Chlpáči a iné

09. srpna 2014 22:02
Offline MP Marge
6809 příspěvků moje polička 31. prosince 2024 17:00

Jinak ja uz jsem nasrana dopredu kvuli petardam - dle zkusenosti z 4. cervence to tady bude jak u Verdunu

Je ale zajimave, ze ty rachejtle vadi predevsim mne! Co se tyka zvere, mam obrovskou kliku v tom, ze to jsou vsichni takovi salamisti,  ze je jim to v podstate jedno. Akorat Chico, kdyz neco pobliz bouchne opravdu nahlas, se citi povinovan na to zastekat a "zahnat"  to

Offline Ronna
1088 příspěvků moje polička 04. ledna 2025 18:26

Náš kocour má alergii. Najednou se začal šíleně škrábat a kousat do noh.

Už dva měsíce jedeme hypoalergenní stravu, často to vůbec nechce a teď ke konci  té nařízené diety už se škrábe zase. Tak nevím, zda to není i něčím jiným. Chudáček se pořád umývá a umývá, asi ho kůže dost svědí. Na jídlo je dost vybíravý. Snažím se kupovat kvalitní konzervy, ale nejvíc mu vždy chutnaly stejně ty obyčejný. Misky má z kameniny. Kočkolit přírodní. Nemáte někdo zkušenost?

Offline Potrefenáhusa
38528 příspěvků moje polička 04. ledna 2025 18:29

Ronna přírodní stelivo je co? Slyšela jsem o kočce, která měla alergii snad na kukuřici a nektery  stelivo vubec nemohla mit (treba cats best)

jinak moc soucitim :-( 

Offline Ronna
1088 příspěvků moje polička 04. ledna 2025 18:47

Potrefenáhusa

Má dva záchody, v jednom Cats best peletky, v druhém bentonite. 

Zkusím vyměnit, ale má to léta. 

Offline Catherinne
10750 příspěvků moje polička 04. ledna 2025 20:13

Ronna bohužel radu nemám, ale soucítím moc. Je to náročný, když nevíme jak jim pomoct.

Offline Samantha
3285 příspěvků moje polička 04. ledna 2025 21:24

Ronna Někdy to může být u zvířete taky ze stresu. Já mám teda psa a "léčíme" to tak, že mu plácnu na lízací podložku něco dobrého a on si tak jako hraje a nohy nechá na pokoji.

Offline viktorka_od splavu
49106 příspěvků moje polička 05. ledna 2025 08:51

Ronna náš obezní kocour se olizuje když mu snížíme krmnou dávku vylizuje si chlupy až na kůži takže ano může to být i psychicky.

jinak jednu dobu mi kočičáci zvraceli úplně po všem a jediná Účinná "hypoalergenní"strava byl barf. Je to sice složitější než U psů ale žádná raketová věda. prospívali na tom výborně

49106 příspěvků moje polička 05. ledna 2025 08:52

Catherinne jak to u vas vypada?

Offline zdensy
1132 příspěvků moje polička 05. ledna 2025 09:56
Reakce na Ronna:

Náš kocour má alergii. Najednou se začal šíleně škrábat a kousat do noh.

Už dva měsíce jedeme hypoalergenní stravu, často to vůbec nechce a teď ke konci  té nařízené diety už se škrábe zase. Tak nevím, zda to není i něčím jiným. Chudáček se pořád umývá a umývá, asi ho kůže dost svědí. Na jídlo je dost vybíravý. Snažím se kupovat kvalitní konzervy, ale nejvíc mu vždy chutnaly stejně ty obyčejný. Misky má z kameniny. Kočkolit přírodní. Nemáte někdo zkušenost?

​ A nemůže mít svrab? Sice bývá u koček spíš v uších a na hlavě. I když u domácího kocoura je to téměř vyloučeno. Pak by mohla zabrat kapka mezi lopatky Stronghold.

Offline Zina
6320 příspěvků moje polička 05. ledna 2025 10:50

Ronna Taky soucítím, tyhle alergie jsou často o dlouhým zkoušení, my jsme se toho jednou nemohli zbavit u potkana, a nakonec to samo zmizelo, když jsme se přestěhovali do bytu, kde nebyly žádný koberce. Jinak bych taky popřemýšlela o barfu, u nás to jedný rodinný kočcce pomohlo, u psů vím o spoustě případů. 

zdensy Svrab může mít i z podestýlky, ale ten by asi vet poznal.

Offline zdensy
1132 příspěvků moje polička 05. ledna 2025 13:17

Zina , no, někdy taky ne, měli jsme morče a vet to poznala až napodruhé. Chytl to z darovaného sena. A do pár dní po dg byl pokoj

Offline Catherinne
10750 příspěvků moje polička 05. ledna 2025 21:56

Catherinne jak to u vas vypada?

​děkujeme za optání. Poslední 3 dny je to krásný, hodnoty cukru ideální, žádný hyppolykémie, klepu to kam to jde.

Škoda, že nejde nahrát fotka grafu, ale chlubila jsem se na IG, tak tam je k nahlédnutí

49106 příspěvků moje polička 05. ledna 2025 22:04

Catherinne at to tak zustane!

Offline Catherinne
10750 příspěvků moje polička 05. ledna 2025 22:06

viktorka_od splavu ano prosím , moc díky

Offline moora
8662 příspěvků moje polička 06. ledna 2025 06:40

Catherinne dobry zpravy, at to vydrzi!

Offline Zina
6320 příspěvků moje polička 06. ledna 2025 09:44

zdensy naši potkani chytli svrab z podestýlky, z těch kukuřičných štěpek, poznala jsem to teda i já, ale mělo to klasický projevy

u psa jsme skoro třičtvrtě roku válčili s vyrážkou kolem krku, nemohli jsme se toho zbavit, pak jsme jeli na dovolenou do Alp, kde se nám něklam zatoulal obojek, takže chodil jen na postroji, a najednou byl exzém pryč. Pak chodil chvíli na postroji, ale pochopitelně na něm tahal, tak mě napadlo koupit jiný obojek, vypadá to jak takový pevný silikon, a od té doby je v pohodě.

Takže to začal dělat ten obojek, i když jsem  ho pochopitelně prala, tak v něm asi  pořád něco přežívalo.

Offline Zina
6320 příspěvků moje polička 06. ledna 2025 10:46

Catherinne Taky moc držím palce, ať to takhle vydrží, už byste si to všichni zasloužili!

Offline zdensy
1132 příspěvků moje polička 06. ledna 2025 17:47

Zina , vidíš, obojek. Další tip k uložení

Offline Potrefenáhusa
38528 příspěvků moje polička 06. ledna 2025 20:11

Byli jsme včera u leonka, to zvíře snad pořád ještě roste 

Offline Jos
příspěvků moje polička 06. ledna 2025 20:24

Potrefenáhusa ten je bozi. Nas by potreboval takoveho kamose. Bohuzel cerny flek se blbe foti a roste taky porad dal.