poňuňala.
A myslela som, že šteniatka ostávajú v rodine.
Jo já taky :D Nakonec se však stalo a hledáme majitele i jinde. No díkybohu už žádné jiné štěňata nebudou.
![]()
![]()
![]()

A pak že jí nesundá
.
Však v pondelok už ju vyslobodia :D
já si poslední dobou přijdu jako docela trapně, ale ty popisy procedur u marodů a fotky ve mně vyvolávají nepřístojné veselí.
představila jsem si živě, jak dáváte rufíčkovi obkladek...tam ![]()
vůbec netuším, jak se to dá udělat, rozhodně s pupíkem by to nešlo.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.
Esxence 2026: Poprvé. Doslova.
Guerlain Masterclass a my