Chlpáči a iné

09. srpna 2014 22:02
Offline RoSa
10095 příspěvků moje polička 09. března 2017 13:08
Reakce na Janulik03:

Zajímavý: Ronny to samý, a Sára (taky RR) předtím taky vodu nemusela...

no jo, asi geny: v Africe moc vody na koupání není...

Offline Janulik03
20159 příspěvků moje polička 09. března 2017 13:13
Reakce na RoSa:

Presne. Sestrin RR to isté. Ja ju umývam mokrou handrou. To jej nevadí. 

Offline Janulik03
20159 příspěvků moje polička 09. března 2017 13:30

Ale stráži krásne. 

Offline Zina
6322 příspěvků moje polička 09. března 2017 14:04
Reakce na Janulik03:

RoSa Mamčin ridgeback do rybníka vlez', byť jen po břicho, ale když ho jednou koupali doma, tak zbořil půl koupelny. Pak už se taky jen omýval :-).

A venčila jsem kdysi  s jednou paní a ta měla RR hned dva, říkala, že jeden ani nenamočí tlapky a druhý s ní běžně plave. Ale asi to byla spíš výjimka.

Offline Janulik03
20159 příspěvků moje polička 09. března 2017 14:12
Reakce na Zina:

Mne už chovateľka (silné slovo pre babu, ktorej fena raz porodila, štence oplakala a doteraz podávam raport o Elzičke ) prízvukovala, že kupanie u RR nehrozí. Tak ked som potom doma videla reakciu na prsknutie vodou, vedela som, že to bude boj. 

Offline Janulik03
20159 příspěvků moje polička 09. března 2017 14:15

Ale zas by som "potrebovala" prerobiť kupelku. Síce má len cca 7 rokov, ale robili si ju naši pre seba a je tam sprchový box, ktorý z duše neznášam, tak by som ju tam mohla skúsiť okupať? 

Offline RoSa
10095 příspěvků moje polička 09. března 2017 14:20
Reakce na Janulik03:

Tak já jednu archivní fotku Sárinky ve vaně dohledala - občas se mi podařilo (ve dvou lidech) dostat ji do vany a osprchovat. Pak to ale bylo čóro: běhala po bytě, oklepávala se, všude nacákáno, našlapáno...

Venku v přírodě ale nikdy do vody nešla.

Offline Zina
6322 příspěvků moje polička 09. března 2017 14:42
Reakce na RoSa:

Bart vodu fakt nemusel, máma, když něco dělala na zahradě, a on se jí tam motal ve výkopu, tak ho pokropila rozprašovačem na prádlo a on bryskně zmizel. Pak si mi stěžovala, že na flata to nefunguje, jaké překvapení :-).

Offline baltik
4964 příspěvků moje polička 09. března 2017 14:46

Nase stene vodu uplne miluje, normalne nam chodi do sprchoveho koutu a chlemta tam vodu a nevadi mu, ze na nej strikame, tak jsem zvedava, jestli i venku se bude tak vrhat do rek a rybniku

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 09. března 2017 14:49
Reakce na jinx:

Tak to taky znám, to s tím zadkem, případně ho člověk má třeba na uchu. Když jsme měli ještě obě kočičí holky, jedna vlezla na vrchní část hrudníku a ta druhá se nutně musela vmáčknout ještě někam pod nos. Lepší test na alergii si neumím představit. Možná hned na několik alergií.

Offline Janulik03
20159 příspěvků moje polička 09. března 2017 14:54
Reakce na RoSa:

To je krásne. Ked behá mokrý jazvečík po byte, tak sa dá, Ale také teľa už si ani nechcem predstaviť. 

Offline MiaW91
55 příspěvků moje polička 09. března 2017 15:03

u nás se koupe takto (občas je uražený a na mě se ani nepodívá  ) ale dá to hodně přemlouvání 

Offline dzizisketa
8917 příspěvků moje polička 09. března 2017 16:13
Reakce na Zina:

Děkuji za optání, příští středu jde na rentgen a po něm se uvidí, co přesně a v jakém rozsahu bude třeba operovat. Termín zákroku ale ještě nemáme.

A abych se držel tématu - Boňuše se ráda osvěžuje po bříško, plave jen s náma, za klackem nebo míčkem. Ale známe německého ovčáka, a to je asi maskovaná vydra, on se i potápí!

EDIT: a taky je namočená i se zády a kormidluje ocáskem, je to strašně roztomilé

Offline jinx
9427 příspěvků moje polička 09. března 2017 16:22
Reakce na dynda:

no to s tim vmacknutim, tak to je presne. Suzettka se muze zblaznit, kdyz zmerci, ze si Bu dovolila se ke mne pritulit. To nevaha, jde a vprdeli se treba i na deset cm ctvrecnich, jen aby na ni nahodou nekdo nezapomnel

Offline razorblade
8457 příspěvků moje polička 09. března 2017 16:24
Reakce na Janulik03:

jezisi to je tak krasnej pejsek! moje znama je nadsenou majitelkou dvou ridgebacku a na fb porad sdili fotky osirelych, kteri hledaji novou rodinu. ja uz jsem kolikrat mela chut se nejakyho toho nebozaka ujmout. ty jejich pohledy :)) ale nevim, co by tomu rekl pan domaci, ktery mi ve smlouve zakazal chovat domaci zvire .)

Offline RoSa
10095 příspěvků moje polička 09. března 2017 16:26
Reakce na razorblade:

a to může?

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 09. března 2017 16:39

To je tu ale pekných fotiek. Zdravim všetkých chlpáčov. Bohuzial nestiham ani čítať tak len pozeram fotky. ❤❤❤ Vsetci sú super!!!

Offline razorblade
8457 příspěvků moje polička 09. března 2017 16:43
Reakce na RoSa:

no... to nevim, nejsem odbornik na obcansky zakonik. ale urcite me muze vystehovat, kdyz se mu neco nebude libit :D

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 09. března 2017 16:54
Reakce na jinx:

To je "výhoda", když jsou kočky kámošky. Ti dva, co teď máme, se zrovna nemusí, takže taková akce nehrozí.

Offline Dadoo
11623 příspěvků moje polička 09. března 2017 17:23

Dadoo vodu šíleně miluje. Když jsem ji ještě jezdívala jenom hlídat, vozila sjem ji k rybníku a házela jsem jí klacek do vody. Čím dál jsem dokázala hodit, tím líp, pořád dokola, třeba destkrát, až úplně vyčerpaná padla a nemohly jsme odjet, dokud ho úplně nerozhryzala. Normálně skákala vždycky do vody s rozběhem, potopení jí nevadilo. Ideální pro ni bylo dlouhé dřevěné molo. To po něm letěla, odrazila se a skočila co nejdál. Normální psí šipky  Vždycky jsme říkali, že je asi křížená s bobrem.