Chlpáči a iné

09. srpna 2014 22:02
Offline Tezulie
232 příspěvků moje polička 13. března 2017 19:22
Reakce na ionicera:

:-) . 

Bude to toller. Toníček.

Jééé, tak to moc gratulujeme. Já jsem chtěla taky Toníčka, ale manžel prohlásil, že nebude nikde běhat a volat Tóóóndóóó, tak máme nakonec Foxíka.

No a tím pádem vaše dovolená u jezera bude hodně zajímavá, protože pokud bude pravý toller, tak ho z vody nevytáhneš. Ten náš s oblibou plave s kachnami a chce si s nimi hrát, rybáři u Vltavy se mi vždycky smějou a prý "Mladá paní, to jsme zvědaví, jak ho dostanete ven. Nemáme ho chytit na udici?" a já hystericky pobíhám a  pořvávám na břehu a jediné, proč nevraždím, je ta "mladá paní"

Offline ionicera
2240 příspěvků moje polička 13. března 2017 19:53
Reakce na Tezulie:

No dmeska jsem měla velmi živý sen, že se mi Toník utopil. Probudila jsem se úplně zpocená a vyděšená. 

Tak ale snad ho vždycky z té vody nějak dostaneš, ne? 

Manžel chce Pepíčka. Ale Toníka bere taky. 

Offline Zina
6322 příspěvků moje polička 13. března 2017 20:31
Reakce na RoSa:

Já jo, docela mě to baví sledovat, navíc ježšek donesl hodinky, který ukazuju ještě další údaje, což je fajn. Teď v Praze jsem dokonce udělala nový denní rekord, protože je to tu placka, tak toho za procházku ujdeme na kroky víc než doma v kopcích :-).

Tezulie a ionicera: Toníčkovi se bude určitě u jezera líbit :-). V tomhle věku už bude sice asi plavat, ale zase někam daleko za kachnami by se ještě pouštět nemusel. Jinak mně pětiměsíční štěně, když se mu člověk nějak rozumně do těch pěti měsíců věnuje, přijde už vzatelný leckam. Nejvíc asi záleží na tom, co tam chce člověk na té dovolené dělat, samotného v  apartmánu bych ho v tomhle věku moc nenechávala.

Loužičky, pokud by ještě sem tam nějaká byla, se uhlídají na dovolené spíš než v běžném provozu

Offline Sweet Potato
40135 příspěvků moje polička 13. března 2017 20:33

Offline jinx
9427 příspěvků moje polička 13. března 2017 20:45
Reakce na Sweet Potato:

bozi 

Online RoSa
10095 příspěvků moje polička 13. března 2017 20:51
Reakce na Zina:

A smím-li se zeptat: kolik kroků denně?

Offline Zina
6322 příspěvků moje polička 13. března 2017 21:08
Reakce na RoSa:

No jasně :-). Teď v Praze ve všední dny kolem 15.000 kroků, doma kolem 11.000. O víkendech o něco víc, ale zas ne o moc, jsme omezení pajdou Terkem, u kterýho je hodinová procházka tak akorát, o moc víc s ním dát nemůžeme.

A klidně se taky pochlubte, ať mám nějaký srovnání :-).

Offline Dadoo
11622 příspěvků moje polička 13. března 2017 21:10
Reakce na Zina:

Jaká to je aplikace?

Online RoSa
10095 příspěvků moje polička 13. března 2017 21:31
Reakce na Zina:

mno... my to tady máme hodně kopcovitý... to jen na úvod!

Děláme tak 7 až 7,5 tis. kroků denně (myslím v pracovní dny!), včera teda přes 10 tis., ale nebyl to žádný výlet, jen normální procházka tady... a měřím to teprve tejden, tak jsou tady určitě ještě rezervy!

Ta moje aplikace se jmenuje Steps - Lumia SensorCore Sample, a bohužel si pamatuje jen 7 dní, takže ten včerejší rekord skončí v propadlišti dějin... Včera jsem si stáhla Stepcounter Live.

Online 999
19706 příspěvků moje polička 13. března 2017 21:37
Reakce na RoSa:

Já mám Moves, vyhovuje mi. Měří kroky, km, kcal a jiné blbiny... Nic nezmizí, naopak stále porovnává... :-)

Online RoSa
10095 příspěvků moje polička 13. března 2017 21:43
Reakce na 999:

je to pro Lumia/Windows?

Offline Kokoska
34652 příspěvků moje polička 13. března 2017 21:49
Reakce na Sweet Potato:

Ta je krásná! A jak pěkně pózuje, modelka!

Offline Potrefenáhusa
38683 příspěvků moje polička 13. března 2017 21:54
Reakce na RoSa:

já jsem používala taky Moves, akorát s novým telefonem mi to začalo nějak nespolehlivě měřit, tak jsem to smazala a teď neměříme. Ale taky jsem se snažila udělat minimálně těch 10 000 kroků. V létě teda to jde líp než v zimě, my to tady máme takový trochu vraždící (už se párkrát někdo našel) a Rufíček není vyloženě bodyguard, tak v zimě, když je tma, nechodim tolik. Ale teď už kromě jednoho dne v týdnu, kdy jsem v práci dost do večera, stíhám tu velkou procházku denně, což je fajn.

Online 999
19706 příspěvků moje polička 13. března 2017 21:59
Reakce na RoSa:

To bohužel nevím, já mám IPhone, ale nemyslím si, že by byla primárně pro ně...

Offline Berta
3487 příspěvků moje polička 13. března 2017 22:03
Reakce na Potrefenáhusa:

Já nerada měřím v krocích. Je to pro mě podivná míra. Nevím,co si mám pod 7,5 tisíci kroky představit. Já používám aplikaci na kolo. Road bike pro v mobilu. Mám to v km., rychlost,  výškoměr, trasu v mapě, ukládá se to... Akorát se ta aplikace možná diví, proč jedu tak pomalu. 

Kolik je 10000 kroků kilometrů?

Online RoSa
10095 příspěvků moje polička 13. března 2017 22:10
Reakce na Berta:

V současné době se vedou odborné diskuze za jakou dobu by mělo být žádoucí 10 000 kroků ujito. Doporučujeme, abyste ušli svých denních 10 000 kroků přibližně za 90-120 min. Předpokládá se, že kroky jsou ujity během dne v úsecích, není potřeba zdolat vše najednou. Předpokládáme-li průměrnou délku kroku 75 cm, vychází nám, že je potřeba za den ujít 7,5 km.

Offline pecka
6171 příspěvků moje polička 13. března 2017 22:11
Reakce na Sweet Potato:

Ten kukuč a póza 

Offline Potrefenáhusa
38683 příspěvků moje polička 13. března 2017 22:18
Reakce na Berta:

ta aplikace jde přepínat, ukazuje to i v km, nevím ted přesně, ale myslím cca tech 7,5 km, jak tu padlo

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 13. března 2017 22:31
Reakce na Sweet Potato:

to jsou plachty  !

Offline Zina
6322 příspěvků moje polička 13. března 2017 23:00
Reakce na RoSa:

Kopcovitý to máme taky slušně, proto mi ta Praha vychází na kroky výrazně líp. Jinak to ale měřím na hodinkách, který mám na ruce pořád, takže to započítá i kroky třeba při uklízení, což telefon neudělá, pokud ho člověk s sebou důsledně nevláčí, na mobilu by to bylo míň.

Krom kroků mi měří i třeba vyšlá poschodí (má výškoměr, takže mi přidá schody i za chůzi do kopce venku), kilometry, vydané kalorie, tep a aktivní minuty. A jak jsme psala, docela mě to baví sledovat, takže když mi doma chybělo do těch 10.000 kroků a nebyla moc kosa, tak jsem ještě vyrazila, na to je to dost dobrý.

Přes aplikaci k tomu jdu přidat i přátele a může se s nimi člověk hecovat a soutěžit, ale to trochu předpokládá podobný chodící podmínky.