Friga za zahradaku ke Slavii je to teda celkem kus na pejska!
no ale známým utekl u Prahy husky a našel se až někde pomalu u Brna???
tak pro huskyho zadnej velkej problém....osobni zkušenost s vlastními láskami, měla jsem s nimi víc nervů než s detmi
Řecko zdravi chlupate kamarady, specialne zrzundy! Mama kocka privedla deti na veceri, jeste se tam motalo jedno cerne kote a jeden sedy tygrik.

Kokoska boží ![]()
RoSa Friga Já přiznám se moc nechápu lidi, co utíkací psy pustí opakovaně na volno, mně jednou pubertální Cid utekl v lese a těch 5-10 minut, než se vrátil, mi přišlo jako hodina, šlapal pak nějakou dobu na laně, než si zase vysloužil důvěru.
Donedávna jsem si myslela, že je to spíš věc minulosti, si pamatuju z dětství, že se menší psi lecjak, přeskočili/podhrabali a chodili si v partě po vsi, moc to nikdo neřešil. Ale sousedi to tu provozovali ještě nedávno, akorát vybavili psa GPSkou, chodil tu sám, několkakilometrový tůry po celým městě i v lese, no už ho nemají ;-(.
Zina přesně! GPSka psa nezachrání, před autem, před myslivcem... jen zdokumentuje výskyt... já teda svýho psa pouštim na volno jedině na oplocený zahradě, jinak ani náhodou! v lese už vůbec bych psa nepustila... jo a jsem zastánce Flexiny po městě
stopovačku taky máme
Zina ja jsem Frigu zkusila jako odrostlejsi stene pustit trikrat. Poprve jsem ji odvolala od srny a rikala jsem si, ze fakt dobry. Podruhy proste zdrhla na asi 15 minut. Pak jsem to po nejaky dobe zkusila jeste jednou a to po chvilce zase zdrhla, tak ma od ty doby utrum. Myslim, ze se ji to behani na volno zalibilo az prilis a je to pro ni tak velka odmena, ze proste neposlechne. Poustime ji jen ve psim parku a pak na chate. Nekolikrat nam utekla ze psiho parku, kdyz tam nekdo prichazel ci odchazel a ona proklouzla. Pred par lety ale nastesti delali novy plot a ted je tam dvojita branka. Pak taky nekolikrat vytrhla tchyni voditko z ruky a utekla i s nim.
Friga S tím vytrženým vodítkem jsi mi připomněla, že se mi to stalo před pár dny. Ráno venčím s flexinou (bo v 5 ráno jsem rozespalá, tak je to pro mě nejpohodlnější) a Minnie takovou rychlostí vystartovala za dvěma zajíci, že jsem ji neudržela a lítala po parku jak v nějaké černobílé grotesce, jak bejvaly ty zrychlený záběry. Ta flexina za ní pěkně cvakala, jak se odrážela od asfaltu...
No, proběhla se holka. Jinak pouštím na loukách za chalupou na volno, tam to zná dobře, tak spoléhám, že by cestu domů našla, i když se trošku bojím. Na vejlety pouze se stopovačkou.
Marbuša to ja se nebojim, ze by se Friga ztratila. Spis ze ji srazi auto nebo nekam spadne a nedostane se pryc. Ona se z tech svych zdrhacich vyletu vzdycky vratila na misto odkud utekla. Jednou ji sla tchyne hledat a to se pak Friga vydala na nejblizsi misto, o kterem vedela, ze tam bydli kamarad. Sla mu knucet pod okno. A jednou se zasekla voditkem u nejakych lidi na terase, ti ji pak odchytili. A jeste jindy se pak vratila s prekousnutym voditkem, takze se ocividne nekde v lese zasekla.
Corina blahe pameti utekla pri hlidani kamaradum, meli party s nafukovacimi balonky, a ona je nenavidela. Takze muz volal vecer po praci, ze k nim jede domu, tak se ptam jestli na party, a on ze ne, ze hledat psa:D Oni ji chudaci hledali cele odpoledne, a ona se mezitim vydala skoro 15 km kolem Berounky k nejblizsi hospode, kde na nas cekala. A psa jsem jim z Ostravy nasla ja, jen jsem tenkrat poslala zpravu, kde si ji maji vyzvednout![]()
![]()
Strejdy pes chodil na volno běžně s ním, jenže pak se jednou lekl a bylo. Lekl se, netrefil domů a našli jsme ho, ale až za dva měsíce a asi 150 km daleko. Jako tu největší část cesty samozřejmě urazil tak, že už ho prostě vezli k novému majiteli, ale ten první den od zaběhnutí stejně šel třeba 15-20 km a jako navíc tak ruzně přes lesy, že to bylo uplně mimo okruh našeho pátrání, už to prostě vyšlo třeba skoro pulhodiny jízdy autem, tam nás vůbec nenapadlo hledat.
Ja som taká rada, že Elzicka uz nrma taky ten temperament. Byvalo to náročné ísť s nou na prechádzku. U nas teda muarl byť na pevno, lebo srnky, bažanty a zajace všade.
Dcéra teraz vravi ze taký kľudný a milý psík je top. Co je pravda, chodia ju tu zdravit a mojkat všetky deti z okolia
, ale nebolo to tak vždy. Vy iehala k bránke a stekala na cyklustov a psov, ktorí sa tu poflakuju na voľno a bez nikoho stále.
My stále zvažujeme že by sme zohnali mladeho psika k nej, len akosi nevieme, či by to bolj pre nu dobre. Je to miláčik, maznáčik láska pre nás všetkých hlavne pre deti.

Janulik03 nedělejte to - já jsem se tady na to onehdá ptala, a uvědomila jsem si pak, že ten starý pejsek má opravdu jen mě a lidi, co zná, jsme jeho celej život, celej svět... doteď jsem tady byla jen pro něj... nově by se musel dělit o lásku a pozornost ještě s dalším pejskem, a toho starýho/původního by to mohlo mrzet a nechápal by to... takhle jsem si chtěla pořídit k Ronýskovi tu Roxynku z RR v nouzi, ale dopadlo to jak to dopadlo, no...
RoSa no to je presne ten dôvod, prečo ju máme jedinú ![]()
Janulik03 ještě není na to správný čas, resp už je pozdě... si myslím, že druhýho pejska je potřeba pořídit dřív, max tak do 5 let stáří toho prvního... ![]()
RoSa no my sme dalsieho , teda Elzicku kúpili asi 5 rokov po prvom. Skôr to nešlo
Janulik03 RoSa To je zajímavý téma, do toho se nemůžu nezapojit! Konkrétně to musí každý sám odhadnout, protože svýho psa zná nejlíp, ale obecně bych dalšího psa k psímu seniorovi, který byl zvyklý být celý život sám, nepořizovala. Když už, tak určitě ne štěně, a spíš bych k tomu byla nakloněná, kdyby ten jedináček byl pes-kluk. Starší fenky mi přijdou, že fakt nejsou na to, aby je nějaký maldší pes prudil, zvědavé, a ztrácí zájem o hru o dost dřív.
U psa, který byl zvyklý na parťáka nebo parťáky, je to dost jiný, my jsme třeba chtěli po odchodu Belisy počkat, protože nás čekalo náhradní bydlení a rekonstrukce. Terk to ale nesl tak špatně, že jsme nakonec Cida pořídili o dost dřív a všechno jsme to absolovali už s ním. Terkovi bylo v té době už 9, ale jsem si tak na 90 % jistá, že kdyby nepřišel parťák, tak odběhne za Belisou za duhový most ještě ten samý rok, ne až o 4 roky pozdějc.
Cidovi je teď osm, vím, že by druhýho psa přijal a i by u něj ožil, i na stejný pohlaví bych si troufla, ale nedala bych to teď asi já. Takže i když mi tu druhý pes chybí, tak cíleně do něj nepůjdeme, a později se uvidí (pevně doufám, že ten čas ještě nadejde :-).
Cidovi je teď osm, vím, že by druhýho psa přijal a i by u něj ožil, i na stejný pohlaví bych si troufla, ale nedala bych to teď asi já. Takže i když mi tu druhý pes chybí, tak cíleně do něj nepůjdeme, a později se uvidí (pevně doufám, že ten čas ještě nadejde :-).
mame to stejně ![]()
ale trnka je taková pro-rodinná, já myslím, ze by ji to radost udelalo asi celou dobu

Zina dik za názor. Elzicka ma 11 rokov, má dada svoj kľud. Deti miluje, strpi fakt všetko a s láskou, ale ten druhý pes by bol isto problém, nevraviac o tom, že keď už, tak ja preferujem fenky a to vôbec by nešlo.
Sestra na RR psa a tam prišli k druhemu psovi ( fenke) ked mal 6 rokov. Proste zomrel sused a mal dvojročnú fenku, ktorú nikto nechcel. Tak skončila u nich, taka mala podvratacka, dedinska zmes, a stala sa z nej veľká šéfka. Musi všetko mať pod kontrolou
je naprosto úžasná a Edy je z nej uplne paf. Láska.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Vítejte! Je to sice otrava, ale pokud chceme, aby naše webové stránky nadále fungovaly, musíme Vás obrat o trochu Vašeho času, abyste si nastavili své vlastní kombinace cukroví. Koláčky si prosím nastavte podle své chuti:
Více informací o zpracování osobních údajů najdete v našich zásadách ochrany osobních údajů.
Nezbytné koláčky
Zajišťují základní funkce webu, bezpečnost a správné zobrazení stránek, bez nich by parfumanie.cz nefungovala správně.
Analytické koláčky
Pomáhají nám pochopit, jak návštěvníci web používají, abychom ho mohli zlepšovat, například anonymní statistiky návštěvnosti.
Marketingové koláčky
Slouží k zobrazování relevantní reklamy a obsahu na základě Vašeho chování na webu.
Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit v nastavení koláčků v patičce webu.