Chlpáči a iné

09. srpna 2014 22:02
Offline Jos
příspěvků moje polička 26. ledna 2025 14:07

Samantha tak kdo aspon tusi charakteristiku plemene, tak NF na zapasy vazne nejsou. To

uz je bojovnejsi jezevcik. Ale tihle velci se neumi toulat, my o toho minuleho taky prisli tragicky. Hlidali moji rodice a branku jen zavreli, nezamkli. A nas pes s jejich retrivrem umeli otevirat i k sobe. Prvni silnice . Pred lety jsme meli retrivra zdrhace, porizen uz dospely a ten zdolal jakykoli plot. Kdyz sli prarodice z nakupu skoro jim podrazil nohy a zdrhal. To bylo porad neco, clovek se nesmel otocit, nebo zajizdet autem v jeho pritomnosti. A nikdy se mu nic nestalo. Ucastnil se svateb, pruvodu, dosel do okresniho mesta kousek od chaty. Parkrat volali i mestaci preventivne, ze nejakeho psa nasli a jestli je tomík doma . Tehdy brala telefon mama a uplne to nepochopila, a rika ze sedi na gauci. Muj muz se totiz jmenuje stejne....v kufru auta uz jsme meli preventivne bombonieru a lahev vina az zas nekdo zavola, ze ho nasel. 

Ale ti dva se jeste nenasli a hlavne jim neutekli, ty asi fakt nekdo vzal

Offline bublifuk
příspěvků moje polička 26. ledna 2025 15:03

Jos přiznávám, že nevím, k čemu se ti psi kradou. Jediné co mě napadá je množení. ALe pořád tam mám spoustu ale..

Kdysi jsme měli kokra, ten si chodil sám. Když jsme byli u babičky, rozpletl na zahradě plot a přes dvoje sousedy šel na toulky.. A pak seděl za brankou a čekal, až ho někdo pustí domů..

No a tenhle může mít otevřenou branku a nejde nikam. A ještě jsou v plotě díry jak vrata a nijak ho to nezajímá.. Když jsem odešla zadní brankou pryč a přišla přední, tak jsem se na chvíli lekla, že zdrhnul (byl sám na zahradě). A on seděl u té zadní branky, poblíž díry v plotě a čučel za plot

Offline Potrefenáhusa
38528 příspěvků moje polička 26. ledna 2025 15:11

Jos no ja kdysi cetla, ze se na tech kradenejch můžou ti zápasící trénovat, z toho mi je blbě moc, a na fenách, co vypadaj jak nějaký plemeno, se může chovat...

Offline bublifuk
příspěvků moje polička 26. ledna 2025 15:32

Potrefenáhusa uff, tak z toho je mi taky blbě moc

Offline Potrefenáhusa
38528 příspěvků moje polička 26. ledna 2025 15:50

bublifuk ja nevim, jestli se tohle u nas fakt deje, jen jsem kdysi cetla podezření 

Offline MP Marge
6809 příspěvků moje polička 26. ledna 2025 17:03

Potrefenáhusa Tohle se v USA deje bezne, a prave v Chicagu, kdyz nekdo ukradne pibula nebo rotvajlera, tak je slusna sance,  ze je to prave k temto ucelum. Mali psi se kradou jako navnada a feny do ilegalnich mnoziren.

Offline Samantha
3282 příspěvků moje polička 26. ledna 2025 17:18

Potrefenáhusa 

Všechno, z čeho kápnou nějaký prachy, se může stát.

Nakonec i ten novofundlan může "posloužit" jako pěkná předložka. 

Jos Právě, že lidi, co pořádají zápasy, vůbec nemusí znát charakteristiku plemena. Jsou to bezmozci a navíc, ani nemusejí si psa pořizovat (=ukrást) sami.

A smažka jde a prostě vidí velkýho flekatýho psa... Nakonec, německá doga má nechvalnou minulost u SS za války. 

A když takový prevít zjistí, jak půl národa psa hledá, tak udělá co? Popraví ho a hodí do skruže. 

A zjisti, zda si zlomil pes vaz při pádu nebo byl mrtvý už před tím. Pitvu asi nikdo nenařídí. 

Offline bublifuk
příspěvků moje polička 26. ledna 2025 17:58

Potrefenáhusa jo první myšlenka byla, že to u nás snad není.. Ale hodila jsem rychlý dotaz na google a tak jednoznačné to asi není, plus to může být klidně do zahraničí. Na tohle člověk ani nechce myslet.

Offline RoSa
10058 příspěvků moje polička 26. ledna 2025 19:33

Samantha taky jsem někde slyšela, že je kradou, aby je pak vrátili za nálezný...

Offline Jos
příspěvků moje polička 26. ledna 2025 20:28

Potrefenáhusa no co sleduju ruzne skupiny, tak v Nemecku se ty zapasy deji hodne. A v pohranici se objevuji ruzne potrhani kangalove apod. Nevim, jestli je proste vypusti (lepsi nez aby je zabili), nebo jak to je. Ale takovych prispevku jsem cetla hodne. Ze se nekde najde pes, co asi presel hranice..:
Samantha samozrejme  nevim. Na mnozeni se NF nehodi. Oni zpocatku maji enormni naroky na vyzivu, sice je muzes prodat po mesici a pul ale i tak takove stene roste kilo za tyden. Nas mel v 51 dnech deset kilo. A porizovaci cenu klidne napisu. 25tis nwcele tri roky nazpet. CHS velmi vyhlasena, poharu maji pul domu a i kdyz neco vydelaji, tak na nich vazne nezbohatnou. Na mnozeni se hodi mensi a stredni modni plemena...

Offline Kokoska
34402 příspěvků moje polička 27. ledna 2025 19:46

Karja jak to dopadlo s kočkou?

Offline Karja
44197 příspěvků moje polička 27. ledna 2025 19:52

Kokoska Nakonec jsem tam jela asi hodinu před výkonem, ale kočce se to zdálo být fakt jedno. Jeli jsme si pro ni a už se probouzela. Dětem se nelíbí, že nemá chlupy, tak má od nich klid, nemusela jít přes víkend ven, myslím, že je spokojená moc s výkonem 

Offline Kokoska
34402 příspěvků moje polička 27. ledna 2025 20:10

Karja tak to je fajn, ze z toho neni vystresovana.

Offline Karja
44197 příspěvků moje polička 27. ledna 2025 20:14

Kokoska ajojo, myslím si, že za ten klid od děti by si to dala ještě jednou!

Offline bublifuk
příspěvků moje polička 27. ledna 2025 20:15

Jos tak to není mnoho, čekala bych aspoň dvojnásobek.

Právě jsem si říkala, že u tak velkých a ne úplně běžných plemen by to ani nebylo úplně jednoduché.

Offline Kokoska
34402 příspěvků moje polička 27. ledna 2025 20:18
Offline Catherinne
10750 příspěvků moje polička 27. ledna 2025 21:42

Minulý týden jsme byli na dovolené a nakonec jsme si  museli Ebby vzít sebou, protože je potřeba ji hodně hlídat a často kontrolovat hladinu cukru. Dvouhodinové cestování zvládla skvěle, bála jsem se změny místa. První dva dny při neznámém zvuku zalezla pod postel, ale na úplatky zase vylezla a byla v pohodě. Od třetího dne pohodička a když jsme na konci týdne odjížděli, měli zabaleno a uloženo v kufru auta, vyvalovala se na posteli jako by tam byla doma. Je to zlatíčko

Offline Fiction
1634 příspěvků moje polička 27. ledna 2025 22:28

Catherinne teda, to je krásný, jak jste to všichni zvládli! A ona je kouzelná a paráda, že toleruje ten senzor!

Offline Myrtila
5185 příspěvků moje polička 27. ledna 2025 22:30

Už je to pár let a na maloměstě, ale našemu učiteli ukradli labradora tamní bezdomovci, prý ty psy normálně jedli. Někdo z jeho studentů s nimi toho psa viděl, jel si pro něj do jejich squatu a za tisícovku si ho koupil zpátky. Kdybych to neměla z první ruky, snad bych tomu ani nevěřila. 
Ty zápasy by mě teda ale nenapadly, to je fakt strašný. 

Offline Catherinne
10750 příspěvků moje polička 27. ledna 2025 23:42

Fiction díky