Chlpáči a iné

09. srpna 2014 22:02
Offline Marbuša
1397 příspěvků moje polička 31. ledna 2025 11:35

rasaNori Ó, to je velká radost! Těším se na další fotky.

Offline bublifuk
příspěvků moje polička 02. února 2025 19:20

Teď jsem byla na webináři s Turid Rugaas a bylo to taaak milý! A optimistický!

Offline Marbuša
1397 příspěvků moje polička 03. února 2025 13:05

bublifuk To je ta, co napsala tu knížku o konejšivých signálech? Dá se říct, co na té přednášce bylo nejzajímavější? Nebo překvapivé? 

Offline bublifuk
příspěvků moje polička 03. února 2025 18:27

Marbuša

Jo, je to ona. Vypadla na mě na facebooku reklama na nějakou norskou psí školu a tenhle webinář. Byl to free webinář, takže jsem nečekala nic speciálního. Většinou to bývá upoutávka na následný kurz.

Bylo to v angličtině, ale mluvily (dámy) krásně pomalu, takže jsem se chytala i já. A bylo to takové představení základů psí komunikace v první části (srozumitelně a s obrázky), pak byla část s otázkami. Pro mě pozitivní, že prý každý pes se může naučit být zdvořilý a naskakování není dominance (to si myslím tak nějak dlouhodobě) J

Měl přijít na email odkaz na záznam (dostupný na 24 hodin), ale bohužel to se někde zatoulalo. Část, kde byly otázky už nebyla nahrávaná (ale zajímavá).

Dodatek: ještě bylo stručně představeno, jak by měla vypadat socializace.

Offline Samantha
3282 příspěvků moje polička 03. února 2025 18:55

bublifuk Prosím tě, v jakém směru optimistický? Jakože jsi nedostala čočku, že děláš všechno špatně a tvůj pes chudáček vlastně za nic nemůže?

Offline bublifuk
příspěvků moje polička 03. února 2025 19:23

Samantha tak to nebylo o mým psovi, ani jsem se na nic neptala. Asi nerozumím, za co by měl moct a určitě to není chudáček. Pokud něco nefunguje, nevede k cíli, tak to asi dělám špatně a je třeba jiná cesta.

V tom, že se s tím zvířetem dá komunikovat, je schopný se to naučit správně. 

Offline Samantha
3282 příspěvků moje polička 03. února 2025 19:59

bublifuk Tak to nebylo míněno přímo na tebe a tvého psa. Ale já pokaždé, když jsem se setkala s nějakým trenérem, tak mi bylo vysvětleno, že blbec jsem já.

Až na poslední trenérku Báru, která to podala velice citlivě a díky které jsem se i já cítila v pohodě a Ben začal chodit bez problémů na vodítku bez tahání. A po několika letech snahy odnaučit ho sežrat každý papírový kapesník, co najde, to dnes zvládneme bez ztráty kytičky.

Kdo by chtěl kontakt, dám do SZ.

Offline bublifuk
příspěvků moje polička 03. února 2025 20:39

Samantha neumím to úplně správně napsat, ale bylo to fajn i stylem výkladu/ přednesu. Ale tohle nebylo o trénování, ale jenom o komunikaci. I u těch otázek bylo řečeno, že některé jsou dotaz spíš na trénink a to teď řešit nebudou.

Dobrej trenér je výhra, zvlášť když si to sedne i lidsky. Protože před lidma jsem víc v křeči a chovám se jinak i já jako člověk..

Offline Marbuša
1397 příspěvků moje polička 04. února 2025 07:40

bublifukTo by mě určitě zajímalo, ale moje angličtina by nestačila asi ani na tohle, bohužel. Chtěla jsem napsat, že vítám každou osvětu, cokoli, ale když mi jednou trenérka říkala, že nás pejskaře lituje, co se na nás hrne na sítích a v podcastech za blbosti, tak člověk by si měl opravdu vybírat, na koho dá. Jak píše Samantha, mně to trvalo několik lekcí, než jsem začala bejt k naší trenérce upřímná, uvolněná, nebojím se ztrapnit blbým dotazem a tak. Myslím, že každá vložená koruna se nám vrátila.

Offline Krehutka blogger
3528 příspěvků moje polička 05. února 2025 11:23

Level 'crazy dog lady' unlocked

Offline Krehutka blogger
3528 příspěvků moje polička 05. února 2025 11:25
Offline Sweet Potato
39940 příspěvků moje polička 05. února 2025 11:35

Krehutka Urputné ladění?

Offline Zina
6320 příspěvků moje polička 05. února 2025 12:47

Samantha Ty jo, tahání to je pořád taková moje Achillova pata. Cid jde buď pod povelem, na volno, nebo prostě táhne jak sáňovej pes. Už jsem tomu i dost úsilí věnovala včetně minimálně jednoho kurzu, ale jsem na něj v tomhle fakt krátká. Přitom jsme zvládli netahání i s ridgebackem a vlkodavkou, což taky nejsou malí psi (ty postupy se většinou ukazujou na něčem do max 25 kilo), ale tady jsem fakt pohořela. 

Offline RoSa
10058 příspěvků moje polička 05. února 2025 13:06

Zina co Halti, zkoušelas?

já to teda s RR dycky nějak zvládla bez, ale mám ho v šufleti

Offline Krehutka blogger
3528 příspěvků moje polička 05. února 2025 16:48

Sweet Potato urputněji už to nejde

Offline Zina
6320 příspěvků moje polička 05. února 2025 18:06

RoSa Mám, ale považuji i za důkaz osobního selhání :-D. Používám ji málo, jen když mě bolí záda nebo občas ruka. My toho nachodíme nejvíc na volno a zbylý sitace řeším chůzí pod povelem, ale tu pohodovou, nezpovelovanou chůzi na prověšeným vodítku nemáme, no.

Offline Samantha
3282 příspěvků moje polička 05. února 2025 23:12

Zina Jojo, je to otázka důslednosti.

Ale my jsme právě příklad, že to jde i ve vyšším věku psa (i cvičitele) 

Ben tedy není RR, ale do síly si nezadá - aktuálně má 28,7 Kg s dost vypracované pohrudí. 

(já tedy taky, ne ta kila, ale paže mi dost zesílily

Offline bublifuk
příspěvků moje polička 06. února 2025 08:06

Krehutka žlutá souprava vypadá moc dobře.

Met konferenci znám. Ale je to pro mě dost drahé a jednotlivá přednáška nejde koupit. Letos to vypadá zajímavě, ale mně někdy ty online věci utečou i zaplacené (jo půl roku přístup, ale i tak to utíká).

Offline bublifuk
příspěvků moje polička 06. února 2025 08:09

Marbuša dobrý trenér je fakt výhra. Tu poznámku od Samantha jsem nejdřív špatně pochopila. Od trenéra to neznám. Ale mám přístup jako z Cimrmana - chyba je na straně učitele. Ale uznávám, že je poněkud frustrující, slyšet - tohle od vás (pes) nikdy neslyšel, dělejte to takto... (no slyšel a i to tak dělám :D )

Offline Sweet Potato
39940 příspěvků moje polička 09. února 2025 19:26