Chlpáči a iné

09. srpna 2014 22:02
Offline palahniukowa
1430 příspěvků moje polička 07. března 2017 19:52

tiez dakujem vsetkym za rady a skusenosti s barfovanim, najradsej by som barfovala tiez (mam aj velky externy mrazak), ale problem je v tom, ze mam strach zacat barfovat Blacka (13 rokov) na stare kolena... uz aj to travenie ma take citlive - kosti mu uz nedavam, po niektorom mäse opat traviace problemy... takze surove mäsko dostava ako odmenu, ale netrufam si, aby to bola jeho celkova strava. a barfovat Zunu a granulovat Blacka mi pride komplikovane. plus si neviem predstavit (nerozumiem sa do barfu), ako je to so psikmi-seniormi, ci je tam dostatok tych latok a vyzivy, ktore mu ponuknu granule pre seniorov: tipujem, ze sa mozno zvysi podiel hovädziny...? naozaj netusim, nevyznam sa, ale ludia z okolia, ktori barfuju, su spokojni.

Offline viktorka_od splavu
49191 příspěvků moje polička 07. března 2017 20:19
Reakce na crazydaisy:

staci kdyz prestane mrznout. brezen-listopad muzou chytit kliste samozrejme i lidi...

a ne zima je nevyhubi, jen jich nebude tolik

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 07. března 2017 20:23
Reakce na RoSa:

Netuším, koľko Vás vyjdú granule, ale kým som sa odhodlala na BARf, prešla som kopec fór, kde takto kŕmili aj ľudia s veľkými psami a títo sa zhodli, že ich to vyjde cca rovnako (niektorých dokonca aj menej?) ako kvalitné granule, čiže cenovo by to asi mohlo byť podobné.

BARF shopy majú inak potom aj rôzne akcie pri nákupoch väčších množstiev, resp. teda väčšie balenie je cenovo výhodnejšie než menšie a presne ako vravíte len balíčky, ktoré obsahujú mäso bez miešania sú cenovo výhodnejšie než tie hotové a pod. 

Ja taktiež neohrievam v mirkovlnke, nechávam mäso rozmraziť (ale je to sranda, píliť z tých zmrazených balíčkov 120-150g dávku ), v prípade akútnej potreby ho oblejem vriacou vodou aby sa spustilo.

Offline Sweet Potato
40138 příspěvků moje polička 07. března 2017 21:58
Reakce na crazydaisy:

Není:-((( První poslové jara jsou u nás talovíny, sněženky a klíšťata. Taky už obíráme.

Offline palahniukowa
1430 příspěvků moje polička 07. března 2017 22:06

dnes sme mali prvy tohtorocny OB trening v terene a som na Zunku velmi pysna, vsetko nam islo super. a ocny kontakt uz mame ako profesionali!!! sikovnica moja :-) 

Offline Berta
3487 příspěvků moje polička 07. března 2017 22:41

Ještě k barfu. Já kupují ty hrubomlete směsi. Vyjdou sice dráž,ale pro malého psa je to v pohodě. A vím,že tam má všechno ve správném poměru ( svalovina/vnitřnosti/ chrupavky) jsou to 500 gramove balíčky, nechám trochu povolit a naporcuji na jednotlivé porce a dám znovu na mrazák. Pak večer  než jdu spát,vytáhnu porci na snídani a ta přes noc rozmrzne.  Večerní porci buď vytáhnu zavčas nebo ji nechám v sáčku v teplé vodě rozmrznout. Ale jsou to opravdu malé porce. Cca 55-60 gramů. Zeleninu přidávám,co zrovna je. Plus olej, kelpu, alavis na klouby, pangamin, občas semínka, vločky. I tak měla Tifka zabrany 1 celý šuplík v mrazáku. S velkým psem vidim jediný problém ve skladování. Na dovolenou vezeme Tifce maso v malé přenosné chladničce s těmi ledovými vložkami. Nikdy problém nebyl. Ev jako nouzovka jsou i  kvalitní konzervy. 

Offline Berta
3487 příspěvků moje polička 07. března 2017 22:42
Reakce na palahniukowa:

Oční kontakt je dokonalý! 

Offline Potrefenáhusa
38685 příspěvků moje polička 08. března 2017 00:30
Reakce na palahniukowa:

krásný a máte krásnej target :-D

Offline dzizisketa
8917 příspěvků moje polička 08. března 2017 10:10

Veterinář včera prohlásil, že Bonnie je pořádná drsňačka! Ona! Ta naše superrozmazlovaná beruška nejmazlivější!

Offline Zina
6322 příspěvků moje polička 08. března 2017 10:39
Reakce na dzizisketa:

A jak to vypadá s tou nožkou?

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 08. března 2017 11:47
Reakce na Potrefenáhusa:

pupík taky, OBŘÍ!

Offline Zina
6322 příspěvků moje polička 08. března 2017 12:09
Reakce na Jiná Realita:

Cid měl malá, ale našla jsem jich po víkendu hned 5, z toho 4 nahoře na hlavě :-/.

Offline Potrefenáhusa
38685 příspěvků moje polička 08. března 2017 15:18
Reakce na Zina:

no tohle bylo mezi "očima", další jsem nenašla, ale nevylučuju, že ještě někde nemá, ale taky mě trochu překvapilo, že už...

I když naše dvorečková sezóna už byla zahájena :-D

Offline palahniukowa
1430 příspěvků moje polička 08. března 2017 20:48

dobrych psov sa vsade vela zmesti! mame u nas opät na par dni Delku :-) 

Offline Berta
3487 příspěvků moje polička 08. března 2017 20:49
Reakce na palahniukowa:

Ráj na zemi.

Offline palahniukowa
1430 příspěvků moje polička 08. března 2017 20:50
Reakce na Potrefenáhusa:

krásný a máte krásnej target :-D

bio-eko-raw :-D

Offline palahniukowa
1430 příspěvků moje polička 08. března 2017 21:10
Reakce na Berta:

pre mna urcite :-)

Offline Potrefenáhusa
38685 příspěvků moje polička 08. března 2017 21:22
Reakce na palahniukowa:

Tyhle obklady jsou nejlepsi,blby je,kdyz se žerou (u nás se trochu žerou)

(začmáraný kus nebohé lidské hlavy)

Offline palahniukowa
1430 příspěvků moje polička 08. března 2017 22:00
Reakce na Potrefenáhusa:

to je super fotka, obklady su najlepsie :-)

u nas sa, nastastie, nezerou; Black ma introvertnu partacku, ku ktorej sa prituli a Zuna - ta je ako extrovert vo svojom zivle: predvadza sa, zabava spolocnost, tesi sa. takze pohodicka. jedina nevyhoda je, ze velky pes = vela slin :-D a to dvojnasobne hlucne chrapanie Black + Dela wuaaaaaaaaaaa. 

Offline Potrefenáhusa
38685 příspěvků moje polička 08. března 2017 22:39
Reakce na palahniukowa:

Mame i se zubem